Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε σε αυτήν τη σύντομη έρευνα, διάρκειας περίπου 10 λεπτών, σχετικά με τις προσωπικές σας εμπειρίες και την ψυχολογική σας κατάσταση κατά την διάρκεια της πανδημίας Covid-19.

Η έξαρση του Covid-19 (κορωνοϊού) παγκοσμίως και οι πολιτικές ενέργειες των κρατών οδήγησαν σε αλλαγές στη ζωή των πολιτών που πιθανόν να έχει συνέπειες στη καθημερινή μας ζωή αλλά και στην ψυχική μας υγεία.

Ο στόχος της έρευνας των ψυχοσυναισθηματικών επιπτώσεων του Covid-19

Ο κύριος στόχος της έρευνας είναι η αξιολόγηση των επιπτώσεων τους στην ψυχική υγεία του ελληνικού πληθυσμού και διεξάγεται στο πλαίσιο μεταπτυχιακής διπλωματικής εργασίας του Τμήματος Πολιτικών Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (επιβλέπουσα καθηγήτρια Κυριακούλα Μεράκου, καθηγήτρια Αγωγής και Προαγωγής Υγείας).

Ποιο το όφελος συμμετοχής σας στην έρευνα; Με τη συμμετοχή σας στην έρευνα συνεισφέρετε σημαντικά στη συλλογή δεδομένων ως προς τις ψυχοσυναισθηματικές επιπτώσεις της πανδημίας στην ψυχική υγεία του πληθυσμού. Ευελπιστούμε ότι τα αποτελέσματα θα συμβάλουν στην αποτελεσματική και ουσιαστική παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας, με βάση τις πραγματικές ανάγκες του πληθυσμού.

Σημαντικές πληροφορίες: Η συμπλήρωση του ερωτηματολογίου είναι εθελοντική και ανώνυμη. Το ερωτηματολόγιο θα συμπληρωθεί απευθείας στον ειδικό ηλεκτρονικό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση δεν θα μπορέσει κάποιος να αναγνωρίσει το όνομά σας. Μετά την ολοκλήρωση του ερωτηματολογίου και για να αποθηκευτούν τα στοιχεία, επιλέξτε την επιλογή του πεδίου "Υποβολή" που εμφανίζεται στο τέλος του ερωτηματολογίου.

Ακολουθήστε τον σχετικό σύνδεσμο για τη συμμετοχή στην έρευνα: Οι ψυχοσυναισθηματικές επιπτώσεις του Covid-19 στο γενικό πληθυσμό στην Ελλάδα

Παρακαλούμε να απαντήσετε σε όλες τις ερωτήσεις για να αποτυπωθούν όσο το δυνατόν πληρέστερα οι επιπτώσεις της πανδημίας στην ψυχική υγεία του ελληνικού πληθυσμού.

Το ερωτηματολόγιο έχει εγκριθεί από την Επιτροπή Ηθικής και Δεοντολογίας της Έρευνας του ΠΑΔΑ (αρ.εγκ. 54668 - 28/07/2020)

Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για ερευνητικούς και ακαδημαϊκούς σκοπούς. Το ερωτηματολόγιο απευθύνεται σε άτομα 18 ετών και άνω.

Καθώς είναι πολύ σημαντικό να καταγραφούν οι επιπτώσεις της πανδημίας στην ψυχική υγεία του πληθυσμού, η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή θα δώσει πολύτιμες πληροφορίες προς την ουσιαστική αξιοποίηση των αποτελεσμάτων για επιλογή προγραμμάτων παρέμβασης και υπηρεσίες υγείας στη βάση των πραγματικών αναγκών του πληθυσμού.

Αν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις για την έρευνα, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τις ερευνήτριες Σεβαστή Διονυσακοπούλου στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και Τάπα Χρυσούλα στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή στο τηλέφωνο 6946127109.

Συγγραφή - Επιμέλεια Άρθρου

Νίκος Μεταξάς

e psy logo twitter2Επιμέλεια & μετάφραση άρθρων, Τμήμα Σύνταξης Πύλης Ψυχολογίας psychology.gr
Επικοινωνία: editorial @psychology.gr