Ακρόαση άρθρου......

Η Δ/νση Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Π.Φ.Υ.), Τμήμα Γ΄ Ανάπτυξης Προγραμμάτων Αγωγής Υγείας & Πρόληψης, του Υπουργείου Υγείας, σε συνέχεια του 2019-2020, αναπτύσσει και οργανώνει για το 2020-2021 «δράσεις και παρεμβάσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του μαθητικού πληθυσμού στο πλαίσιο της Αγωγής Υγείας σε Εθνικό Επίπεδο».

Θεματικοί άξονες του Προγράμματος

Στους θεματικούς άξονες του Προγράμματος περιλαμβάνεται η «Προαγωγή Ψυχικής Υγείας Παιδιού και Εφήβου». Για την έγκριση της καταλληλότητας του παρουσιαζόμενου υλικού έχει προσκληθεί στην Επιτροπή του Υπουργείου η Παιδοψυχιαρική Εταιρεία Ελλάδος και εκπροσωπείται φέτος από την Πρόεδρο Κ. Χάρη και τον Ταμία του Δ.Σ. Γ. Ξυλούρη.

Προκειμένου να εμπλουτισθεί ο θεματικός άξονας «Προαγωγής Ψυχικής Υγείας Παιδιού και Εφήβου», η Δ/νση Π.Φ.Υ. προσκαλεί οποιονδήποτε σχετικό φορέα -εποπτευόμενο από το Υπουργείο Υγείας- να αναλάβει τον σχεδιασμό/διαμόρφωση παρέμβασης σε μαθητές του Δημοτικού, με βασικό θέμα τις «μεταβολές» στην καθημερινή ζωή του παιδιού (αλλαγή σχολείου, σπιτιού, γειτονιάς, συμμαθητών, φίλων).

Η παρέμβαση θα γίνει σε μορφή power point (20-30 διαφάνειες) και για την υλοποίησή της θα εκπαιδευτούν επαγγελματίες ψυχικής υγείας στις ΥΠΕ.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι φορείς μπορούν να απευθύνονται στη γραμματεία της Παιδοψυχιατρικής Εταιρείας Ελλάδος (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) ή άμεσα στους συναδέλφους που συμμετέχουν στην Επιτροπή του Υπουργείου.

Κ. Χάρη: 6944778359, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Γ. Ξυλούρης: 6932370312, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Συγγραφή - Επιμέλεια Άρθρου

Νίκος Μεταξάς

e psy logo twitter2Επιμέλεια & μετάφραση άρθρων, Τμήμα Σύνταξης Πύλης Ψυχολογίας psychology.gr
Επικοινωνία: editorial @psychology.gr