ψυχολογία παιδιού

Η Δ/νση Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Π.Φ.Υ.), Τμήμα Γ΄ Ανάπτυξης Προγραμμάτων Αγωγής Υγείας & Πρόληψης, του Υπουργείου Υγείας, σε συνέχεια του 2019-2020, αναπτύσσει και οργανώνει για το 2020-2021 «δράσεις και παρεμβάσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του μαθητικού πληθυσμού στο πλαίσιο της Αγωγής Υγείας σε Εθνικό Επίπεδο».

Θεματικοί άξονες του Προγράμματος

Στους θεματικούς άξονες του Προγράμματος περιλαμβάνεται η «Προαγωγή Ψυχικής Υγείας Παιδιού και Εφήβου». Για την έγκριση της καταλληλότητας του παρουσιαζόμενου υλικού έχει προσκληθεί στην Επιτροπή του Υπουργείου η Παιδοψυχιαρική Εταιρεία Ελλάδος και εκπροσωπείται φέτος από την Πρόεδρο Κ. Χάρη και τον Ταμία του Δ.Σ. Γ. Ξυλούρη.

Προκειμένου να εμπλουτισθεί ο θεματικός άξονας «Προαγωγής Ψυχικής Υγείας Παιδιού και Εφήβου», η Δ/νση Π.Φ.Υ. προσκαλεί οποιονδήποτε σχετικό φορέα -εποπτευόμενο από το Υπουργείο Υγείας- να αναλάβει τον σχεδιασμό/διαμόρφωση παρέμβασης σε μαθητές του Δημοτικού, με βασικό θέμα τις «μεταβολές» στην καθημερινή ζωή του παιδιού (αλλαγή σχολείου, σπιτιού, γειτονιάς, συμμαθητών, φίλων).

Η παρέμβαση θα γίνει σε μορφή power point (20-30 διαφάνειες) και για την υλοποίησή της θα εκπαιδευτούν επαγγελματίες ψυχικής υγείας στις ΥΠΕ.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι φορείς μπορούν να απευθύνονται στη γραμματεία της Παιδοψυχιατρικής Εταιρείας Ελλάδος (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) ή άμεσα στους συναδέλφους που συμμετέχουν στην Επιτροπή του Υπουργείου.

Κ. Χάρη: 6944778359, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Γ. Ξυλούρης: 6932370312, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Συγγραφή Άρθρου

Νίκος Μεταξάς

e psy logo twitter2Επιμέλεια & μετάφραση άρθρων, Τμήμα Σύνταξης Πύλης Ψυχολογίας psychology.gr
Επικοινωνία: editorial @psychology.gr

Εγγραφή στο Newsletter

Απεχθανόμαστε το Spam! Στην 1η λίστα, θα λαμβάνετε emails από την Πύλη Ψυχολογίας για επιλεγμένα άρθρα ψυχολογίας. Στη 2η λίστα, θα λαμβάνετε προτάσεις βιβλίων ψυχολογίας. Στην 3η λίστα, κάντε εγγραφή μόνο αν είστε επαγγελματίας ψυχικής υγείας.

0
Shares