Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων-προτιμήσεων περιοχής για μόνιμο διορισμό. Η διαδικασία θα διαρκέσει μέχρι τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου, για 41 θέσεις εργασίας.

Μέχρι τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου έχουν προθεσμία τα μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) κλάδων ΠΕ21-Θεραπευτών Λόγου, ΠΕ23-Ψυχολόγων, ΠΕ25-Σχολικών Νοσηλευτών, ΠΕ28-Φυσιοθεραπευτών, ΠΕ29-Εργασιοθεραπευτών Εργοθεραπευτών και ΠΕ30-Κοινωνικών Λειτουργών που είναι εγγεγραμμένα στους τελικούς αξιολογικούς πίνακες κατάταξης Γ1΄ του ΑΣΕΠ όπως δημοσιεύθηκαν αναμορφωμένοι στα Γ΄1271/2020 (για ΠΕ25, ΠΕ28), Γ΄586/2021 (για ΠΕ21, ΠΕ29) και Γ΄3211/2021 (για ΠΕ23, ΠΕ30) και επιθυμούν να διοριστούν μόνιμα σε κενές οργανικές θέσεις σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, να υποβάλουν αίτηση-δήλωση προτιμήσεων περιοχών για μόνιμο διορισμό.

Συνολικά θα καλυφθούν 41 θέσεις καθώς οι διορισμένοι σε αυτές με την υπό στοιχεία 23418/Ε4/17-2-2020 (Γ΄ 241) απόφαση είτε παραιτήθηκαν αυτοδίκαια είτε ανακλήθηκε ο διορισμός τους.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει:

1. Να είναι:
(α) Έλληνες πολίτες.
(β) Πολίτες κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ν. 2431/1996 με τους περιορισμούς της παρ. 1 του άρθρου 1 αυτού).
(γ) Βορειοηπειρώτες, Κύπριοι Ομογενείς και Ομογενείς αλλοδαποί, που προέρχονται από την Κωνσταντινούπολη και από τα νησιά Ίμβρο και Τένεδο και ομογενείς εξ Αιγύπτου, υπό την προϋπόθεση ότι η ιδιότητά τους ως Ελλήνων, κατά το γένος και τη συνείδηση, αποδεικνύεται με άλλους τρόπους, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο ν.δ. 3832/1958, όπως ισχύει, χωρίς να απαιτείται πιστοποιητικό ελληνικής ιθαγένειας.

2. Να έχουν την υγεία που απαιτείται για την εκτέλεση των καθηκόντων της θέσης που επιλέγουν (άρθρο 7 του ν. 3528/2007, όπως ισχύει).

3. Να μην έχουν κώλυμα διορισμού, ούτε κατά το χρόνο λήξης της προθεσμίας υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων, ούτε κατά το χρόνο του διορισμού.

4. Ανώτατο όριο ηλικίας των υποψηφίων ορίζεται το εξηκοστό έβδομο έτος (67ο) (αριθμ. 1959/2017 απόφαση ΣτΕ). Κατώτατο όριο ηλικίας ορίζεται το εικοστό πρώτο (21ο) έτος. Για τη συμπλήρωση του ανώτατου ορίου ηλικίας ως ημερομηνία γέννησης θεωρείται η 31η Δεκεμβρίου του έτους γέννησης, ενώ για τη συμπλήρωση του κατώτατου ορίου ηλικίας, ως ημερομηνία γέννησης θεωρείται η 1η Ιανουαρίου του έτους γέννησης (άρθρο 6 παρ. 4 του ν. 3528/2007)

Διαδικασία υποβολής αίτησης

Η αίτηση-δήλωση, η οποία αποτελεί ταυτόχρονα και Υπεύθυνη Δήλωση του άρθρου 8 του ν. 1599/1986, υποβάλλεται ηλεκτρονικά μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Ο.Π.ΣΥ.Δ.) (https://opsyd.sch.gr) από τους ίδιους τους υποψηφίους κάνοντας εισαγωγή στην εφαρμογή με τους προσωπικούς τους κωδικούς.

Οι υποψήφιοι δηλώνουν όσες περιοχές επιθυμούν και με τη σειρά που τις επιθυμούν από τον πίνακα με τις περιοχές των κενών οργανικών θέσεων (βλέπε Παράρτημα Ι). Κατά τη συμπλήρωση της αίτησης δηλώνεται η περιοχή διορισμού με σειρά προτεραιότητας.

Σε περίπτωση μιας διαθέσιμης περιοχής πρέπει αυτή να δηλωθεί. Οι διορισμοί διενεργούνται σύμφωνα με τη σειρά κατάταξης των υποψηφίων και τις δηλώσεις προτίμησής τους. Προκειμένου, δε, να εξασφαλίσουν τον διορισμό τους, δίνεται η δυνατότητα να δηλώσουν το σύνολο των διαθέσιμων περιοχών. Καθ’ όλη τη διάρκεια της προθεσμίας υποβολής Αίτησης-Δήλωσης επιτρέπεται η τροποποίηση ή/και απενεργοποίηση της αίτησης

Επισημάνσεις

1. Μέλη Ε.Ε.Π. που είναι ενταγμένα στους τελικούς αξιολογικούς πίνακες κατάταξης Γ1΄ του ΑΣΕΠ περισσότερων του ενός κλάδων, οφείλουν να υποβάλουν ξεχωριστή αίτηση περιοχών διορισμού για κάθε έναν εκ των κλάδων, στον οποίο είναι ενταγμένοι και επιθυμούν να διορισθούν.

Υπενθυμίζεται ότι:
α) σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 4 του άρθρου 62 του ν. 4589/2019, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, ο διορισμός των εκπαιδευτικών και μελών Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. διενεργείται με τη σειρά των κλάδων ή ειδικοτήτων που αναφέρεται στην παρ.2 του άρθρου 29 του ν. 4521/2018 (Α΄ 38) και
β) δεν υφίσταται σχετική δυνατότητα στον υποψήφιο περί χορήγησης προτεραιότητας στην αξιολόγηση της αίτησης συγκεκριμένου κλάδου έναντι του άλλου. Ως εκ τούτου ο υποψήφιος οφείλει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός κατά την υποβολή (ή μη) της σχετικής αίτησης και των περιοχών που θα επιλέξει (ανά κλάδο). Εφίσταται η προσοχή των υποψηφίων στην ορθή συμπλήρωση της αίτησης καθώς ο ενδιαφερόμενος έχει την αποκλειστική ευθύνη του περιεχομένου αυτής.

Δείτε το πρωτότυπο έγγραφο της πρόσκλησης στο παρακάτω PDF: ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ 41 ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.