Άρθρα του Ειδικού Συνεργάτη

Ελληνική Ψυχολογική Εταιρεία

elpseH Ελληνική Ψυχολογική Εταιρεία ιδρύθηκε το 1990.
Σκοποί της είναι η προαγωγή της έρευνας και της διδασκαλίας της ψυχολογίας, η διάδοση της επιστημονικής γνώσης και η προαγωγή της ψυχικής υγείας γενικότερα.

Σε ανακοίνωση αποδοκιμασίας προχώρησε η Ελληνική Ψυχολογική Εταιρεία, σχετικά με τη συνεχιζόμενη έκθεση προσωπικών δεδομένων ανηλίκων και ενηλίκων από τα ΜΜΕ και τον στιγματισμό που αυτή επιφέρει στους ίδιους και στις οικογένειές τους.

Η επιδημία του κορωνοϊού COVID-19 εξαπλώνεται με εξαιρετικά γρήγορους ρυθμούς και η ανησυχία των πολιτών ολοένα και μεγαλώνει. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε «πανδημία», γεγονός που σημαίνει ότι ο ιός έχει μεταδοθεί σε πολλές χώρες και ανθρώπους στον πλανήτη και πως είναι υπαρκτός ο κίνδυνος της ακόμη μεγαλύτερης επέκτασής του, εάν δεν τηρηθούν συγκεκριμένοι κανόνες.

Οι τρέχουσες συνθήκες μας αναγκάζουν σε μια ξαφνική, σχεδόν βίαιη, μετάβαση στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, είτε με την ασύγχρονη μορφή της, είτε με τη μορφή διαδικτυακών μαθημάτων. Η πίεση είναι μεγάλη, ειδικά για όσες και όσους δεν είχαν την ανάλογη εξοικείωση στο παρελθόν. Η αλλαγή του τρόπου και του του περιεχομένου διδασκαλίας θέτει υψηλές απαιτήσεις ως προς τον χρόνο εργασίας, την υπομονή εκπαιδευτικών και μαθητών/φοιτητών, εν μέσω μιας κατάστασης που δοκιμάζει, ούτως ή αλλιώς, την ψυχική αντοχή όλων μας.

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχολογίας στις 27 Μαΐου 2020 από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, και στο πλαίσιο της επετείου των 30 χρόνων από την ίδρυσή της, η Ελληνική Ψυχολογική Εταιρία (ΕΛΨΕ) θέτει στη δημοσιότητα ένα κοινωνικό τηλεοπτικό μήνυμα προκειμένου να πληροφορήσει το κοινωνικό σύνολο για το έργο της επιστήμης της ψυχολογίας και τις εφαρμογές του στην προαγωγή της ψυχικής υγείας ατόμων και κοινοτήτων, την πρόληψη και τη θεραπεία.

Εγγραφή στο Newsletter

Απεχθανόμαστε το Spam! Στην 1η λίστα, θα λαμβάνετε emails από την Πύλη Ψυχολογίας για επιλεγμένα άρθρα ψυχολογίας. Στη 2η λίστα, θα λαμβάνετε προτάσεις βιβλίων ψυχολογίας. Στην 3η λίστα, κάντε εγγραφή μόνο αν είστε επαγγελματίας ψυχικής υγείας.