Άρθρα του Ειδικού Συνεργάτη

Δοϊρανλής Νίκος - Ψυχολόγος

Δοϊρανλής Νίκος: έχει επιβεβαιωθεί από το Psychology

Οι πληροφορίες που αναφέρονται στον επαγγελματικό κατάλογο ειδικών παρέχονται από τους ίδιους τους ειδικούς, κατά την εγγραφή τους στο σύστημα. Όταν βλέπετε την ένδειξη «έχει επιβεβαιωθεί από το Psychology”, σημαίνει ότι το Psychology έχει ελέγξει, με email, τηλεφωνικά ή/και με λήψη των σχετικών εγγράφων, τα ακόλουθα στοιχεία:

  • Ότι ο ειδικός είναι υπαρκτό πρόσωπο.
  • Ότι τα πτυχία οι τίτλοι και οι εξειδικεύσεις που αναφέρει είναι αληθινά.
  • Ότι οι πληροφορίες που αναφέρει ισχύουν.

Προσωποκεντρική Ψυχοθεραπεία & Συμβουλευτική. Msc in PCA Counseling, University of Strathclyde. Εκπαιδευτής και επόπτης ψυχολόγων που ασκούν την προσωποκεντρική ψυχοθεραπεία. Συνεργάτης του μεταπτυχιακού Συμβουλευτικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Ψυχογενής ανορεξία: η άνευ όρων αναζήτηση της κομψότητας και μια αυστηρή προσπάθεια διατήρησης έλεγχου όσων αφορά τα τρόφιμα που καταναλώνονται.
Τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα αυτής της διατaραχής πρόσληψης τροφής είναι:

Με έκπληξη είδαμε την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος που δημοσιεύθηκε στην Διάυγεια στις 30 Μαρτίου 2022, για υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στο πιλοτικό πρόγραμμα "Προσωπικός βοηθός για άτομα με αναπηρία", όπου στο άρθρο 5, αναφέρεται ως... bonus το να είναι ένας ψυχολόγος, εγγεγραμμένος στον Σύλλογο Ελλήνων Ψυχολόγων, προκειμένου να συμμετέχει στην ειδική επιτροπή αξιολόγησης.

Σάμερχιλ είναι το όνομα ενός μικρού σχολείου αλλά ταυτόχρονα και συνώνυμο ενός από τα πιο σημαντικά πειράματα στον τομέα της παιδαγωγικής ψυχολογίας. Το σάμερχιλ είναι το μοναδικό σχολείο στον κόσμο χωρίς πόρτα! Στρίβεις σε ένα δρομάκι… και ξαφνικά είσαι μέσα!

Εκατό χρόνια πριν, μία ομάδα αποτελούμενη από διπλωμάτες διαφόρων χωρών συγκεντρώθηκε στη Σαγκάη στο πλαίσιο μίας πρώτης διεθνούς προσπάθειας για την απαγόρευση μιας συγκεκριμένης ναρκωτικής ουσίας. Τότε (το 1909) συμφώνησαν να συγκροτηθεί μία Διεθνής Επιτροπή για το όπιο, λίγες μόνο δεκαετίες μετά τον πόλεμο της Βρετανίας εναντίον της Κίνας όπου η πρώτη διεκδίκησε το δικαίωμα πώλησης της ουσίας αυτής.

Οι διαταραχές αποπροσωποποίησης και αποπραγματοποίησης ανήκουν σε μια μεγάλη κατηγορία διαταραχών που ονομάζονται Διασχιστικές διαταραχές. Βασικό χαρακτηριστικό των διασχιστικών διαταραχών είναι κάποια μεταβολή στις λειτουργίες της ταυτότητας, της μνήμης ή της συνείδησης.

Οι ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΚΤΗ