Άρθρα του Ειδικού Συνεργάτη

Ελληνική Ψυχολογική Εταιρεία

elpseH Ελληνική Ψυχολογική Εταιρεία ιδρύθηκε το 1990.
Σκοποί της είναι η προαγωγή της έρευνας και της διδασκαλίας της ψυχολογίας, η διάδοση της επιστημονικής γνώσης και η προαγωγή της ψυχικής υγείας γενικότερα.

Η επιδημία του κορωνοϊού COVID-19 εξαπλώνεται με εξαιρετικά γρήγορους ρυθμούς και η ανησυχία των πολιτών ολοένα και μεγαλώνει. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε «πανδημία», γεγονός που σημαίνει ότι ο ιός έχει μεταδοθεί σε πολλές χώρες και ανθρώπους στον πλανήτη και πως είναι υπαρκτός ο κίνδυνος της ακόμη μεγαλύτερης επέκτασής του, εάν δεν τηρηθούν συγκεκριμένοι κανόνες.

Οι τρέχουσες συνθήκες μας αναγκάζουν σε μια ξαφνική, σχεδόν βίαιη, μετάβαση στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, είτε με την ασύγχρονη μορφή της, είτε με τη μορφή διαδικτυακών μαθημάτων. Η πίεση είναι μεγάλη, ειδικά για όσες και όσους δεν είχαν την ανάλογη εξοικείωση στο παρελθόν. Η αλλαγή του τρόπου και του του περιεχομένου διδασκαλίας θέτει υψηλές απαιτήσεις ως προς τον χρόνο εργασίας, την υπομονή εκπαιδευτικών και μαθητών/φοιτητών, εν μέσω μιας κατάστασης που δοκιμάζει, ούτως ή αλλιώς, την ψυχική αντοχή όλων μας.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!

* απαιτούμενα πεδία
Ενδιαφέροντα * :