Άρθρα του Ειδικού Συνεργάτη

Σταυρούλα Καλαντζή

stavroula kalatziΨυχολόγος, μεταπτυχιακές σπουδές στη Συνθετική Ψυχοθεραπεία. Επαγγελματική εμπειρία στοχευμένη σε ψυχοθεραπευτική υποστήριξη παιδιών και εφήβων. Εξειδίκευση στην εκπαιδευτική μέθοδο της Νευροανάδρασης,

Η ανηδονία είναι η ανικανότητα ή η μειωμένη ικανότητα να νιώθει κανείς ευχαρίστηση. Όταν ένα άτομο βιώνει ανηδονία, χάνει το ενδιαφέρον του για τις δραστηριότητες, τα χόμπι ή τις εμπειρίες που απολάμβανε στο παρελθόν.

Η ενσυναίσθηση έχει θεωρηθεί ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που μεσολαβεί ή συμβάλλει στη θετική ανθρώπινη αλληλεπίδραση και την αλτρουιστική συμπεριφορά.

Η Ιστριονική Διαταραχή Προσωπικότητας (HPD) είναι μια ψυχολογική κατάσταση, κατά την οποία ένα άτομο παρουσιάζει ένα μοτίβο ακραίας συναισθηματικότητας και συμπεριφορών για την προσέλκυση της προσοχής.

Ο δεσμός που αναπτύσσεται ήδη από τη βρεφική ηλικία μεταξύ παιδιού και φροντιστή έχει αποτελέσει αντικείμενο μελέτης σε πλήθος ερευνών. Αφετηρία των ερευνητών αποτέλεσε η μελέτη της σχέσης νεογνού-μητέρας στο ζωικό βασίλειο, ανοίγοντας το δρόμο για τη διερεύνηση της σχέσης βρέφους-φροντιστή.

Οι ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

Εγγραφή στο Newsletter

Ενημερωθείτε για τα άρθρα της εβδομάδας, για σεμινάρια και άλλες δράσεις που αφορούν αποκλειστικά την Ψυχολογία και την Ψυχική Υγεία.

Ενδιαφέροντα