Στο σεμινάριο περιγράφονται αναλυτικά και εξηγούνται: η σεξουαλική σημασία των συμπτωμάτων, τα στάδια της ψυχοσεξουαλικής ανάπτυξης αλλά και ο δομικά «διαστροφικός» χαρακτήρας της σεξουαλικής ζωής.

Το σεμινάριο παρουσιάζει και αναλύει τα κυριότερα σημεία του ενδιαφέροντος της ψυχανάλυσης για τη σεξουαλικότητα, από τις απαρχές της στα τέλη του 19ου αιώνα και την επινόησή της από το Σίγκμουντ Φρόυντ, έως και σήμερα. Περιγράφονται αναλυτικά και εξηγούνται: η σεξουαλική σημασία των συμπτωμάτων, η παιδική προέλευση της σεξουαλικότητας (στάδια της ψυχοσεξουαλικής ανάπτυξης) αλλά και ο δομικά «διαστροφικός» χαρακτήρας της σεξουαλικής ζωής.

Αποκτήστε το ασύγχρονο σεμινάριο Ψυχανάλυση και Σεξουαλικότητα και παρακολουθήστε το από τον υπολογιστή σας, στον χρόνο που εσείς επιθυμείτε. 

Σε ποιους απευθύνεται;

Το σεμινάριο απευθύνεται σε σπουδαστές, φοιτητές και απόφοιτους ψυχολογίας και συναφών κλάδων που επιθυμούν να κατανοήσουν τη σημασία της σεξουαλικότητας για την ψυχανάλυση, σε νέους ή πιο έμπειρους επαγγελματίες ψυχικής υγείας που ενδιαφέρονται για τη χρησιμότητά της στην κλινική, αλλά και ανθρώπους για τους οποίους η ψυχανάλυση μπορεί να είναι ένα εντελώς άγνωστο πεδίο και θέλουν να διερευνήσουν διανοητικά ή και ξεκινώντας μια ψυχαναλυτική εμπειρία.

Τι θα κερδίσει όποιος παρακολουθήσει το σεμινάριο;

Σκοπός του σεμιναρίου είναι, μέσα από τη λεπτομερή παρουσίαση του ενδιαφέροντος του Φρόυντ και των ψυχαναλυτών για τη σεξουαλικότητα και τη σεξουαλική ζωή, να εξοικειώσει τους συμμετέχοντες με τη σημασία αυτού του πεδίου της ανθρώπινης εμπειρίας, ώστε, διαλύοντας τις παρεξηγήσεις και της παρανοήσεις που συχνά τη συνοδεύουν στον κοινωνικό λόγο, να δώσουν την ευκαιρία σε όποιον ενδιαφέρεται να ξεκινήσει μια ψυχαναλυτική εμπειρία να γνωρίζει περί τίνος πρόκειται αλλά και σε όποιον ενδιαφέρεται να χρησιμοποιήσει αυτό το πεδίο για την κλινική του, εφόσον είναι επαγγελματίας ψυχικής υγείας, να γνωρίζει ποιος είναι ο σκοπός και η σημασία του.

Περιεχόμενο του σεμιναρίου:

1. Σκοπός και δομή του σεμιναρίου
2. Σίγκμουντ Φρόυντ
3. Η σημασία της σεξουαλικότητας
4. Σεξουαλικότητα και ψυχικά συμπτώματα (Μελέτες για την υστερία)
5. Η παιδική προέλευση της σεξουαλικότητας (στάδια της ψυχοσεξουαλικής ανάπτυξης)
6. Η διαστροφικότητα ως κανονικότητα (κατάλογος με «διαστροφές»)
7. Η σχέση γλώσσας και σεξουαλικότητας
8. Η σεξουαλικότητα σήμερα
9. Περίληψη και βιβλιογραφία

Εισηγητής ο Δρ. Γιάννης Γραμματόπουλος

Ο Δρ. Γιάννης Γραμματόπουλος είναι ψυχολόγος και ψυχοθεραπευτής ψυχαναλυτικής κατεύθυνσης, λακανικού προσανατολισμού. Έχει σπουδάσει ψυχολογία στο Τμήμα Ψυχολογίας, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών, έχει κάνεις μεταπτυχιακές σπουδές στο Λονδίνο (MSc Applied Psychology, Brunel University), όπου ολοκλήρωσε και τις διδακτορικές σπουδές του στην ψυχανάλυση.

Τι είναι το Psyversity

Ο μόνος άνθρωπος που είναι πραγματικά μορφωμένος είναι εκείνος που έχει μάθει πώς να μαθαίνει και πώς να αλλάζει… Carl R. Rogers

Η πλατφόρμα Psyversity απευθύνεται σε κάθε άνθρωπο που έχει ενδιαφέρον για την προσωπική ανάπτυξη του. Απευθύνεται ακόμη σε όσους επιθυμούν την επαγγελματική τους ανάπτυξη. Περιλαμβάνει σεμινάρια, σε ένα ευρύ φάσμα, περισσότερων από 40 κατηγοριών ψυχολογίας και ψυχικής υγείας. 

Πως να επιλέξετε σεμινάριο
Κάθε σεμινάριο, έχει μια ολοσέλιδη παρουσίαση. Στην σελίδα αυτή του σεμιναρίου, μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα περιεχόμενα του σεμιναρίου, τη διάρκεια του, τον φορέα που το προσφέρει, σε ποιους απευθύνεται το σεμινάριο, πως θα ωφεληθείτε με την παρακολούθηση του.

Κριτικές και σχόλια
Σε κάθε σεμινάριο, θα δείτε σχόλια και κριτικές, αυστηρά από ανθρώπους που το έχουν παρακολουθήσει. Λάβετε σοβαρά υπόψιν τα σχόλια και την κριτική τους, προκειμένου να επιλέξετε το κατάλληλο σεμινάριο για εσάς!

Τι περιλαμβανει ένα ασύγχρονο σεμινάριο στο PSYVERSITY

Τα σεμινάρια, στηρίζονται κατά βάση σε video – εισηγήσεις. Κατά μέσο όρο, το υλικό ενός σεμιναρίου, αποτελείται κατά 50% ή περισσότερο, από video. Όλα τα σεμινάρια, έχουν τον μέγιστο δυνατό αριθμό υποενοτήτων, έτσι ώστε να διευκολύνεται η τμηματική παρακολούθηση τους.

Κάποια σεμινάρια, απαιτούν να περάσει συγκεκριμένο χρονικό διάστημα προκειμένου να ξεκλειδώσει η δυνατότητα παρακολούθησης των επόμενων υποενοτήτων. Άλλα σεμινάρια, για το ξεκλείδωμα ενοτήτων απαιτούν τη συμπλήρωση κάποιου ερωτηματολογίου ή την ολοκλήρωση ασκήσεων.

Υλικό Σεμιναρίων

 • Screening Tests – Ερωτηματολόγια προόδου, αυτοβοήθειας ή αξιολόγησης.
 • Πρόσθετο υλικό, όπως PDF, Φωτογραφίες, Αρθρογραφία κτλ.
 • Παρουσιάσεις PowerPoint
 • Προτεινόμενες Ασκήσεις Αυτοβοήθειας και αξιολόγηση προόδου μέσω του κλειστού forum.
 • Σε επιλεγμένα σεμινάρια, online συνάντηση με τον εισηγητή, σε προκαθορισμένη ημερομηνία.

Παροχές σεμιναρίων

 • Ειδικό, κλειστό φόρουμ επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης με τον Εισηγητή του σεμιναρίου, προσβάσιμο μόνο σε όσους έχουν αγοράσει το σεμινάριο.
 • Certification – Βεβαίωση παρακολούθησης του σεμιναρίου από τον φορέα που το προσφέρει.
 • Test Αξιολόγησης του σεμιναρίου.
 • Δικτύωση με τους εισηγητές και τα μέλη του Psyversity, μέσω κλειστού Facebook Group.

 

Συγγραφή - Επιμέλεια Άρθρου

Γιάννης Γραμματόπουλος: έχει επιβεβαιωθεί από το Psychology

Οι πληροφορίες που αναφέρονται στον επαγγελματικό κατάλογο ειδικών παρέχονται από τους ίδιους τους ειδικούς, κατά την εγγραφή τους στο σύστημα. Όταν βλέπετε την ένδειξη «έχει επιβεβαιωθεί από το Psychology”, σημαίνει ότι το Psychology έχει ελέγξει, με email, τηλεφωνικά ή/και με λήψη των σχετικών εγγράφων, τα ακόλουθα στοιχεία:

 • Ότι ο ειδικός είναι υπαρκτό πρόσωπο.
 • Ότι τα πτυχία οι τίτλοι και οι εξειδικεύσεις που αναφέρει είναι αληθινά.
 • Ότι οι πληροφορίες που αναφέρει ισχύουν.

Ψυχολόγος και ψυχοθεραπευτής ψυχαναλυτικής κατεύθυνσης - λακανικού προσανατολισμού.
Έχω ολοκληρώσει τις σπουδές μου στην ψυχολογία και την ψυχανάλυση σε Αθήνα και Λονδίνο και εργάζομαι ιδιωτικά ως θεραπευτής από το 2009.