Άρθρα του Ειδικού Συνεργάτη

Ανέστης Ρέππας

reppas anestis02Φοιτητής ψυχολογίας στο Μητροπολιτικό Πανεπιστήμιο του Cardiff. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σε Ραϊχική Σωματική Ψυχοθεραπεία και CBT. Έχει ενδιαφέρον να ασχοληθεί με τη συμβουλευτική ως κύρια κατεύθυνση αλλά και με την σεξολογία προκειμένου να δίνει λύσεις και να βελτιώνει την ζωή των ζευγαριών αλλά και του κάθε ανθρώπου ξεχωριστά.

Η εξουσία, σαν έννοια, συνήθως χρησιμοποιείται για να περιγράψει την πολιτική, αλλά η αλήθεια είναι ότι έχει βαθύτερες ρίζες σε πολλά κομμάτια της ανθρώπινης ζωής.

Στις ανθρώπινες σχέσεις εκτός από τη σύνδεση υπάρχει και ο χωρισμός. Το να χωρίζεις από έναν άνθρωπο μπορεί να προκαλέσει τις ίδιες αντιδράσεις στον οργανισμό όπως προκαλεί και ο θάνατος.

Η σχιζοφρένεια αποτελεί μια διαταραχή η οποία επηρεάζει την καθημερινότητα ενός ατόμου ως προς τον τρόπο που σκέφτεται, τον τρόπο που ζει και τον τρόπο που βιώνει συναισθήματα.

Μια μορφή σχέσης και σεξουαλικής σύνδεσης μεταξύ δύο ατόμων οποιουδήποτε φύλου αποτελεί η λεγόμενη φιλία με πλεονεκτήματα. Αυτή λοιπόν η αλληλεπίδραση σπάει τα παραδοσιακό μοντέλο των σχέσεων φίλοι ή ερωτικό ζευγάρι, συνδυάζοντας και τα δύο σε μια σχέση.

Οι ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΚΤΗ