Ακρόαση άρθρου......

Το 1ο ελληνόφωνο και διεθνώς Πιστοποιημένο Πρόγραμμα «Life Coaching & Ηγεσία» ηγείται σε εκπαιδευτικό επίπεδο και διδάσκει η Coach Jill Doukas και η ομάδα της που ανήκουν στο 3% των Πιστοποιημένων ΜCC Coaches παγκοσμίως.

Η Τζιλ Δούκα, MBA, PCC συγγραφέας των Παγκόσμιων Best Seller Αγάπη Τώρα και Ευ Ζην Τώρα, Life Coach, είναι βραβευμένη Business Mentor από την Ευρωπαϊκή Ένωση και Coach Mentor διαπιστευμένη από τη Διεθνή Ομοσπονδία Coaching.

Έχει εκπαιδεύσει και διδάξει χιλιάδες ανθρώπους στην Ευρώπη, Ασία, και Αμερική και έχει αναλάβει το έργο mentoring των αθλητών Ολυμπιακών Αγώνων. Είναι η μοναδική Ελληνίδα μέλος του Official Forbes Coaches Council. Ο διεθνής τύπος την αναγνωρίζει ως μια εξέχουσα προσωπικότητα στο χώρο της αυτοβελτίωσης και του coaching. Η Ελληνο-Καναδικής καταγωγής μέντορας είναι επίσης παγκοσμίως γνωστή για την επιτυχία των σεμιναρίων (workshops) που διοργανώνει για άτομα που επιθυμούν να ηγηθούν στο χώρο τους και να βρουν την ευτυχία και την απόλυτη επιτυχία στη ζωή τους.

Με αφορμή την ανακοίνωση του Προγράμματος, η Leader του Προγράμματος Life Coach & Ηγεσίας Jill Doukas (Τζιλ Δούκα), απαντά σε καίριες ερωτήσεις.

Τι είναι αυτό που κάνει το Life Coaching τόσο δημοφιλές σήμερα;

Η αυξανόμενη δημοτικότητα του Life Coaching οφείλεται στο γεγονός ότι φέρνει αποτελέσματα και μάλιστα πολύ γρήγορα! Μια από τις βασικές αρχές που διδάσκει το Life Coaching είναι πως οι λύσεις σε όλα τα προβλήματά μας, βρίσκονται μέσα μας κάνοντας χρήση της μαιευτικής μεθόδου του Σωκράτη. Με τα κατάλληλα εργαλεία και τις πιο δοκιμασμένες για την αποτελεσματικότητά τους τεχνικές, ένας εξαιρετικός Life Coach μπορεί σε πολύ σύντομο χρόνο να ενθαρρύνει και να υποστηρίξει τον Coachee του, τον άνθρωπο με τον οποίο δουλεύει δηλαδή, ώστε να βγάλει τον καλύτερό του εαυτό.

Μπορεί καθένας, ανεξαρτήτως επαγγελματικού υποβάθρου, να γίνει Coach ή υπάρχουν περιορισμοί;

Αυτό που ρωτώ εγώ τους υποψήφιους φοιτητές είναι «πόσο το θέλεις;». Εάν θέλεις να κάνεις κάτι, κανένας, μα κανένας, δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο και να σου πει ότι δεν μπορείς να το καταφέρεις.

Οπότε, αυτό που χρειάζεται στην πραγματικότητα να αναρωτηθεί κάποιος είναι «Πραγματικά θέλω να το κάνω αυτό;
Πραγματικά θα δοθώ;
Πραγματικά θα γίνει ο στόχος της ζωής μου;
Πραγματικά θέλω να βελτιωθώ σαν άνθρωπος και να βοηθήσω άλλους ανθρώπους;

Είναι καθαρά θέμα θέλησης. Και φυσικά σωστής εκπαίδευσης. Και ένας σωστά εκπαιδευμένος Life Coach, είναι εκείνος που φέρνει αποτελέσματα και πιστέψτε με είναι περιζήτητος»

Το «Life Coaching & Ηγεσία» είναι το μοναδικό στην Ελλάδα ελληνόφωνο πιστοποιημένο από τον Διεθνή Φορέα του International Coach Federation, πρόγραμμα. Ποιες είναι οι ευελιξίες που παρέχει στον απόφοιτό του και ποια είναι τα πλεονεκτήματά του;

Ζητήματα Ηθικής και Δεοντολογίας στην Άσκηση της Ψυχοθεραπείας
Κύκλος Σεμιναρίων για Επαγγελματίες Ψυχικής Υγείας | Γενική είσοδος: 35 ευρώ

Θεματικές Ενότητες: Διπλές σχέσεις θεραπευτή – θεραπευόμενου | Ψυχική ανθεκτικότητα του θεραπευτή | Υπέρβαση – παραβίαση ορίων στην ψυχοθεραπευτική σχέση | Ειδικές προκλήσεις στην ψυχοθεραπεία | Ζητήματα ηθικής και δεοντολογίας | Διαχείριση εξω-θεραπευτικών πληροφοριών | Διατήρηση και άρση του απορρήτου

Πρόκειται για ένα εξαιρετικά πρωτοποριακό πρόγραμμα, πιστοποιημένο από την International Coach Federation, που είναι ο Νο 1 Οργανισμός, ο μεγαλύτερος Οργανισμός παγκοσμίως, που έχει σχέση με το Life Coaching. Οι ευελιξίες, λοιπόν, που παρέχονται στον απόφοιτό του είναι ότι μπορείς ουσιαστικά να σπουδάσεις δίπλα στους καλύτερους καθηγητές που υπάρχουν στον κόσμο, με καθηγητές σε επίπεδο MCC, οι οποίοι ανήκουν στο 3% των Coaches παγκοσμίως.

Στόχος είναι να δημιουργήσουμε Coaches πολύ υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης, απόλυτα αποτελεσματικούς με τους ανθρώπους με τους οποίους δουλεύουν. Όταν κάποιος αποφοιτήσει δεν θα έχει μάθει μόνο πώς να είναι ένας εξαιρετικός Coach-Ηγέτης, αλλά θα είναι και ο ίδιος ένα παράδειγμα, θα έχει μεταμορφώσει και τη δική του ζωή, ούτως ώστε να δημιουργήσει ο ίδιος τη ζωή που θέλει.

Θα μπορούσε κανείς να θεωρήσει το συγκεκριμένο πρόγραμμα επιπέδου Bachelor;

Το πρόγραμμα «Life Coaching & Ηγεσία», που είναι διαπιστευμένο από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Coaching, είναι το ανώτερο επίπεδο εκπαίδευσης που μπορεί να λάβει κάποιος coach, διαπιστευμένος από την International Coach Federation. Επειδή το Coaching δεν διδάσκεται ως Bachelor στα Πανεπιστήμια, συγκριτικά θα μπορούσαμε να πούμε πώς ναι, στο σημείο πως αμφότερα αποτελούν εξειδικεύσεις.

Είναι ένα πτυχίο το οποίο ουσιαστικά είναι σε επίπεδο Bachelor, με τους καλύτερους καθηγητές οι οποίοι υπάρχουν στον κόσμο.

Εάν κάποιος θέλει να πάει τη ζωή του στο επόμενο επίπεδο, να μπορεί αποτελεσματικά να επικοινωνεί με τους άλλους ανθρώπους, να νοιώσει εσωτερική ηρεμία, να δημιουργήσει μια εξαιρετική καριέρα αφού έχει διδαχθεί από τους καλύτερους στον κόσμο και να γίνει ένας εξαιρετικός επαγγελματίας με υψηλά standards και να μπορεί να εργαστεί οπουδήποτε στον κόσμο τότε το πρόγραμμα «Life Coaching & Ηγεσία» του Universal Training είναι αυτό που αναζητά.

Τι να ΜΗΝ περιμένω από την ψυχοθεραπεία μου;
3ωρο Online βιωματικό εργαστήριο του PSYCHOLOGY.GR

Θεματικές Ενότητες: Τι είναι για μένα η ψυχοθεραπεία, τι περιμένω από αυτήν τη διαδικασία; | Τι περιμένω από τον ψυχοθεραπευτή μου; | Ποια είναι τα όριά της ψυχοθεραπείας; | Πώς αντιλαμβάνομαι αν με ωφελεί ή αν τη χρησιμοποιώ ως άλλοθι για να μένω στην ουσία στάσιμος;

Ο Αντιπρόεδρος του Universal Training Ανδρέας Ροδόπουλος δήλωσε για την κορυφαία συνεργασία:

«Είναι ιδιαίτερα μεγάλη τιμή και χαρά για όλους μας η δημιουργία του 1ου ολοκληρωμένου ελληνόφωνου Προγράμματος Life Coaching & Ηγεσίας, στο πλαίσιο των κριτηρίων του Ιnternational Coach Federation, που επισφραγίζεται από την υπεροχή του Universal Training και της εμπειρίας του στην υλοποίηση κορυφαίων Προγραμμάτων Μετεκπαίδευσης. Aποστολή του Universal Training είναι η δημιουργία και παροχή διεθνούς βεληνεκούς εκπαιδεύσεων και μετεκπαιδεύσεων που κατοχυρώνουν πολλαπλά τους αποφοίτους, δίνοντας όχι μόνο προστιθέμενη αξία αλλά και κυρίως προοπτικές επαγγελματικής δραστηριοποίησης εντός και εκτός συνόρων. Είναι μεγάλο προνόμιο για έναν επαγγελματία να έχει τη δυνατότητα διάνθισης της καριέρας του σε αντικείμενα εξειδικεύσεων που κερδίζουν έδαφος διεθνώς».

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα και διαπιστευμένο ως ACSTH με βάση τα standards του ICF, το «Life Coaching & Ηγεσία» αποτελεί το 1ο ελληνόφωνο και διεθνώς Πιστοποιημένο Πρόγραμμα στην Ελλάδα που δίνει τη δυνατότητα Πιστοποιημένης Εκπαίδευσης σε μία από τις πλέον νευραλγικές κατευθύνσεις που κερδίζει συνεχώς έδαφος τα τελευταία χρόνια. Το πρόγραμμα παρέχεται αποκλειστικά από το Universal Training.

Για πρώτη φορά, παρόμοιο Πρόγραμμα παρέχεται αποκλειστικά στην ελληνική γλώσσα, διαπιστευμένο ως ACSTH και δομημένο με βάση τα standards της Παγκόσμιας Οργάνωσης Coaching - International Coach Federation-ICF του πλέον αναγνωρισμένου Φορέα στον χώρο. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη και πλέον έγκυρη παροχή σπουδών στο χώρο του Life Coaching, με δεδομένη την απήχηση του Φορέα Πιστοποίησης που μετρά πάνω από 25.000 coaches – μέλη σε περισσότερες από 125 χώρες του κόσμου, σε Αμερική, Ευρώπη, Αφρική, Μέση Ανατολή, Ασία – Ειρηνικό, Αυστραλία και του μοναδικού με διεθνή πιστοποίηση Coaching.

Μεταβείτε στη σελίδα του Universal Training, για να δείτε αναλυτικές πληροφορίες για το πρόγραμμα Life Coaching & Ηγεσία.

Πληροφορίες Εγγραφών

Δ: Universal Training, Μαυροκορδάτου 1-3 και Ακαδημίας
Τ: 210-3801133
E: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.