Τι να μην περιμένω από την ψυχοθεραπεία μου; Online βιωματικό εργαστήριο που διοργανώνεται από το PSYCHOLOGY.GR, με εισηγητή τον Πέτρο Θεοδώρου, ψυχοθεραπευτή Gestalt και συγγραφέα 4 βιβλίων.

Σχετικά με το εργαστήριο

Είναι αρκετοί αυτοί που προσμένουν το μαγικό ραβδάκι της ψυχοθεραπείας, ικανό διαμιάς να απαλύνει τον πόνο και να επιφέρει άμεσα ισορροπία και γαλήνη.

Οοι κάθε λογής «ειδικοί» στα ψυχολογικά μας πληθαίνουν και, μοιραία, ανάμεσά τους, ξεφυτρώνουν και κάμποσοι που δεν είναι και τόσο έντιμοι εκπαιδευμένοι επαγγελματίες. Κι έτσι, στη δίνη ζήτησης και προσφοράς, η ψυχοθεραπευτική διαδικασία συχνά χάνει τις πραγματικές της διαστάσεις καθώς, όχι μόνο γίνεται πανάκεια ή απλώς «μόδα», αλλά επίσης φορτώνεται με πάρα πολλές ελπίδες, προσδοκίες, ανάγκες.

Πως θα ωφεληθώ με τη συμμετοχή μου στο εργαστήριο

  • Τι σημαίνει  «χρειάζομαι» ψυχοθεραπεία;
  • Τι είναι για μένα η ψυχοθεραπεία, τι περιμένω από αυτήν τη διαδικασία;
  • Τι περιμένω από τον ψυχοθεραπευτή μου;
  • Ποια είναι τα όριά της ψυχοθεραπείας;
  • Τι εξαρτάται από εμένα στην ψυχοθεραπεία μου;
  • Τι ελπίδες επενδύω;
  • Πώς αντιλαμβάνομαι αν με ωφελεί ή αν τη χρησιμοποιώ ως άλλοθι για να μένω στην ουσία στάσιμος;

Το συγκεκριμένο εργαστήρι δεν είναι μία απλή θεωρητική κατάρτιση για την έννοια της «ψυχοθεραπείας» και των δυνατοτήτων και ορίων της. Αυτά τα θέματα είναι το όχημα, ο κεντρικός άξονας επάνω στον οποίον θα αναπτυχθεί.

Η ουσία του, ωστόσο, βρίσκεται αλλού:
Στο να εξερευνήσει ο συμμετέχων, χωρίς προκαταλήψεις, τι πραγματικά σημαίνει γι’ αυτόν η ανάγκη, η λαχτάρα, η προσδοκία για το «επόμενο βήμα» στη διαδρομή του.

Κι ακόμη, τι σημαίνει γι’ αυτόν η βαθιά ανάγκη για μια καλύτερη μέρα σε μια ζωή, στην οποία καλοκαίρι και χειμώνας, πόνος και ανακούφιση, χαρά και λύπη, ασφάλεια και φόβος, η μοναξιά και το «μαζί», όλα αυτά και άλλα τόσα δίπολα της ανθρώπινης φύσης εναλλάσσονται και συνυπάρχουν φυσικολογικά.

Διαδικασία Εργαστηρίου

….. Είναι βιωματικό στον σχεδιασμό του και όχι κάποιο «μάθημα» περί ψυχοθεραπείας.
….. Αναπτύσσεται μέσω της άμεσης σύμπραξης των συμμετεχόντων και του εισηγητή.

Συνοπτικές Πληροφορίες Εργαστηρίου

Συντονιστής: Πέτρος Θεοδώρου, ψυχοθεραπευτής gestalt, συγγραφέας
Φορέας Διοργάνωσης: PSYCHOLOGY.GR
Ημ.Διεξαγωγής: Παρασκευή 17 Μαϊου | 18.00 - 21.00
Τοποθεσία: Online - Zoom
Κόστος Συμμετοχής: 30
Θέσεις: Περιορισμένες

Για πληροφορίες και εγγραφή, μεταβείτε στην πλατφόρμα του PSYVERSITY

Λίγα λόγια για τον συντονιστή

petros theodorouΟ Πέτρος Θεοδώρου είναι ψυχοθεραπευτής, μέλος της E.A.G.T. και πιστοποιημένος επόπτης. Aνέπτυξε ως συμπληρωματικό εργαλείο την προσέγγισή του PSP (Process-Stage-Praxis), με πολλές δυνατότητες εφαρμογής.

Δουλεύει με άτομα, ζευγάρια, ομάδες, εποπτεία, εκπαίδευση στην ψυχοθεραπεία και το Playback Θέατρο.

Συγγραφέας, τελευταίο του έργο: Στις σκιές του έρωτα, τα μάτια που με κοίταξαν που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις PSYCHOLOGY.GR