Σκοπός: Ο σκοπός του συγκεκριμένου ερωτηματολογίου είναι η μέτρηση του σωματικού πόνου.


Περιγραφή
:
Πρόκειται για ένα ευρέως χρησιμοποιούμενο κλινικό και ερευνητικό εργαλείο το οποίο έχει μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες. Αποτελείται από 20 υποκατηγορίες περιγραφών πόνου οι οποίες περιλαμβάνουν τις αισθητηριακές, τις αξιολογικές και τις συναισθηματικές διαστάσεις.

Σημειώνουμε ότι για την προσαρμογή του σε διαφορετικές γλώσσες και κουλτούρες, απαιτείται αυστηρή προσήλωση στη μεθοδολογία. Μια απλή μετάφραση του αρχικού ερωτηματολογίου είναι αδύνατο να συλλάβει όλες τις διαστάσεις της γλώσσας που χρησιμοποιεί ένας λαός για να περιγράψει τον πόνο.


Τρόπος βαθμολόγησης
:
Η βαθμολόγηση πραγματοποιείται σε μια κλίμακα πέντε διαβαθμίσεων (από το 1 έως το 5).


Διαθεσιμότητα:
Τ.Αναγνωστοπούλου, Ινστιτούτο Ψυχολογίας και Υγείας, Θεσσαλονίκη 

Είστε ειδικός Ψυχικής Υγείας?

Εγγραφείτε ώστε να λαμβάνετε ενημέρωση, σχετικά με θέματα που αφορούν την επιστήμη της ψυχολογίας, έρευνες, σεμινάρια ψυχολογίας, θέσεις εργασίας Ειδικών Ψυχικής Υγείας κ.τ.λ.

Newsletter για όλους

Εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε στο mail σας νέα άρθρα ψυχολογίας, ενημέρωση για επερχόμενα σεμινάρια ψυχολογίας, ομάδες υποστήριξης, βιβλία ψυχολογίας κ.α.

Η εγγραφή σας στα ενημερωτικά δελτία της Πύλης Ψυχολογίας psychology.gr είναι απόλυτα σύμφωνη με την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Τα στοιχεία που δίνετε κατά την εγγραφή σας θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνο για την αποστολή ενημερωτικών δελτίων (Newsletters).