Η ομάδα του εξειδικευμένου βιβλιοπωλείου ψυχολογίας, ξεχώρισε και προτείνει επαγγελματικά βιβλία ψυχοθεραπείας που αξίζει να υπάρχουν στη βιβλιοθήκη ψυχολόγων, ψυχιάτρων, συμβούλων και γενικότερα όσων ασκούν ψυχοθεραπεία και συμβουλευτική.

Για αγορές άνω των 40 ευρώ, παρέχονται δωρεάν μεταφορικά.

Όσα βιβλία αναφέρονται στο βιβλιοπωλείο μας, ως άμεσα διαθέσιμα, μπορούν να αποσταλούν αυθημερόν ή την επόμενη εργάσιμη ημέρα (ανάλογα με την ροή των παραγγελίων την εκάστοτε ημέρα). Βιβλία που δεν είναι άμεσα διαθέσιμα στο ράφι του PSYCHOLOGY.GR, συνήθως παραδίδονται εντός 2 - 5 εργάσιμων ημερών.

Ασκώντας ψυχοθεραπεία - Robin Shapiro (Μόλις κυκλοφόρησε)!

Τα περισσότερα βιβλία σχετικά µε την ψυχοθεραπεία συνδέονται µε συγκεκριμένες ψυχοθεραπευτικές πρακτικές. Στο σύγγραµµα αυτό, η ψυχολόγος και συγγραφέας, Robin Shapiro, διδάσκει στους αναγνώστες τα «µυστικά» µιας προσέγγισης που βασίζεται στο τραύμα και την προσκόλληση και που δεν συνδέεται µε κανένα µοντέλο ή µέθοδο θεραπείας, αλλά αποτελεί µια εμπειρική πολυετή µελέτη µε τραυµατισµένους ψυχικά πελάτες.

Στο βιβλίο αυτό ο αναγνώστης θα πορευθεί βήµα-βήµα στην όλη ψυχοθεραπευτική διαδικασία από την έναρξη µέχρι τη λήψη της. Ξεκινώντας από την αξιολόγηση, τον θεραπευτικό σχεδιασμό, την ενίσχυση της θεραπευτικής σχέσης, την ενημέρωση περί δεοντολογίας και ορίων, έως το κλείσιμο των θεραπευτικών συνεδριών.

Αποκτήστε το βιβλίο Ασκώντας ψυχοθεραπεία από το βιβλιοπωλείο ψυχολογίας του PSYCHOLOGY.GR

Υπαρξιακή ψυχοθεραπεία στην πράξη - Ernesto Spinelli (Νέο βιβλίο)!

…Το βιβλίο αυτό θα μπορούσε να πει ότι έχει τις ρίζες του σε μια σειρά σεμιναρίων μου για το πρόγραμμα Advanced Diploma in Existential Psychotherapy (Ανώτερο Δίπλωμα στην Υπαρξιακή Ψυχοθεραπεία ) που προσφέρεται από τη Σχολή Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής του Regent College στο Λονδίνο.

Είμαι ευγνώμων σε όλους τους εκπαιδευόμενους που συμμετείχαν σε αυτά τα σεμινάρια για τον πλούτο της κριτικής διορατικότητας με την οποία εμπλούτισαν τις συζητήσεις μας. Είμαι ευγνώμων, επίσης, στη συνάδελφό μου και διευθύντρια του προγράμματος, Lucia Moja-Strasser, επειδή μου επέτρεψε να παρουσιάσω τις απόψεις και τις ιδέες μου, παρόλο που γνώριζε καλά ότι ορισμένες από αυτές μπορούσαν να προκαλέσουν σύγχυση και αντιπερισπασμούς στους εκπαιδευόμενους…

Αποκτήστε το βιβλίο Υπαρξιακή ψυχοθεραπεία στην πράξη, από το βιβλιοπωλείο ψυχολογίας του PSYCHOLOGY.GR

40 τεχνικές που κάθε σύμβουλος οφείλει να γνωρίζει - Bradley T. Erford

ο εγχειρίδιο 40 τεχνικές που κάθε σύμβουλος οφείλει να γνωρίζει είναι άριστο βοήθημα στα χέρια κάθε συμβούλου ώστε να βοηθήσει με μεθοδικότητα τον συμβουλευόμενο να διαχειριστεί τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζει, να απαγκιστρωθεί από προκαταλήψεις και να προάγει την ποιότητα ζωής του.

Ακόμη και οι πιο χαρισματικοί επαγγελματίες σύμβουλοι, με την άρτια επιστημονική κατάρτιση και πολυετή πείρα θα ωφεληθούν από ένα εγχειρίδιο που τόσο οργανωμένα, συστηματικά και αποτελεσματικά έχει οργανώσει την ύλη του, πόσο μάλλον οι φοιτητές ψυχολογίας και οι αρχάριοι σύμβουλοι.

Καθεμία από τι 40 τεχνικές που κάθε σύμβουλος πρέπει να γνωρίζει καλύπτεται σε ένα κεφάλαιο.

Αποκτήστε το βιβλίο 40 τεχνικές που κάθε σύμβουλος οφείλει να γνωρίζει, από το βιβλιοπωλείο του PSYCHOLOGY.GR

Υπαρξιακή ψυχοθεραπεία - Irvin Yalom

«Η ονομασία “υπαρξιακή ψυχοθεραπεία” δεν επιδέχεται πολύ λακωνικό ορισμό, γιατί ο υπαρξιακός προσανατολισμός δεν στηρίζεται σε θεμέλια εμπειρικά αλλά βαθιά διαισθητικά.

Θα ξεκινήσω δίνοντας έναν επίσημο ορισμό και στη συνέχεια, σε όλη την έκταση του βιβλίου, θα παρουσιάζω δεδομένα που θα διευκρινίζουν τον ορισμό αυτό : Η υπαρξιακή ψυχοθεραπεία είναι μια δυναμική θεραπευτική προσέγγιση που καταπιάνεται με ανησυχίες, οι οποίες έχουν τις ρίζες τους στην ύπαρξη του ανθρώπου. [...] Οι παρεκβάσεις μου προς τη Φιλοσοφία θα είναι σύντομες και χρηστικές· θα περιοριστώ σε τομείς που μπορούν να αξιοποιηθούν κλινικά.

Αποκτήστε το βιβλίο Υπαρξιακή Ψυχοθεραπεία από το βιβλιοπωλείο του PSYCHOLOGY.GR

Επιλογή και σχεδιασμός της ψυχοθεραπείας - Συλλογικό έργο (Μόλις κυκλοφόρησε)!

Το βιβλίο αυτό είναι ένα εγχειρίδιο που θέτει τις βάσεις για την πολυπόθητη και πολύπαθη επικοινωνία και συνεργασία μεταξύ των ψυχοθεραπευτικών σχολών και τη δημιουργία μιας τεκμηριωμένης και αιτιολογημένης επιστημονικής βάσης για την ψυχοθεραπεία.

Είναι απαραίτητος οδηγός στην εκπαίδευση ειδικευόμενων ψυχιάτρων και ασκούμενων ψυχολόγων και ψυχοθεραπευτών και μπορεί να προσφέρει τα μέγιστα σε έμπειρους θεραπευτές που είναι σε θέση ακόμη περισσότερο να αναγνωρίσουν την αλήθεια και την πείρα που μοιράζονται μαζί μας οι συγγραφείς.

Οι έμπειροι κλινικοί θα δουν αυτό το βιβλίο ως μια ευκαιρία να δοκιμάσουν την κρίση τους έναντι άλλων και να επεκτείνουν τη γνώση τους με μια κριτική, δυναμική ανασκόπηση της ερευνητικής βιβλιογραφίας.

Οι ερευνητές θα έχουν μια περίληψη κρίσιμων ζητημάτων, εκείνων ακριβώς που κάνουν τη διαφορά στην κλινική πρακτική.

Οι εκπαιδευόμενοι θα έχουν μια εισαγωγή στις στρατηγικές της κλινικής σκέψης, της τρέχουσας επαγγελματικής πρακτικής και των νέων ερευνητικών δεδομένων μαζί με ένα πλούτο κλινικού υλικού που αποτυπώνει τα θέματα.

Αποκτήστε το βιβλίο Επιλογή και σχεδιασμός της ψυχοθεραπείας, από το βιβλιοπωλείο του PSYCHOLOGY.GR

Η προσωποκεντρική συμβουλευτική στην πράξη -  Συλλογικό έργο

Η Προσωποκεντρική Συµβουλευτική στην πράξη είναι ένα κλασικό σύγγραµµα, άµεσο, καθαρό και µεστό που µε απλή, καθηµερινή µα καθόλου απλοϊκή γλώσσα βοηθά τους εκπαιδευόµενους συµβούλους και ψυχοθεραπευτές να πλησιάσουν δίχως φόβο την πράξη της συµβουλευτικής διαδικασίας.

Ταυτόχρονα, οι ήδη έµπειροι επαγγελµατίες µπορούν µέσα από τις σελίδες του να έρθουν εκ νέου σε επαφή µε τη θεωρία της πράξης, η οποία είναι τόσο γοητευτική και πλούσια, που σου θυµίζει ότι πάντα υπάρχει κάτι το οποίο όσο ήσουν «νέος» δεν είχες αντιληφθεί σε όλο του το βάθος.

Γενικά, οι συγγραφείς παρουσιάζουν συνοπτικά µια επισκόπηση των θεωρητικών δοµικών στοιχείων της προσέγγισης, των δεξιοτήτων και των συµπεριφορών του συµβούλου, της ανάπτυξης µιας συγκεκριµένης θεραπευτικής σχέσης και της σηµασίας της έρευνας στον χώρο της προσωποκεντρικής προσέγγισης.

Πρόκειται για ένα ανεκτίµητο εργαλείο για τους ψυχοθεραπευτές όλων των προσεγγίσεων σε όλα τα στάδια της επαγγελµατικής τους ανάπτυξης.

Αποκτήστε το βιβλίο Η Προσωποκεντρική Συμβουλευτική στην πράξη, από το βιβλιοπωλείο μας!

Ψυχοθεραπευτικές παρεμβάσεις στις καταστάσεις του Εγώ - Robin Shapiro

Η Robin Shapiro επιχειρεί και προσεγγίζει επιτυχώς μια δυναμική και ευέλικτη θεραπεία τραύματος με γνώμονα τις Καταστάσεις του Εγώ.

Η πλούσια και μακρόχρονη θεραπευτική της εμπειρία τής επιτρέπει να αποτυπώσει με λόγο απλό και κατανοητό όσα αποκόμισε και την οδήγησαν στο να είναι μία τόσο επιτυχημένη θεραπεύτρια.

Το βιβλίο αυτό αποτελεί ένα απαραίτητο εγχειρίδιο για το σύγχρονο ψυχοθεραπευτή που θέλει να εξελίσσεται και να εμπλουτίζει συνεχώς τη θεραπευτική του φαρέτρα με νέες τεχνικές.

Περιλαμβάνει πολλά παραδείγματα περιστατικών με αυτούσιους διαλόγους μεταξύ της θεραπεύτριας και των πελατών της. Παράλληλα η εισαγωγή του βιβλίου παρουσιάζει για πρώτη φορά στην ελληνική γλώσσα τις έννοιες της συγκεκριμένης θεραπευτικής τεχνικής.

Αποκτήστε το βιβλίο Ψυχοθεραπευτικές Παρεμβάσεις στις καταστάσεις του Εγώ, από το βιβλιοπωλείο μας!

Διαδικτυακή συμβουλευτική - Συλλογικό έργο

Το εγχειρίδιο της Διαδικτυακής Συμβουλευτικής αποτελεί το μοναδικό επιστημονικό έργο στην ελληνική γλώσσα που εισάγει τον θεραπευτή στην εξ αποστάσεως παρέμβαση από το πρώτο μόλις βήμα μέχρι την ολοκλήρωση της θεραπευτικής διαδικασίας.

Στην εκτεταμένη αυτή μελέτη, ο επαγγελματίας ψυχικής υγείας προετοιμάζεται εκ του μηδενός να «στήσει» το διαδικτυακό του γραφείο. Μαθαίνει να οργανώνει το θεραπευτικό πλαίσιο, ενημερώνεται εν τω βάθει για τη διαχείριση θεμάτων μείζονος σημασίας που άπτονται της διαδικτυακής αξιολόγησης της συμπεριφοράς, της ψυχολογίας των διαδικτυακών σχέσεων, της βέλτιστης χρήσης του κειμένου, της ανάπτυξης εξειδικευμένων τεχνικών και δεξιοτήτων για την εξ αποστάσεως πρακτική, ενώ επίσης αποκτά βασικές γνώσεις των ηθικών και δεοντολογικών παραμέτρων της σύγχρονης αυτής μορφής θεραπείας.

Το εγχειρίδιο αυτό είναι ένα πολύτιμο εργαλείο για τους επαγγελματίες ψυχικής υγείας που ήδη εφαρμόζουν ή προτίθενται να εφαρμόσουν διαδικτυακή συμβουλευτική σε άτομα και ομάδες.

Αποκτήστε το βιβλίο Διαδικτυακή Συμβουλευτική, από το βιβλιοπωλείο του PSYCHOLOGY.GR

Δουλεύοντας συμβουλευτικά και ψυχοθεραπευτικά με ομάδες - Ιωάννης Χ. Δρίτσας

Ο αναγνώστης εισάγεται από τα πρώτα κεφάλαια στην ανάγκη επιστημονικού σχεδιασμού κάθε πρωτοβουλίας για ομαδική θεραπεία, σύμφωνα με τις καθοδηγητικές αρχές της Διεθνούς Ένωσης Ομαδικής Ψυχοθεραπείας, στο περιβάλλον των ελληνικών υπηρεσιών ψυχικής υγείας.

Κάθε κεφάλαιο περιλαμβάνει εκτός των άλλων και συγκεκριμένα διαγνωστικά εργαλεία που καθοδηγούν τον ειδικό στις παρεμβάσεις του με διαφορετικούς κλινικούς πληθυσμούς, με ιδιαίτερη έμφαση στις ομάδες θεραπείας για όλο το φάσμα των εξαρτήσεων.

Θέματα ταμπού, όπως η πρόωρη αποχώρηση των ασθενών και η επαγγελματική εξουθένωση των θεραπευτών, απολαμβάνουν ιδιαίτερης μνείας, σύμφωνα με τα νεότερα ερευνητικά δεδομένα και τη διεθνή εμπειρία. Και φυσικά στην εποχή των τεχνολογικών επαναστάσεων ο συγγραφέας προσπαθεί φιλότιμα να συνδυάσει τα κλινικά παραδείγματα με τις πρώτες συστηματικές προσπάθειες πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στην αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών με τη μορφή της αυξημένης πραγματικότητας και της διαδικτυακής συμβουλευτικής.

Αποκτήστε το βιβλίο Δουλεύοντας συμβουλευτικά και ψυχοθεραπευτικά με ομάδες, από το βιβλιοπωλείο του PSYCHOLOGY.GR

Ηθικά ζητήματα στην ψυχολογία - Συλλογικό έργο

ο βιβλίο "Ηθικά Ζητήματα στην Ψυχολογία" αναφέρεται στα ηθικά προβλήματα τα οποία προκύπτουν σε όλες τις πτυχές της εργασίας μας - όταν εκπαιδεύουμε, όταν διεξάγουμε έρευνες, όταν κάνουμε θεραπεία και συμβουλευτική, ψυχολογική αξιολόγηση ή εποπτεία.

Περιλαμβάνει αναλυτικές παρουσιάσεις των πιο συνηθισμένων ηθικών διλημμάτων και είναι διανθισμένο με εκατοντάδες παραδείγματα, τόσο από τη διεθνή βιβλιογραφία όσο και από την ελληνική πραγματικότητα.

Η βασική υπόθεση που διατρέχει όλα τα κείμενα του βιβλίου είναι ότι η ηθική στάση ενός επαγγελματία δεν εξαντλείται στην εκμάθηση ενός κώδικα δεοντολογίας. Μια αυθεντικά ηθική στάση περιλαμβάνει την ηθική αφύπνιση και την ηθική ευαισθησία, την ικανότητα, δηλαδή, να αναγνωρίζουμε τα δεοντολογικά ζητήματα τα οποία λανθάνουν σε όλες τις επαγγελματικές μας δραστηριότητες.

Αποκτήστε το βιβλίο Ηθικά ζητήματα στην ψυχολογία από το βιβλιοπωλείο μας!

Ένας τρόπος να υπάρχουμε - Carl Rogers

Έμπειροι θεραπευτές σήμερα συμφωνούν ότι η ουσιαστική πτυχή της θεραπείας, όπως την αντιλήφθηκε ο Rogers στις αρχές της σταδιοδρομίας του, είναι η θεραπευτική σχέση. Φυσικά, είναι απαραίτητο ο θεραπευτής να σχετίζεται με ουσιαστικό τρόπο με τον ασθενή - όσο πιο πολύ γίνεται ο θεραπευτής αληθινό πρόσωπο και αποφεύγει αυτοπροστατευτικές ή επαγγελματικές μάσκες ή ρόλους, τόσο πιο πολύ ο ασθενής θα ανταποκριθεί και θα αλλάξει προς μια εποικοδομητική κατεύθυνση.

Φυσικά, ο θεραπευτής πρέπει να αποδέχεται τον ασθενή άνευ όρων και χωρίς να τον επικρίνει. Και, φυσικά, ο θεραπευτής πρέπει να εισέλθει ενσυναισθητικά στον προσωπικό κόσμο του πελάτη.

Αποκτήστε το βιβλίο Ένας τρόπος να υπάρχουμε από το βιβλιοπωλείο μας!

Συγγραφή - Επιμέλεια Άρθρου

Δοϊρανλής Νίκος - Ψυχολόγος

Δοϊρανλής Νίκος: έχει επιβεβαιωθεί από το Psychology

Οι πληροφορίες που αναφέρονται στον επαγγελματικό κατάλογο ειδικών παρέχονται από τους ίδιους τους ειδικούς, κατά την εγγραφή τους στο σύστημα. Όταν βλέπετε την ένδειξη «έχει επιβεβαιωθεί από το Psychology”, σημαίνει ότι το Psychology έχει ελέγξει, με email, τηλεφωνικά ή/και με λήψη των σχετικών εγγράφων, τα ακόλουθα στοιχεία:

  • Ότι ο ειδικός είναι υπαρκτό πρόσωπο.
  • Ότι τα πτυχία οι τίτλοι και οι εξειδικεύσεις που αναφέρει είναι αληθινά.
  • Ότι οι πληροφορίες που αναφέρει ισχύουν.

Επιστημονικός Υπεύθυνος του PSYCHOLOGY.GR Προσωποκεντρική Ψυχοθεραπεία & Συμβουλευτική. Msc in PCA Counseling, University of Strathclyde. Εκπαιδευτής και επόπτης ψυχολόγων που ασκούν την προσωποκεντρική ψυχοθεραπεία.