Η Online εκδήλωση Από την απόλαυση στην χαρά: περάσματα από τον φόβο στη χαρά των σχέσεων, διοργανώνεται από το PSYCHOLOGY.GR. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί μέσω ZOOM και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Ο ψυχολόγος, ψυχοθεραπευτής και συγγραφέας, Δρ. Γρηγόρης Βασιλειάδης θα είναι καλεσμένος του Νίκου Δοϊρανλή, ψυχολόγου, ψυχοθεραπευτή και επιστημονικού υπεύθυνου του Psychology.gr

Στην εκδήλωση θα συζητηθούν ζητήματα που αφορούν στην παθολογία των σχέσεων με τον εαυτό και τους σημαντικούς μας άλλους. Επίσης, οι συναισθηματικές καταστάσεις που βιώνουμε καθώς προσπαθούμε να συνδεθούμε με τη ζωή και τους άλλους μέσα από διάφορες ψυχικές θέσεις και προοπτικές.

Ενδεικτικά, θα αναλυθούν και θα απαντηθούν τα παρακάτω ερωτήματα:

  • Γιατί η εποχή μας εστιάζει στην απόλαυση και αφήνει εκτός την εμβάθυνση;
  • Γιατί σήμερα σπανίζει τόσο η χαρά, ενώ δυσκολεύονται οι άνθρωποι να βρουν νόημα στη ζωή και στις σχέσεις;
  • Ποιες είναι οι συνέπειες στην μονομέρεια της διαδικτυακής επικοινωνίας και του αντίστοιχου σχετίζεσθαι;
  • Τι προσφέρει η συνεχής αναζήτηση της απόλαυσης και τι αντίστοιχα στερεί από τον ψυχισμό;
  • Ποιες είναι οι συνιστώσες της μετανεωτερικής εποχής και ποια η λειτουργικότητα της;
  • Πως σχετίζεται η αυτογνωσία με την αυτοφροντίδα και την χαρά της ζωής;
  • Πως μπορεί να συμβάλλει η έμφαση στις σχέσεις στο βίωμα της χαράς και στην νοηματοδότηση της ζωής;

Αμέσως μετά την εισήγηση και τις απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα, θα ακολουθήσει συζήτηση – ερωτήσεις από τους συμμετέχοντες.

Σε ποιους απευθύνεται
Η online εκδήλωση απευθύνεται σε όλους. Δεν απαιτούνται ειδικές γνώσεις, παρά μόνο ένα προσωπικό ενδιαφέρον για την αυτοβελτίωση και την φροντίδα του εαυτού μας…

Η είσοδος είναι ελεύθερη, υπάρχει ωστόσο περιορισμένος αριθμός θέσεων. Κάντε εγγραφή, για δέσμευση θέσης.

Τόπος-χρόνος εκδήλωσης
Η online εκδήλωση διοργανώνεται από την Πύλη Ψυχολογίας Psychology.gr στα πλαίσια ενός ευρύτερου προγράμματος online σεμιναρίων που πραγματοποιούνται τακτικά, (ημέρα Τετάρτη και ώρα 19.00), καθόλη τη διάρκεια της σεζόν 2022-23.

Όλες οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται μέσω της πλατφόρμας ZOOM, ενώ βιντεοσκοπούνται και μεταγενέστερα δημοσιεύονται στο κανάλι του Psychology.gr, στο Youtube.

Ημερομηνία εκδήλωσης: 7 Δεκεμβρίου 2022
Διάρκεια εκδήλωσης : 19.00 – 20.15
Διεύθυνση Online σεμιναρίου: ZOOM – ΠΥΛΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ
Εισηγητής: Δρ. Γρηγόρης Βασιλειάδης

Ο Dr. Γρηγόρης Βασιλειάδης ζει και εργάζεται ιδιωτικά ως ψυχολόγος – ψυχοθεραπευτής στην Αθήνα. Είναι ο συγγραφέας των αυτογνωστικών βιβλίων: «Εξομολογήσεις ενός Ψυχοθεραπευτή», Εκδ. iWrite & Πηγή, Νοέμβριος 2019, «Το Ψυχοθεραπευτικό Ταξίδι: Από τον φόβο της σκιάς, στο φως της επίγνωσης», Εκδ. iWrite & Πηγή, και του: «Πόσο αντέχεις την αλήθεια; Θεραπευτικές επιγνώσεις για την ψυχή και τις σχέσεις», Εκδ. ΕΝ ΠΛΩ, Οκτώβριος 2016.

Συμμετείχε επίσης στους παρακάτω συλλογικούς τόμους: «Ψυχική υγεία παιδιού και εφήβου», Εκδ. Αρμός, 2018, και «Ευτυχία και πώς να την κατακτήσετε», Iwrite Publications, 2018.
Άρθρα, συνεντεύξεις, και ομιλίες του δημοσιεύονται στον δικτυακό τόπο www.aftognosia.gr, και στο κανάλι του στο YouTube.

Συντονίζει την εκδήλωση, ο Νίκος Δοϊρανλής, ψυχολόγος, προσωποκεντρικός ψυχοθεραπευτής και επιστημονικός υπεύθυνος του Psychology.gr

Μεταβείτε σε σελίδα του σεμιναρίου, προκειμένου να δεσμεύεσετε την θέση σας Από την απόλαυση στην χαρά: Περάσματα από τον φόβο στη χαρά των σχέσεων .