Από το Κέντρο Διοτίμα ζητείται ψυχολόγος στην περιοχή της Μυτιλήνης, για τη διαχείριση περιστατικών έμφυλης βίας σε γυναίκες πρόσφυγες.

Θέση εργασίας ψυχολόγου στο κέντρο Διοτίμα

Περιοχή:  Μυτιλήνη

Τύπος: Πλήρης Απασχόληση

Προθεσμία υποβολής: 27/10/2020

Στις αρμοδιότητες περιλαμβάνεται και η παραπομπή περιστατικών σε αρμόδιους φορείς, η συνοδεία σε υπηρεσίες όταν κρίνεται απαραίτητο, η παροχή πρώτων βοηθειών ψυχικής υγείας και γενικότερη ψυχοκοινωνική στήριξη των εξυπηρετουμένων.

Απαιτήσεις/ προϋποθέσεις για τη θέση Ψυχολόγου

  • Πτυχίο ψυχολόγου (μεταπτυχιακό σχετικό με το αντικείμενο θα συνεκτιμηθεί)
  • Απαραίτητη η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος
  • Τουλάχιστον 1 χρόνο εργασιακής εμπειρίας στον τομέα του προσφυγικού/μεταναστευτικού και ειδικότερα στον τομέα της έμφυλης βίας
  • Πολύ καλή γνώση Η/Υ
  • Εξαιρετική γνώση Ελληνικών και Αγγλικών (γραπτά και προφορικά).
  • Γνώση άλλων γλωσσών (Αραβικά, Γαλλικά, Φαρσί) θα συνεκτιμηθεί

Όπως αποστείλετε τα βιογραφικά σας σημειώματα στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. σημειώνοντας στο θέμα UNHCR_LESVOS_PS.

Παρακαλώ όπως φροντίσετε τα συνημμένα αρχεία να έχουν στο τίτλο το επίθετο και το είδος του αρχείου Name_CV/ Name_Cover_Letter.

Οι θέσεις μπορεί να καλυφθούν και νωρίτερα από την καταλυτική ημερομηνία σε περίπτωση που βρεθούν οι κατάλληλες υποψήφιες, λόγω της άμεσης ανάγκης υλοποίησης τους προγράμματος.

Λίγα λόγια για το Κέντρο Διοτίμα

Ως μέρος της προσπάθειας ενίσχυσης της προστασίας των ευάλωτων ομάδων του προσφυγικού πληθυσμού που διαμένουν σε ανοιχτές δομές φιλοξενίας στην Ελλάδα, και ειδικότερα ατόμων που έχουν υποστεί ή αντιμετωπίζουν κίνδυνο έμφυλης βίας (μονογονείς, νεαρά κορίτσια κ.ά.), το Κέντρο Διοτίμα σχεδίασε και υλοποιεί με τη χρηματοδότηση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) πρόγραμμα παροχής ολοκληρωμένης υποστήριξης για περιστατικά έμφυλης βίας (GBV case management) και νομικής βοήθειας στην περιοχή της Αττικής, της Θεσσαλονίκης, της Λέσβου και της Σάμου.