Άρθρα του Ειδικού Συνεργάτη

Ιωάννα Τσιρογιάννη

tsirogianniΚατάγομαι από το όμορφο Μέτσοβο και εργάζομαι ως Τεχνολόγος Ιατρικών Εργαστηρίων.Το πάθος μου για την αρθρογραφία ξεκίνησε πριν 5 περίπου χρόνια και έκτοτε έχω συνεργαστεί με διάφορα ηλεκτονικά περιοδικά. Στόχος μου είναι να δημιουργώ ευφάνταστα άρθρα που έχουν σχέση με την κοινωνία και την ανθρώπινη ψυχολογία.

Περπατώ και βλέπω γύρω μου ανθρώπους προβληματισμένους περικυκλωμένους από τα μαύρα συννεφάκια τους και αναρωτιέμαι τι μπορεί να μας δημιουργεί τόση αρνητική ενέργεια.

Η «νοημοσύνη» ορίζεται ως μια ικανότητα απόκτησης γνώσεων ή ικανοτήτων ή ως η κατευθυνόμενη προς στόχο, προσαρμοστική συμπεριφορά (Sternberg & Salter, 1982) ή ακόμη ως η ικανότητα χειρισμού αφηρημένων εννοιών, επίλυσης προβλημάτων και μάθησης (Snyderman & Rothman, 1987).

Ο COVID –19 φονικός ιός ή μια ευκαιρία για πιο ουσιαστική ζωή; Με αφορμή ένα νυχτερινό τηλεφώνημα αποφάσισα να γράψω αυτό το άρθρο. Ένα τηλεφώνημα που με κεραυνοβολούσε με ερωτήσεις ξαφνιάζοντας με. Eρωτήσεις όπως: O ιός θα μας σκοτώσει όλους; Και εγώ τι θα μπορούσα να απαντήσω; Μήπως κρατάω τις αποφάσεις στα χέρια μου; Σίγουρα ο ιός έχει πανικοβάλλει κάθε νηφάλια σκέψη και έχει επηρεάσει κάθε οξυδερκή νου… αλλά ας μην φτάνουμε στα άκρα.

Η λέξη "αδικία" χαρακτηρίζεται ως ενέργεια ή συμπεριφορά που παραβιάζει το θεσμικό ή φυσικό δίκαιο, ή ως πράξη αντίθετη προς το δίκαιο από ηθική άποψη· το άδικο δηλαδή αυτό που δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια.

Οι ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

Εγγραφή στο Newsletter

Ενημερωθείτε για τα άρθρα της εβδομάδας, για σεμινάρια και άλλες δράσεις που αφορούν αποκλειστικά την Ψυχολογία και την Ψυχική Υγεία.

Ενδιαφέροντα