Άρθρα του Ειδικού Συνεργάτη

Ιωάννα Σκλιάμη - Ψυχολόγος

Ιωάννα Σκλιάμη: έχει επιβεβαιωθεί από το Psychology

Οι πληροφορίες που αναφέρονται στον επαγγελματικό κατάλογο ειδικών παρέχονται από τους ίδιους τους ειδικούς, κατά την εγγραφή τους στο σύστημα. Όταν βλέπετε την ένδειξη «έχει επιβεβαιωθεί από το Psychology”, σημαίνει ότι το Psychology έχει ελέγξει, με email, τηλεφωνικά ή/και με λήψη των σχετικών εγγράφων, τα ακόλουθα στοιχεία:

  • Ότι ο ειδικός είναι υπαρκτό πρόσωπο.
  • Ότι τα πτυχία οι τίτλοι και οι εξειδικεύσεις που αναφέρει είναι αληθινά.
  • Ότι οι πληροφορίες που αναφέρει ισχύουν.

Ψυχολόγος με Άδεια Ασκήσεως Επαγγέλματος. Εγκληματολόγος, Πιστοποιημένη Επαγγελματίας HR.

Η Διαταραχή Πολλαπλών Προσωπικοτήτων περιγράφηκε για πρώτη φορά από τον Νευρολόγο Jean-Martin Charcot, τον 19ο αιώνα, όπου αργότερα περιγράφηκε εκτενέστερα από ειδικούς επιστήμονες όπως, τον Sigmund Freud, τον Alfred Binet και τον William James.

Η περίοδος της εγκυμοσύνης, από τη μία, θεωρείται μία όμορφη περίοδος για μία γυναίκα και από την άλλη μπορεί να θεωρηθεί κρίσιμη για την πορεία της ζωής της, καθώς υπάρχουν σημαντικές βιολογικές, κοινωνικές αλλά και συναισθηματικές αλλαγές.

Η φυλακή χαρακτηρίζεται σαν μία «μικροκοινωνία» των κρατουμένων. Θεωρείται ένας άλλος κόσμος που ορίζει το δικό του κοινωνικό σύστημα, έχει τους δικούς του κανόνες και ο κάθε κρατούμενος καλείται να υπακούει σε αυτούς, ώστε να καταφέρει να επιβιώσει.

Ο χαρακτήρας του ανθρώπου φαίνεται στον τρόπο που διορθώνει τα λάθη του και όχι στο εάν κάνει λάθη! 

Χρόνος…. Μία τόσο μικρή λέξη αλλά και τόσο σημαντική παράλληλα με ένα νόημα που λίγοι μπορούν να καταλάβουν! Είναι ένα πολύτιμο δώρο που δεν έχουν όλοι την τύχη να το έχουν στη ζωή τους. Κάποιοι έχουν αρκετό χρόνο, κάποιοι λίγο και κάποιοι σχεδόν καθόλου.

Οι ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΚΤΗ