Οι εκδόσεις Ι. ΣΙΔΕΡΗΣ και το βιβλιοπωλείο Ιανός σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της Μάρως Μπέλλου: Ο γκάτζετ-Eros, ο έρωτας στα χρόνια της τεχνολογίας.
Το βιβλίο αυτό έχει για κεντρικό ήρωα τη σχέση μεταξύ των δύο φύλων. Η πλοκή του ξετυλίγεται από τα χρόνια της πατριαρχίας μέχρι τα χρόνια που ζούμε σήμερα.

Το βιβλίο «Ο γκάτζετ-Eros»

Υπάρχει μία συθέμελη ανατροπή: η ανατομία παύει πια να είναι πεπρωμένο και η διαφορά των φύλων γίνεται όλο και πιο δυσδιάκριτη. Οι άντρες εκθηλύνονται και οι γυναίκες αρρενοποιούνται. Στο παρελθόν πυξίδα για όλη τη διαδρομή στη ζωή ήταν το καθήκον απέναντι στην κοινωνία. Σήμερα ζούμε σε έναν άλλον κόσμο, στον οποίο η απόλαυση έχει γίνει υποχρέωση και η νέα ηθική φόρμουλα είναι «Ζήσε τη δική σου ζωή». Με την απελευθέρωση των ηθών, καθένας καλείται να ορίσει μόνος του το σενάριο της απόλαυσής του και τα δύο φύλα δεν έχουν παρά να προσαρμοστούν στις επιπτώσεις αυτού του φαινομένου.

Λίγα λόγια για τη Μάρω Μπέλλου

Η Μάρω Μπέλλου γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Ψυχολογίας του Πάντειου Πανεπιστημίου και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Ιατρική Ψυχολογία με αντικείμενο την «Αντιμετώπιση του πόνου», από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Έχει εργαστεί ως επιστημονικός συνεργάτης στη Νευρολογική Κλινική του Γ.Ν.Α. «Γ. Γεννηματάς» και σήμερα εργάζεται ως ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια. Έχει εξειδικευθεί στη Συστημική Ψυχοθεραπεία στο Α.Κ.Μ.Α. Έχει εμβαθύνει στην Υπαρξιακή Ψυχοθεραπεία με διατριβή, η οποία δημοσιεύθηκε στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό “Society for Existential Analysis”.

Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται στο πεδίο της Λακανικής Ψυχανάλυσης συμμετέχοντας στις εργασίες του Κέντρου Ψυχαναλυτικών Ερευνών της Αθήνας. Κείμενά της έχουν δημοσιευθεί στο Lacanian Review. Αφορμή για τη συγγραφή του ανά χείρας βιβλίου υπήρξε αφενός η κλινική της εμπειρία και αφετέρου μια διαρκής διερώτηση για την αινιγματική φύση των σύγχρονων σχέσεων.

Η παρουσίαση του βιβλίου Ο γκάτζετ-Eros

Ημερομηνία και τόπος διεξαγωγής

Πέμπτη 11 Απριλίου 2019, ώρα 19:00, στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ, στην Αριστοτέλους 7 - Θεσσαλονίκη

Για το βιβλίο «Ο γκάτζετ-Eros» θα μιλήσουν

Ιωάννης Παπαδόπουλος, Ψυχίατρος, Ε. Μέλος Βορειοελλαδικής Ψυχαναλυτικής Εταιρείας

Δημήτρης Αθανασάκης, Επίκ. Καθηγητής Φιλοσοφίας Α.Π.Θ.

Άρης Στυλιανού, Αναπλ. Καθηγητής Φιλοσοφίας Α.Π.Θ., Πρόεδρος του Κ.Θ.Β.Ε.

Μάρω Μπέλλου, Κλινική Ψυχολόγος, Συγγραφέας

Αποκτήστε το βιβλίο O γκάτζετ-Eros, από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο Ψυχολογίας της Πύλης μας.

Δείτε ακόμη, την αρθρογραφία της Μάρω Μπέλλου στην Πύλη μας.