Είμαστε δύο φοιτήτριες του τμήματος ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Σκοπεύουμε να αναλάβουμε μία πτυχιακή εργασία, η οποία θα αφορά τη βία και τις επιπτώσεις της (αυτοτραυματισμός, απόπειρα αυτοκτονίας), καθώς και την αντιμετώπισή τους από την οικογένεια.

Συγκεκριμένα χρειαζόμαστε άτομα ανεξαρτήτου ηλικίας, που έχουν υποστεί οποιουδήποτε είδους βία (ενδο-οικογενειακή, bullying - cyberbullying, βιασμό και οποιασδήποτε άλλης μορφής ψυχολογική, λεκτική, σωματική και σεξουαλική κακοποίηση). Σε όσους δεχτούν να συμμετέχουν, θα δοθούν ερωτήσεις υπό τη μορφή συνέντευξης στις αρχές του φθινωπόρου.

Επίσης, θα δοθεί ένα έντυπο ενήμερης συγκατάθεσης, το οποίο θα περιλαμβάνει όλα τα επιμέρους πρόσθετα στοιχεία της έρευνας, καθώς και το δικαίωμά τους να αποχωρήσουν οποιαδήποτε στιγμή το θελήσουν.

Τα ανήλικα άτομα θα πρέπει να έχουν και την ενήμερη συγκατάθεση των κηδεμόνων τους.

Η συμμετοχή θα είναι ανώνυμη. Παρακαλούμε τα άτομα, τα οποία θέλουν να συμμετάσχουν, να μας απαντήσουν μέχρι τις 5 του Ιούνη σε αυτό το e-mail ( Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ).

Η βοήθειά σας είναι πολύτιμη, προκειμένου να γίνει δεκτή η πτυχιακή μας εργασία από την υπεύθυνη καθηγήτρια κ. Γεωργάκα Ευγενία.

Οι σκοποί της έρευνάς μας:

α) Κατανόηση του κοινωνικού φαινομένου της βίας σε οποιαδήποτε μορφή
β)Τις επιπτώσεις της βίας προς τον εαυτό και η προσέγγισή αυτών από την οικογένεια

Συγγραφή - Επιμέλεια Άρθρου

Νίκος Μεταξάς

e psy logo twitter2Επιμέλεια & μετάφραση άρθρων, Τμήμα Σύνταξης Πύλης Ψυχολογίας psychology.gr
Επικοινωνία: editorial @psychology.gr