Μετά την επιτυχημένη Online εκδήλωση του Psychology.gr, για τα ψυχοσωματικά συμπτώματα, ακολουθεί μία ακόμη εκδήλωση-webinar, για τις μαθησιακές δυσκολίες και τις ειδικές παρεμβάσεις που απαιτούνται σε αυτές.

Ειδικές Παρεμβάσεις στις Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες

Οι Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες αποτελούν πλέον μια πολύ συνηθισμένη εκπαιδευτική πρόκληση στη σχολική πραγματικότητα αλλά και στην καθημερινότητα των οικογενειών με παιδιά με τις συγκεκριμένες Δυσκολίες.

Το θετικό ίσως των τελευταίων ετών είναι ότι δείχνει να υποχωρεί ο «στιγματισμός» των προηγούμενων δεκαετιών και να αντιμετωπίζεται το όλο θέμα ως επαγγελματική και επιστημονική πρόκληση όλων όσοι ασχολούνται με την εκπαίδευση και την ψυχική υγεία του παιδιού και του εφήβου.

Κατ’ επέκταση το ενδιαφέρον έχει μετατοπιστεί περισσότερο από τη θεωρία στην πράξη και κυρίως στις τεχνικές αντιμετώπισης των Ειδικών Μαθησιακών Δυσκολιών, στην υποστήριξη των μαθητών και των οικογενειών τους και στη συνεχή εφαρμογή καινοτόμων πρακτικών από μικρή ηλικία μέχρι και την ενήλικη ζωή.

Ειδικοί απαντούν σε καίρια ερωτήματα για τις μαθησιακές δυσκολίες

Οι Δρ Ηλίας Βασιλείου, Εκπαιδευτής στο Κολλέγιο Ανθρωπιστικών Επιστημών ICPS και η Παναγιώτα Γκουντή, Διδάκτωρ Ειδικής Αγωγής του Εθνικού & Καποδιστριακού Παν/μίου Αθηνών, με μεγάλη εμπειρία στις Μαθησιακές Δυσκολίες, απαντούν σε καίρια ερωτήματα όπως:

  • Πώς διαμορφώνεται ένα αποτελεσματικό Πρόγραμμα Παρέμβασης για μαθητές με Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες;
  • Ποιοι είναι οι στόχοι που μπορούμε να βάλουμε και τα εργαλεία που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε;
  • Πώς ανατροφοδοτείται ένα Εξατομικευμένο Πρόγραμμα με αντικειμενικό και ουσιαστικό τρόπο;
  • Ποια είναι γενικά τα χαρακτηριστικά ενός επιτυχημένου Προγράμματος;
  • Πώς μπορεί το Σχολείο να βοηθήσει στην υποστήριξη ενός Εξατομικευμένου Προγράμματος

Σε ποιους απευθύνεται η εκδήλωση
Η online εκδήλωση απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, ψυχολόγους, επαγγελματίες υγείας, γονείς και σε όσους γενικά έχουν (επαγγελματικό) ενδιαφέρον για τις μαθησιακές δυσκολίες.

Η είσοδος είναι ελεύθερη, υπάρχει ωστόσο περιορισμένος αριθμός θέσεων. Κάντε εγγραφή, για δέσμευση θέσης.

Τόπος-χρόνος εκδήλωσης
Η online εκδήλωση διοργανώνεται από την Πύλη Ψυχολογίας Psychology.gr στα πλαίσια ενός ευρύτερου προγράμματος online σεμιναρίων που πραγματοποιούνται κάθε 15 ημέρες (ημέρα Τετάρτη και ώρα 19.00), καθόλη τη διάρκεια της σεζόν 2021-22.

Όλες οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται μέσω της πλατφόρμας ZOOM, ενώ βιντεοσκοπούνται και μεταγενέστερα δημοσιεύονται στο κανάλι του Psychology.gr, στο Youtube.

Ημερομηνία Εκδήλωσης: Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2021
Διάρκεια εκδήλωσης : 19.00 – 20.15
Είσοδος Ελεύθερη - Περιορισμένος αριθμός θέσεων.

Για να εγγραφείτε - δηλώσετε συμμετοχή στην εκδήλωση, μεταβείτε στο PSYVERSITY - ΕΙΔΙΚΕΣ ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ.

Με την εγγραφή σας στην παραπάνω διεύθυνση, θα λάβετε μήνυμα στο email σας, με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες πρόσβασης και συμμετοχής στην εκδήλωση.