To σεμινάριο απευθύνεται αποκλειστικά σε Ψυχολόγους, μεταπτυχιακούς ή προπτυχιακούς φοιτητές Ψυχολογίας και Σύμβουλους Ψυχικής Υγείας.

 Τεστ κηλίδων μελάνης Rorschach

Οι Προβολικές Δοκιμασίες αποτελούν κλινικά εργαλεία που χρησιμοποιούνται τόσο στην ψυχοδιαγνωστική αξιολόγηση, όσο και κατά τη διάρκεια της θεραπευτικής διαδικασίας.

To τεστ κηλίδων μελάνης Rorschach είναι ένα από τα γνωστότερα προβολικά τεστ για την αξιολόγηση της προσωπικότητας και τη διάγνωση συναισθηματικών διαταραχών.

Η εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί τις παρακάτω ημερομηνίες: 15-16/01, 29-30/01, 12-13/02, 26-27/02, 12-13/03, 09-10/04 2022.
Οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο θα εκπαιδευθούν στη χορήγηση, κωδικοποίηση και ερμηνεία του Rorschach, καθώς και τη συγγραφή της έκθεσης αξιολόγησης. Η εκπαίδευση θα στηριχθεί στο σύστημα βαθμολόγησης και ερμηνείας του Exner.

Η εκπαίδευση του ΔΙ.ΚΕ.Ψ.Υ περιλαμβάνει:

  • Γενικές πληροφορίες για τις προβολικές δοκιμασίες. Παρουσίαση του Rorschach και των καρτών του. Συμβολική σημασία καρτών. Οδηγίες χορήγησης του τεστ.
  • Βασικές κατηγορίες κωδικοποίησης. Κωδικοποίηση πρωτοκόλλου πάνω στην τοποθεσία, την ποιότητα ανάπτυξης και τις ορίζουσες.
  • Κωδικοποίηση πρωτοκόλλου πάνω στην ποιότητα της μορφής, το περιεχόμενο, τις δημοφιλείς απαντήσεις και την οργανωτική δραστηριότητα.
  • Κωδικοποίηση πρωτοκόλλου πάνω στα ειδικά σκορ. Στρατηγικές κωδικοποίησης.
  • Συμπλήρωση του φυλλαδίου κωδικοποιημένων απαντήσεων. Δομική περίληψη. Πρακτική εξάσκηση στη χορήγηση του τεστ μεταξύ των συμμετεχόντων.
  • Γενικές πληροφορίες για την ερμηνεία. Ερμηνεία πρωτοκόλλου με βάση τους άξονες Έλεγχος-στρες και Συναίσθημα.
  • Ερμηνεία πρωτοκόλλου με βάση τους άξονες Επεξεργασία πληροφοριών, Μεσολάβηση και Τρόπος σκέψης.
  • Ερμηνεία πρωτοκόλλου με βάση τους άξονες Εικόνα εαυτού και Διαπροσωπικές σχέσεις και άλλους ειδικούς δείκτες.
  • Σύνθεση δεδομένων και συγγραφή έκθεσης. Ενημέρωση πελάτη για τα αποτελέσματα της αξιολόγησης. Θέματα δεοντολογίας.
  • Ποιοτική ανάλυση απαντήσεων. Ενδείξεις ψυχοπαθολογίας. Διαφοροδιάγνωση με το Rorschach.
  • Απορίες σε σχέση με θέματα ερμηνείας του Rorschach.

Στην Εκπαίδευση θα παρουσιασθεί υλικό με πραγματικά περιστατικά στο ΔΙ.ΚΕ.Ψ.Υ

Ημερομηνίες διεξαγωγής: 15-16/01, 29-30/01, 12-13/02, 26-27/02, 12-13/03, 09-10/04 2022
Ώρες διεξαγωγής: Σάββατο: 10:00-15:00, Κυριακή: 10:00-16:00
Διάρκεια: 66 ώρες
Χώρος Διεξαγωγής: Διαδικτυακό (μέσω ΖΟΟΜ)

Εισηγητές:
Δροσίτη Αγγελική, MSc Κλινική Ψυχολόγος
Παπαδοπούλου Βίκυ, MSc Κλινική Ψυχολόγος

Κόστος συμμετοχής:
Για εγγραφές έως 04/01 550€
Για εγγραφές από 05/01 630€

Στις αναγραφόμενες τιμές δε περιλαμβάνεται το νόμιμο ποσοστό Φ.Π.Α. 24%.

Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης, οι εκπαιδευόμενοι θα λαμβάνουν ηλεκτρονικά το υλικό μετά από κάθε εισήγηση, το οποίο θα μελετούν σύμφωνα με τις οδηγίες των εισηγητών.

Στο τέλος της εκπαίδευσης όλοι οι εκπαιδευόμενοι θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης σύμφωνα με την οποία θα μπορούν να χορηγήσουν το τεστ.

Σας ενημερώνουμε ότι μετά την ολοκλήρωση της Εκπαίδευσης το ΔΙ.ΚΕ.Ψ.Υ παρέχει σε όλους τους εκπαιδευόμενους τη δυνατότητα αξιολόγησης και εποπτείας των πρωτοκόλλων που θα χορηγήσουν ιδιωτικά για την καλύτερη κατανόηση και εκτίμηση τους.

Οι συναντήσεις εποπτείας μπορεί να είναι ατομικές ή ομαδικές και παρέχονται καθ’ όλη τη χρονιά, ανάλογα με τις ανάγκες των εκπαιδευόμενων.

Κόστος ατομικής εποπτείας: €60

Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, σύμφωνα με την ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων.

Για εγγραφές, παρακαλούμε όπως συμπληρώσετε την αίτηση εγγραφής στο link Τεστ κηλίδων μελάνης Rorschach και το ΔΙ.ΚΕ.Ψ.Υ θα σας αποστείλει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες.

Αναλυτικές πληροφορίες για την εισαγωγή στην πλατφόρμα θα σταλούν σε όλους τους συμμετέχοντες στο προσωπικό τους email 2 ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου εφόσον έχουν επίσημα κατοχυρώσει την θέση τους.

Επισκέπτεστε συχνά την ιστοσελίδα www.dikepsy.gr για νέες ανακοινώσεις σχετικά με το σεμινάριο.

Για περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλ 698 8080383.

 

Εκδήλωση ενδιαφέροντος