Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων (ΕΕΠΑΑ), διοργανώνει Ημερίδα για τον Αυτισμό, για την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση της κοινωνίας, ανοιχτή σε όλους με ελεύθερη είσοδο, με στόχο την συμμετοχή εκτός των Ειδικών, των Οικογενειών αλλά και των ίδιων των Ατόμων με Αυτισμό.

Αυτισμός και ελληνική πραγματικότητα

1 στα 42 αγόρια που γεννιούνται διαγιγνώσκεται στο φάσμα του Αυτισμού.
1 στα 189 κορίτσια που γεννιούνται διαγιγνώσκεται στο φάσμα του Αυτισμού.
Αυτό σημαίνει πως στην χώρα μας υπολογίζεται ότι υπάρχουν περίπου 150.000 άτομα με Αυτισμό.

Ο εθελοντισμός και η φροντίδα στη Στέγη Αυτιστικών Ατόμων

pagkosmia imera aytismoy 2019O θεσμός των εθελοντών μπορεί να προσφέρει με πολλούς τρόπους στη φροντίδα των ενοίκων και στη διαχείριση της Στέγης Αυτιστικών Ατόμων «ΕΛΕΝΗ ΓΥΡΑ», και οι σχετικές πρωτοβουλίες πρέπει να ενθαρρύνονται.

Εκτός από την πρακτική βοήθεια, η ύπαρξη εθελοντών συνεισφέρει στη γεφύρωση των σχέσεων της κοινότητας με τους ψυχικά ασθενείς και στην καταπολέμηση των προκαταλήψεων.

Εδώ και σχεδόν είκοσι χρόνια, γονείς-μέλη της Ελληνικής Εταιρεία Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων (Ε.Ε.Π.Α.Α.), έχουν διαμορφώσει ένα πρόγραμμα εκπαιδευτικών εκδρομών διήμερης διάρκειας (που πραγματοποιούνται τα Σαββατοκύριακα) ή και τριήμερης (όταν συμπίπτουν κατάλληλες αργίες), κατά το χρονικό διάστημα από τον Σεπτέμβριο έως τα μέσα Ιουνίου, σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων, στις κατασκηνώσεις του Άγιου Ανδρέα Αττικής.

Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό

Η 2 Απριλίου έχει ορισθεί Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό, με απώτερο σκοπό την ενημέρωση, την γνώση και την επαφή με τα Άτομα που ανήκουν στο φάσμα του Αυτισμού.

Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων (ΕΕΠΑΑ) ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων Ευρωπαϊκών φορέων και Διεθνών οργανώσεων και σε συνεννόηση με το Υπουργείο Πολιτισμού και την Εφορία Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών, θα φωτίσουν και φέτος την Πύλη του Αδριανού στο μπλε χρώμα, όπως η Autism Europe εφαρμόζει, το Δημαρχείο Ιωαννίνων, τη Ζωσιμαία Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη στα Ιωάννινα και το Δημαρχείο Ζίτσας.

Όπως κάθε χρόνο και για το 2019, η ΕΕΠΑΑ διοργανώνει Ημερίδα για τον Αυτισμό, για την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση της κοινωνίας, ανοιχτή σε όλους με ελεύθερη είσοδο, με στόχο την συμμετοχή εκτός των Ειδικών, των Οικογενειών αλλά και των ίδιων των Ατόμων με Αυτισμό.

Η Ημερίδα θα λάβει χώρα στην Αίθουσα Συνεδριάσεων «ΕΡΜΗΣ», Ακαδημίας 7, στον 6ο όροφο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, 15:00-19:00 την Τρίτη 2 Απριλίου 2019.

Δείτε σχετικά άρθρα στην Πύλη μας για τις διαταραχές στο αυτιστικό φάσμα:

Δείτε στο εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο Ψυχολογίας της Πύλης μας Επιλεγμένα βιβλία για την Ειδική Αγωγή.