Το βραβείο της «ΜΚΟ της Χρονιάς» στην κατηγορία Κοινωνία κατέκτησε το Κέντρο Παιδιού και Εφήβου για το autismap.gr στο θεσμό των Hellenic Responsible Business Awards, που διοργάνωσε η Boussias Communications.

Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 1η Ιουλίου 2021, στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» σε μια λαμπερή βραδιά με την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και του ΣΕΒ, καθώς και με ευρεία θεσμική τιμητική στήριξη.

Η πρώτη διαδικτυακή πύλη ενημέρωσης για τον αυτισμό

To autismap.gr αποτελεί την πρώτη διαδικτυακή πύλη ενημέρωσης για τον αυτισμό στην Ελλάδα. Η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με στόχο να αποτελέσει ένα εργαλείο υποστήριξης για τα άτομα με αυτισμό και τις οικογένειές τους.

Μέσα από το autismap.gr, οι χρήστες μπορούν να εντοπίζουν γρήγορα, εύκολα και δωρεάν τις κατάλληλες υπηρεσίες κοντά στον τόπο κατοικίας τους και να αξιοποιούν τις υπάρχουσες νομοθετικές προβλέψεις, διεκδικώντας τα δικαιώματα τους και την κάλυψη των αναγκών τους.

Επιπλέον, έγκριτοι επιστήμονες, με πολυετή εμπειρία στον αυτισμό, αρθρογραφούν, μεταγράφοντας την επιστημονική πληροφορία με τρόπο προσιτό για τους μη ειδικούς.

Σκοπός του autismap.gr είναι να συνεισφέρει στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των αυτιστικών ατόμων και στη δημιουργία μιας κοινωνίας ίσων ευκαιριών, αποδοχής και σεβασμού.

vraveusi spantidaki

Εκ μέρους του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου, το βραβείο παρέλαβε η Παθολόγος -Επιδημιολόγος και Επιστημονικά Υπεύθυνη του Τμήματος Επιστημονικής Τεκμηρίωσης και Εκπαίδευσης του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου, Νικολέττα Μαυροειδή, η οποία δήλωσε σχετικά:

«Η διάκριση στα Hellenic Responsible Business Awards μάς δίνει την ευκαιρία να συστήσουμε τον πρώτο ψηφιακό οδηγό για τον αυτισμό στην Ελλάδα σε ευρύτερο κοινό. Σκοπός μας είναι η υποστήριξη των δικαιωμάτων και της κοινωνικής ένταξης των ατόμων με αυτισμό και των οικογενειών τους, η ενίσχυση της προσβασιμότητας τους στις κατάλληλες δομές και υπηρεσίες, η καταπολέμηση του στίγματος και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Μάθετε περισσότερα για το Κέντρο Παιδιού και Εφήβου στο www.kpechios.gr και γνωρίστε την πρώτη διαδικτυακή πύλη ενημέρωσης για τον αυτισμό στην Ελλάδα στο autismap.gr