Θεραπεύοντας το Τραύμα σύμφωνα με τον Dr. Peter A. Levine

Το θεωρητικό υπόβαθρο της προσέγγισης βασίζεται στη ψυχο-φυσιολογική αντίδραση του οργανισμού «πάλης ή φυγής» μπροστά σ’ ένα κίνδυνο ή ένα απειλητικό ερέθισμα κατά την οποία ο οργανισμός αποκρίνεται στον κίνδυνο αποτελώντας εγγενή μηχανισμό επιβίωσης. 

Η άλλη αντίδραση της στιγμιαίας «ακινητοποίησης» λειτουργεί ως άμυνα του σώματος –για πιθανή ανάκτηση δύναμης ή καμουφλάζ - και προστατεύει τον οργανισμό από τον άμεσο κίνδυνο. Η αντίδραση είναι στιγμιαία, όπως πρέπει, όμως στον άνθρωπο λόγω της νοητικής διαφοροποίησης του, καθηλώνεται νευρωνικά, σταθεροποιείται και συσσωρεύεται στον χρόνο οδηγώντας σε μια συναισθηματική απόσχιση του νου, από το αρχικό «τραυματικό γεγονός» προκαλώντας μετα-τραυματικό στρες με ποικίλα συμπτώματα.

Η χρησιμότητα του Somatic Experiencing® σε διαφορετικά είδη τραύματος το καθιστά μια κύρια ή συμπληρωματική μέθοδο για διάφορους επαγγελματίες (πεδία):

  • Ψυχοθεραπεία: Διαταραχή μετα-τραυματικού στρες και αναπτυξιακά τραύματα
  • Φυσιοθεραπεία: Πρόσθετη υποστήριξη για την αποκατάσταση από ατυχήματα και χειρουργική επέμβαση
  • Εκπαίδευση: Προβλήματα προσοχής και μαθησιακές δυσκολίες που σχετίζονται με το άγχος
  • Ψυχοκοινωνικές καταστάσεις: καλύτερη κατανόηση και υποστήριξη των ατόμων σε καταστάσεις άγχους

Το σεμινάριο στοχεύει να είναι πρακτικά προσανατολισμένο ώστε να βοηθήσει τους συμμετέχοντες να αναπτύξουν εργαλεία για το συγκεκριμένο πεδίο παρέμβασής τους.
Η συμμετοχή στο Εισαγωγικό Τριήμερο Σεμινάριο αποτελεί υποχρεωτική παρακολούθηση για όσους επιθυμούν να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους στο SE®.

Υπεύθυνη Διοργάνωσης: Δρ. Μαριέττα Ρεμούνδου Νευροψυχολόγος (PhD), e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Εγγραφές στο: http://www.des.org.gr/event/introduction-to-somatic-experiencing/

Ελεύθερη ομιλία για το κοινό:

https://www.facebook.com/events/692722564437073/