Το 16ο Παγκόσμιο Συνέδριο Προσωποκεντρικής & Βιωματικής Ψυχοθεραπείας & Συμβουλευτικής είναι γεγονός και θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο του 2024, υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων!

Επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του συνεδρίου για να μάθετε όλα τα τελευταία νέα.

Το PCE 2024 διοργανώνει η Παγκόσμια Ένωση για την Προσωποκεντρική & Βιωματική Ψυχοθεραπεία & Συμβουλευτική (WAPCEPC - pce-world.org) σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Επαγγελματιών Προσωποκεντρικής & Βιωματικής Προσέγγισης (ΠΕΕΠΒΙΠ- person-centred.gr).

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο πολιτιστικό κέντρο Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων από 09/09 έως και 13/09. Στόχος του συνεδρίου είναι η ανάδειξη του επιστημονικού περιεχομένου γύρω από την εκπαίδευση, την κατάρτιση, την εποπτεία και τη δια βίου δημιουργία του θεραπευτή PCE στις κοινότητές μας.

Λίγα λόγια για τα PCE Συνέδρια:

Τα PCE (Person- Centered) Παγκόσμια Συνέδρια είναι ένας θεσμός ο οποίος ξεκίνησε το 1988 από την Παγκόσμια Ένωση για την Προσωποκεντρική & Βιωματική Ψυχοθεραπεία & Συμβουλευτική.

Πραγματοποιούνται κάθε δύο χρόνια και προσφέρουν θαυμάσιες ευκαιρίες σε Προσωποκεντρικούς και Βιωματικούς επαγγελματίες και ακαδημαϊκούς να συνδεθούν και να μοιραστούν τις τελευταίες επιστημονικές εξελίξεις σχετικά με την προσέγγιση.

Εξέχουσες ακαδημαϊκές προσωπικότητες στη χώρα μας:

Στο PCE 2024 θα έχετε την ευκαιρία να δείτε συγκεντρωμένες εξέχουσες ακαδημαϊκές προσωπικότητες της Ψυχολογίας και της Ψυχοθεραπείας παγκοσμίως.

Βασικοί ομιλητές του συνεδρίου θα είναι οι:

  • Keith Tudor- PhD Professor of Psychotherapy, Auckland University of Technology, Auckland, Aotearoa New Zealand
  • John C. Norcross- Distinguished Professor and Chair of Psychology at the University of Scranton, Clinical Professor of Psychiatry at SUNY Upstate Medical University, and a board-certified clinical psychologist. He has been elected President of the American Psychological Association (APA).
  • Arthur C. Bohart - Professor emeritus at both California State University Dominguez Hills and Saybrook University
  • Rhonda Goldman- PhD, LCP, Professor, The Chicago School of Professional Psychology
  • Jeff Cornelious White - PsyD, LPC, Assistant Department Head, Counseling, Leadership and Special Education. Professor of Counseling, Missouri State University.
  • Gillian Proctor- D. CLIN. Psych University of Leeds

Ομιλητές του Pre Conference θα είναι οι:

  • Joao Hipolito- Professor of Psychotherapy at the Lisbon University
  • Jean Marc Randin- Certified psychologist and psychotherapist IFAACP (Institut de Formation et d’Application de l’Approche Centrée sur la Personne).

Στο συνέδριο θα παρευρεθούν επίσης εκλεκτοί καλεσμένοι της ακαδημαϊκής κοινότητας:

  • David Murphy - Professor of Psychology and Education, University of Nottingham, UK, Head of PCE2022 Scientific Committee, Head of PCE2024 Scientific Committee
  • Bagge Niels- Authorized psychologist. Specialist and supervisor in psychotherapy. Head of PCE2022 Organizing Committee. Special Counselor of PCE2024 Organizing Committee.

Αξίζει να αναφέρουμε:

Το PCE 2024 ήταν αρχικά να πραγματοποιηθεί στην Ουκρανία, κάτι το οποίο δεν ήταν εφικτό λόγω των δεδομένων συνθηκών στη χώρα.

Στη Γενική Συνέλευση της Κοπεγχάγης προσφέρθηκαν οι Έλληνες αντιπρόσωποι να διοργανώσουν και να φιλοξενήσουν το Παγκόσμιο Συνέδριο στην Αθήνα, κάτι που έγινε δεκτό με ενθουσιασμό από την Παγκόσμια Κοινότητα Προσωποκεντρικών.

Χορηγοί - υποστηρικτές

Βασικός υποστηρικτής του PCE 2024 είναι το Κολλέγιο Ανθρωπιστικών Επιστημών – ICPS το οποίο θα φιλοξενήσει και το Pre-Conference 07/09-08/09 στις εγκαταστάσεις του στο Νέο Κόσμο στην Αθήνα.

Μεγάλος Χορηγός επικοινωνίας του PCE 2024 είναι το Psychology.gr και η Μental Media.

Επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του συνεδρίου για να μάθετε όλα τα τελευταία νέα.