Στις 14 Νοεμβρίου 2020 ξεκινάει η 11η χρονιά της εκπαίδευσης Master Practitioner in Eating Disorders του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών διαταραχών στην Αθήνα με δυνατότητα διαδικτυακής παρακολούθησης.

Διαταραχές πρόσληψης τροφής

Ποτέ άλλοτε δεν ήταν τόσο ζωτικής σημασίας η διαχείριση περιστατικών με διαταραγμένη σχέση με την τροφή όσο σήμερα. Οι πρόσφατες συνθήκες εγκλεισμού καθώς και η αβεβαιότητα για το μέλλον καθιστά ως επιτακτική ανάγκη για κάθε Επαγγελματία Υγείας που διαχειρίζεται άτομα με διαταραχές πρόσληψης τροφής, να εφοδιαστεί με σημαντικά θεραπευτικά εργαλεία και τεχνικές προκειμένου να βοηθήσει τους ασθενείς του.

Δείτε αναλυτικές πληροφορίες και δηλώστε συμμετοχή στην εκπαίδευση Master Practitioner in Eating Disorders.

Η σύγχρονη Online εκπαίδευση του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών διαταραχών

Το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών με την χρήση σύγχρονων μέσων online εκπαίδευσης, εξοπλίζει τους Επαγγελματίες Υγείας με όλα τα απαραίτητα εργαλεία και δεξιότητες προκειμένου να βοηθήσουν τους πελάτες τους να έχουν μια καλύτερη ποιότητα ζωής και μια υγιή σχέση με το φαγητό.

Οι τεχνικές και τα εργαλεία της εκπαίδευσης μπορούν να αξιοποιηθούν τόσο σε Δια Ζώσης όσο και σε On Line εκπαιδευτικές συνεδρίες. Απομακρυνόμενοι πια από τον δυσβάσταχτο και ανούσιο ρόλο της ζυγαριάς, προσανατολιζόμαστε πια στο να αλλάξουμε τις πεποιθήσεις και τις αρνητικές συνήθειες των ασθενών μας.

Τα θεραπευτικά εργαλεία καθώς και το δίκτυο συνεργασίας μεταξύ διαφορετικών επιστημόνων, εξασφαλίζουν την βέβαιη θεραπεία για κάθε πελάτη που έχει μία διαταραγμένη σχέση με την τροφή. Μέσα από την εκπαίδευση Master Practitioner in Eating Disorders παρέχεται ένας σημαντικός αριθμός θεραπευτικών εργαλείων που μπορούν να εξασφαλίσουν για πολλούς μήνες μία νέα διαφορετική θεραπευτική συνεδρία, αλλάζοντας ριζικά την συμπεριφορά του ασθενή σε σχέση με την τροφή του και δίνοντας του για πρώτη φορά μία αισιοδοξία για το μέλλον του.

Επιλογές παρακολούθησης εκπαίδευσης Master Practitioner in Eating Disorders

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα παρέχεται τόσο Δια Ζώσης όσο και On Line με χρήση σύγχρονων μεθόδων επικοινωνίας των σπουδαστών με τους καθηγητές.

Επιπλέον διασφαλίζονται:

  • Η δια βίου ενημέρωση και εκπαίδευση των αποφοίτων μέσα από την συνεχιζόμενη εκπαίδευση του ΚΕΑΔΔ
  • Η διαχρονική υποστήριξη από τους έμπειρους καθηγητές του εκπαιδευτικού κέντρου μέσα από συνεχείς εποπτείες και συνεργασίες
  • Η συμμετοχή στην εκπαίδευση θα διασφαλίσει ένα βέβαιο επαγγελματικό μέλλον καθώς και την δυνατότητα «παραπομπής» περιστατικών από άλλους Επαγγελματίες Υγείας.

Στο ΚΕΑΔΔ δίνεται πολύ μεγάλη σημασία στην διεπιστημονική συνεργασία η οποία μπορεί να εξασφαλίσει μόνιμα και ουσιαστικά θεραπευτικά αποτελέσματα.

Εκπτωτικά προγράμματα εγγραφής στην εκπαίδευση Master Practitioner in Eating Disorders

Αξιοποιήστε τα εκπτωτικά προγράμματα εγγραφής στην εκπαίδευση Master Practitioner in Eating Disorders και γίνετε μέλος της μεγάλης οικογένειας του ΚΕΑΔΔ.

Τιμές για on line παρακολούθηση

  • Έκπτωση 25% για προαγορά έως 31 Ιουλίου 2020: 1.134 ευρώ
  • Έκπτωση 20% για προαγορά έως 31 Οκτωβρίου 2020: 1.209 ευρώ
  • Προαγορά 1-12 Νοεμβρίου 2020: 1.512 ευρώ

Τιμές για Δια ζώσης παρακολούθηση

  • Έκπτωση 25% για προαγορά έως 31 Ιουλίου 2020: 1.620 ευρώ
  • Έκπτωση 20% για προαγορά έως 31 Οκτωβρίου 2020: 1.728 ευρώ
  • Προαγορά 1-12 Νοεμβρίου 2020: 2.160 ευρώ

Πρώτος κύκλος: Εξειδικευμένες παρεμβάσεις και δεξιότητες στις διατροφικές διαταραχές

Excellence in Practitioner Skills for Eating Disorders - Δυνατότητα Διαδικτυακής & On Demand Παρακολούθησης

Αθήνα Διάρκεια: 6 ημέρες, 10:00 π.μ. εώς 18:00 μ.μ.

  • 1ο Σαβ/κο εκπαίδευσης
    14 - 15 Νοεμβρίου

  • 2ο Σαβ/κο εκπαίδευσης
    21 - 22 Νοεμβρίου

  • 3ο Σαβ/κο εκπαίδευσης
    5 - 6 Δεκεμβρίου

Εκπαιδευτές:

  • Δρ Σχινά, Μαργαρίτα-Αγγελική, Κλινική Ψυχολόγος, Μaster Practitioner in Eating Disorders
  • Ζουμπανέας Ευάγγελος, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Μaster Practitioner in Eating Disorders
  • Ιωάννα Κοντελέ, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Μaster Practitioner in Eating Disorders, Συνεργάτης Μονάδος Εφηβικής Υγείας Νοσοκομείου Παίδων Π&Α Κυριακού

Δεύτερος κύκλος: Διατροφικές παρεμβάσεις στις Διατροφικές Διαταραχές

Nutritional Interventions for Eating Disorders - Δυνατότητα Διαδικτυακής & On Demand Παρακολούθησης

Αθήνα Διάρκεια: 2 ημέρες, 10:00 π.μ. εώς 18:00 μ.μ.

  • 4ο Σαβ/κο εκπαίδευσης
    12 -13 Δεκεμβρίου

Εκπαιδευτές:

  • Ζουμπανέας Ευάγγελος, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Μaster Practitioner in Eating Disorders
  • Ιωάννα Κοντελέ, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Μaster Practitioner in Eating Disorders, Συνεργάτης Μονάδος Εφηβικής Υγείας Νοσοκομείου Παίδων Π&Α Κυριακού
  • Δρ Αιμιλία Βασιλοπούλου Επίκουρη Καθηγήτρια στο τμήμα Διαιτολογίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Μaster Practitioner in Eating Disorders

Τρίτος κύκλος: Παχυσαρκία - ψυχολογικές παρεμβάσεις

Essential Obesity: Psychological Approcaches - Δυνατότητα Διαδικτυακής & On Demand Παρακολούθησης

Αθήνα Διάρκεια: 4 ημέρες, 10:00 π.μ. εώς 18:00 μ.μ

  • 5ο Σαβ/κο εκπαίδευσης
    16 - 17 Ιανουαρίου

Εκπαιδευτές:

  • Δρ Σχινά, Μαργαρίτα-Αγγελική, Κλινική Ψυχολόγος, Μaster Practitioner in Eating Disorders
  • Ζουμπανέας, Ευάγγελος, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Μaster Practitioner in Eating Disorders
  • Δρ. Γαρίδου Άννα, Ιατρός Ενδοκρινολόγος – Φαρμακοποιός – Υγιεινολόγος, Πανεπιστημίου Αθηνών
  • Δρ. Γεωργιάδης Εμμανουήλ, Αθλητικός Ψυχολόγος
  • Δρ. Δημήτρης Τσουκαλάς Γενικός Ιατρός Ειδικός στα Χρόνια Μεταβολικά Νοσήματα

Τέταρτος κύκλος: Διαχείριση Διατροφικών  Διαταραχών σε παιδιά & εφήβους

Δυνατότητα Διαδικτυακής & On Demand Παρακολούθησης)

Αθήνα Διάρκεια: 2 ημέρες, 10:00 π.μ. εώς 18:00 μ.μ.

  • 6ο Σαβ/κο εκπαίδευσης
    23 -24 Ιανουαρίου

Εκπαιδευτές:

  • Δρ Σχινά, Μαργαρίτα-Αγγελική, Κλινική Ψυχολόγος, Μaster Practitioner in Eating Disorders
  • Ζουμπανέας, Ευάγγελος, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Μaster Practitioner in Eating Disorders
  • Ιωάννα Κοντελέ, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Μaster Practitioner in Eating Disorders, Συνεργάτης Μονάδος Εφηβικής Υγείας Νοσοκομείου Παίδων Π&Α Κυριακού

Δείτε το σχετικό video του Ευάγγελου Ζουμπανέα, Διαιτολόγου-Διατροφολόγου, Μaster Practitioner in Eating Disorders

Η εκπαίδευση στο ΚΕΑΔΔ δεν είναι μία απλή εκπαίδευση

Η εκπαίδευση στο ΚΕΑΔΔ δεν είναι μία απλή εκπαίδευση. Για μένα προσωπικά σαν επαγγελματίας σύμβουλος ψυχικής υγείας είναι μία γνωσιακή επένδυση, είναι ένας εμπλουτισμός των γνώσεων μου. Είναι ένα σύνολο από εργαλεία, εξειδικευμένα εργαλεία που βρίσκουν εφαρμογή σε ιδιαίτερα περιστατικά και σε ιδιαίτερες συνθήκες." Γράφει η Αγάπη Βλασσοπούλου, Σύμβουλος ψυχικής υγείας - Ραϊχική σωματική θεραπεύτρια και συνεχίζει λέγοντας...

Όταν στην δουλειά μας αντιμετωπιζουμε μια διαταραχή που ξεπερνάει το κατώφλι της απλής νεύρωσης, τότε οι κανόνες του παιχνιδιού αλλάζουν και χρειάζονται ιδιαίτερους χειρισμούς.

Η εκπαίδευση στο ΚΕΑΔΔ είναι μία έμπνευση, είναι μία διαφορετική οπτική, είναι ένα σύνολο από εργαλεία πολύ χρήσιμα, που διευκολύνουν και κερδίζουν χρόνο στον τρόπο εργασίας του κάθε επαγγελματία ψυχικής και σωματικής υγείας. Πέρα από το επαγγελματικό κομμάτι, εγώ προσωπικά σαν άτομο, ωφελήθηκα από αυτή την εκπαίδευση και για "ιδιοτελείς" σκοπούς, καθώς έχω ταξιδέψει και εγώ στο δρόμο της διατροφικής διαταραχής με πολλές αποτυχημένες προσπάθειες.

Επέμεινα όμως να ζητώ βοήθεια και να συνοδεύω τον εαυτό μου, με τους κατάλληλους προπονητές, στην επίτευξη αυτού του στόχου. Ένας από αυτούς είναι ο Διατροφολόγος μου και εμπνευστής αυτής της εκπαίδευσης, ο Βαγγέλης Ζουμπανέας, ο οποίος με παρότρυνε, προσωπικά αλλά και επαγγελματικά, να παρακολουθήσω αυτήν εκπαίδευση. Θέλω, λοιπόν, να πω ότι σε προσωπικό επίπεδο αυτή η εκπαίδευση για μένα ήταν ένα ταξίδι γνώσης έμπνευσης και ενθάρρυνσης.

Με βοήθησε να εμβαθύνω ακόμα περισσότερο στον τρόπο με τον οποίο χρειάζομαι να συνοδεύω τον εαυτό μου σε αυτό το μεγάλο ταξίδι και σε αυτό το μεγάλο δρόμο των διατροφικών διαταραχών. Και αν και πλέον έχω βγει από αυτό, γυρίζω πίσω μου, το κοιτάζω και συνεχίζω να προχωράω και μου δίνει μεγάλη δύναμη το να γνωρίζω το πώς, το γιατί, με ποιό τρόπο, ποτέ και που μπορώ να βοηθήσω εγώ η ίδια τον εαυτό μου. Πάντα, βέβαια, σε συνδυασμό με τη συνοδεία του προπονητή μου, γιατί όπως είπε και ο ίδιος κάποτε, δεν είναι το ίδιο να διαβάζεις ένα βιβλίο του Μπουκάι, από το να κάνεις συνεδρίες μαζί του!

Σαν επαγγελματίας σύμβουλος ψυχικής υγείας και σωματική Ραϊχική ψυχοθεραπεύτρια, επίσης, βρίσκω χρήσιμη εφαρμογή των εργαλείων αυτών στις συνεδρίες μου, με τους ανθρώπους που εργάζομαι. Προτείνω λοιπόν, σε όσους επαγγελματίες και μη, να παρακολουθήσουν αυτή την εκπαίδευση. Ίσως κάποια πράγματα τα γνωρίζουν. Ίσως κάποια άλλα καθόλου και έχουν νέες πληροφορίες να λάβουν.

Σίγουρα, όμως, είναι ένα ταξίδι που θα τους βάλει σε αναζήτηση, προβληματισμό, έμπνευση και θα τους προσφέρει γνώση και εμπειρία. Και μετά από αυτήν τη διαδρομή θα βλέπουν τα πράγματα λίγο διαφορετικά και ευκολότερα! Ευχαριστώ προσωπικά τον Βαγγέλη και όλους τους συνεργάτες του.

Με εκτίμηση και αγάπη,
Αγάπη Βλασσοπούλου, Σύμβουλος ψυχικής υγείας Ραϊχική σωματική θεραπεύτρια