"Η εκπαίδευση στο ΚΕΑΔΔ δεν είναι μία απλή εκπαίδευση. Για μένα προσωπικά σαν επαγγελματίας σύμβουλος ψυχικής υγείας είναι μία γνωσιακή επένδυση, είναι ένας εμπλουτισμός των γνώσεων μου. Είναι ένα σύνολο από εργαλεία, εξειδικευμένα εργαλεία που βρίσκουν εφαρμογή σε ιδιαίτερα περιστατικά και σε ιδιαίτερες συνθήκες."

Γράφει η Αγάπη Βλασσοπούλου, Σύμβουλος ψυχικής υγείας - Ραϊχική σωματική θεραπεύτρια και συνεχίζει λέγοντας...

Όταν στην δουλειά μας αντιμετωπιζουμε μια διαταραχή που ξεπερνάει το κατώφλι της απλής νεύρωσης, τότε οι κανόνες του παιχνιδιού αλλάζουν και χρειάζονται ιδιαίτερους χειρισμούς.

Η εκπαίδευση στο ΚΕΑΔΔ είναι μία έμπνευση, είναι μία διαφορετική οπτική, είναι ένα σύνολο από εργαλεία πολύ χρήσιμα, που διευκολύνουν και κερδίζουν χρόνο στον τρόπο εργασίας του κάθε επαγγελματία ψυχικής και σωματικής υγείας.

Πέρα από το επαγγελματικό κομμάτι, εγώ προσωπικά σαν άτομο, ωφελήθηκα από αυτή την εκπαίδευση και για "ιδιοτελείς" σκοπούς, καθώς έχω ταξιδέψει και εγώ στο δρόμο της διατροφικής διαταραχής με πολλές αποτυχημένες προσπάθειες. Επέμεινα όμως να ζητώ βοήθεια και να συνοδεύω τον εαυτό μου, με τους κατάλληλους προπονητές, στην επίτευξη αυτού του στόχου. Ένας από αυτούς είναι ο Διατροφολόγος μου και εμπνευστής αυτής της εκπαίδευσης, ο Βαγγέλης Ζουμπανέας, ο οποίος με παρότρυνε, προσωπικά αλλά και επαγγελματικά, να παρακολουθήσω αυτήν εκπαίδευση.

Θέλω, λοιπόν, να πω ότι σε προσωπικό επίπεδο αυτή η εκπαίδευση για μένα ήταν ένα ταξίδι γνώσης έμπνευσης και ενθάρρυνσης. Με βοήθησε να εμβαθύνω ακόμα περισσότερο στον τρόπο με τον οποίο χρειάζομαι να συνοδεύω τον εαυτό μου σε αυτό το μεγάλο ταξίδι και σε αυτό το μεγάλο δρόμο των διατροφικών διαταραχών. Και αν και πλέον έχω βγει από αυτό, γυρίζω πίσω μου, το κοιτάζω και συνεχίζω να προχωράω και μου δίνει μεγάλη δύναμη το να γνωρίζω το πώς, το γιατί, με ποιό τρόπο, ποτέ και που μπορώ να βοηθήσω εγώ η ίδια τον εαυτό μου. Πάντα, βέβαια, σε συνδυασμό με τη συνοδεία του προπονητή μου, γιατί όπως είπε και ο ίδιος κάποτε, δεν είναι το ίδιο να διαβάζεις ένα βιβλίο του Μπουκάι, από το να κάνεις συνεδρίες μαζί του!

Σαν επαγγελματίας σύμβουλος ψυχικής υγείας και σωματική Ραϊχική ψυχοθεραπεύτρια, επίσης, βρίσκω χρήσιμη εφαρμογή των εργαλείων αυτών στις συνεδρίες μου, με τους ανθρώπους που εργάζομαι. Προτείνω λοιπόν, σε όσους επαγγελματίες και μη, να παρακολουθήσουν αυτή την εκπαίδευση. Ίσως κάποια πράγματα τα γνωρίζουν. Ίσως κάποια άλλα καθόλου και έχουν νέες πληροφορίες να λάβουν.

Σίγουρα, όμως, είναι ένα ταξίδι που θα τους βάλει σε αναζήτηση, προβληματισμό, έμπνευση και θα τους προσφέρει γνώση και εμπειρία. Και μετά από αυτήν τη διαδρομή θα βλέπουν τα πράγματα λίγο διαφορετικά και ευκολότερα!

Ευχαριστώ προσωπικά τον Βαγγέλη και όλους τους συνεργάτες του.

Με εκτίμηση και αγάπη

Αγάπη Βλασσοπούλου
Σύμβουλος ψυχικής υγείας
Ραϊχική σωματική θεραπεύτρια

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΚΕΑΔΔ

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα παρέχει γνώσεις, δεξιότητες και θεραπευτική καθοδήγηση για όλες τις διατροφικές διαταραχές, όπως υπερφαγικά επεισόδια, βουλιμία, φόβος για την τροφή, ανορεξία, εμμονή με αλλεπάλληλες δίαιτες. Παρέχονται καινοτόμες και πρακτικές εκπαιδεύσεις προς επαγγελματίες υγείας που δουλεύουν με διατροφικές διαταραχές και παχυσαρκία σε ενήλικες αλλά και σε παιδιά.

Οι εκπαιδεύσεις και η διδακτέα ύλη διδάσκεται σε πλήρη εναρμόνιση με την αντίστοιχη εκπαίδευση του NCfED στην Μεγάλη Βρετανία στο οποίο ανήκουν και τα πνευματικά δικαιώματα. Μετά το πέρας της εκπαίδευσης στους επιτυχείς της διαδικασίας αξιολόγησης παρέχεται το πιστοποιητικό Master Practitioner on Eating Disorders & Obesity, απευθείας από το NCfED και τη σφραγίδα του British Psychology Society BPS.

Οι εκπαιδεύσεις παρέχουν στους επαγγελματίες υγείας ευκαιρίες συνεργασίας και ενσωματώνονται στο δίκτυο Συμβούλων μας. Οι πιστοποιημένοι θεραπευτές εμφανίζονται σε ειδική λίστα online μέσα από το επίσημο site του ΚΕΑΔΔ www.keadd.gr με τα πλήρη επαγγελματικά τους στοιχεία ώστε να είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα εκπαίδευσης Master Practitioner on Eating Disorders and Obesity, στην Πύλη Ψυχολογίας Psychology.gr