Dasein ανάλυση, το πρώτο βιβλίο της εκδοτικής σειράς Εποχή: Φαινομενολογία, ψυχοθεραπεία, ερμηνευτική.  Φιλοδοξία της σειράς είναι να προσφέρει βιβλία υψηλού επιπέδου που εμπνέονται από την φαινομενολογία, την ερμηνευτική και την υπαρξιακή σκέψη, σχετικά με την ψυχοθεραπεία.

Το βιβλίο Dasein Ανάλυση

Το βιβλίο αποτελεί τη συνέχεια της κυκλοφορίας του περιοδικού "Εποχή/Epoche" που ήδη αριθμεί έξι τεύχη. Το όλο εγχείρημα βρίσκεται υπό την επιμέλεια και την υποστήριξη τριών φαινομενολογικών ψυχοθεραπευτικών εταιρειών:

  • Ελληνική Εταιρεία Dasein-ανάλυσης (Ελληνική Εταιρεία Φαινομενολογικής-Υπαρξιακής Ανάλυσης και Ψυχοθεραπείας),
  • Ελληνικό Κέντρο Focusing (Προσωποκεντρική και Focusing-βιωματική Προσέγγιση),
  • Ελληνική Εταιρεία Υπαρξιακής Ψυχολογίας "Γίγνεσθαι".

Στο σημαντικό αυτό έργο της, η Ελβετίδα ψυχαναλύτρια και ψυχοθεραπεύτρια Alice Holzhey-Kunz επιχειρεί μια νέα, συνολική και συστηματική θεμελίωση της dasein-αναλυτικής ψυχοθεραπείας.

Αξιοποιώντας την φιλοσοφική ανθρωπολογία που αναπτύσσει ο Martin Heidegger στο έργο "Είναι και χρόνος" παρουσιάζει μια εκδοχή της dasein-ανάλυσης που όχι απλώς δεν αποκηρύσσει την φροϋδική ψυχανάλυση, αλλά και επανασυνδέεται ρητά μ’ αυτήν, αναζητώντας παράλληλα τον διάλογο και με άλλες συγγενείς ψυχοθεραπευτικές κατευθύνσεις.

Λίγα λόγια για την Alice Holzhey Kunz

Η Ελβετίδα ψυχαναλύτρια και ψυχοθεραπεύτρια Alice Holzhey-Kunz (1943) σπούδασε φιλοσοφία και ιστορία στην Ζυρίχη. Μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσής της στην ψυχοθεραπεία υπό τον Medard Boss στο Dasein-αναλυτικό Ινστιτούτο της Ζυρίχης, αφιερώθηκε στην θεωρία και την πράξη της dasein-ανάλυσης. Έχει δημοσιεύσει τρία βιβλία και πολλά άρθρα σε συλλογικά έργα και περιοδικά.
Έχει επιμεληθεί επίσης την νέα έκδοση επιλεγμένων έργων του Ludwig Binswanger. Χάρη στο έργο και την δράση της, αποτελεί σήμερα έναν από τους διαπρεπέστερους εκπροσώπους της ψυχοθεραπευτικής αυτής κατεύθυνσης.

Η Alice Holzhey-Kunz για πρώτη φορά στην Αθήνα

Οι εκδόσεις Ευρασία και η Ελληνική Εταιρεία Dasein-Ανάλυσης έχουν την ιδιαίτερη τιμή να υποδεχτούν την Ελβετίδα ψυχαναλύτρια και ψυχοθεραπεύτρια Alice Holzhey-Kunz για πρώτη φορά στην Αθήνα το Σάββατο 13 Απριλίου 2019 & ώρα 10.30 π.μ., στην Αίθουσα Λόγου της Στοάς του Βιβλίου (Πεσμαζόγλου 5, Αθήνα) με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου της:

dasein-ανάλυση. Φαινομενολογία, ψυχοθεραπεία, ερμηνευτική.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Δημήτρης Υφαντής (διδάκτωρ Φιλοσοφίας, επιμελητής της σειράς «Φιλοσοφική Βιβλιοθήκη» των εκδόσεων Ροές) και η συγγραφέας του βιβλίου, Alice Holzhey-Kunz (πρόεδρος της Ελβετικής Εταιρείας Ερμηνευτικής Ανθρωπολογίας και Dasein-Ανάλυσης), ενώ την εκδήλωση θα προλογίσουν ο Θανάσης Γεωργάς (πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Dasein-Ανάλυσης) και ο εκδότης Φαίδων-Γρηγόριος Κυδωνιάτης.

Το πρώτο βιβλίο για την Dasein Ανάλυση στην ελληνική γλώσσα

 Η παρούσα έκδοση έρχεται να καλύψει ένα μακροχρόνιο κενό στον τομέα της ψυχοθεραπείας στην χώρα μας, καθώς είναι το πρώτο σχετικά με την Dasein-ανάλυση που μεταφράζεται και εκδίδεται στην ελληνική γλώσσα. Πρόκειται για ένα βιβλίο που συμπεριλαμβάνεται ήδη στην χορεία των λιγοστών σύγχρονων έργων που έχουν ασκήσει, ήδη από την έκδοσή τους, αποφασιστική επίδραση στην ψυχοθεραπευτική σκέψη και πράξη της εποχής μας.

Με το βιβλίο της Alice Holzhey-Kunz, οι Εκδόσεις Ευρασία εγκαινιάζουν τη νέα τους σειρά που φέρει τον τίτλο «Εποχή φαινομενολογία-ψυχοθεραπεία-ερμηνευτική». Η δημιουργία της σειράς αποτελεί καρπό της αγαστής σύμπραξης τριών ψυχοθεραπευτικών εταιρειών φαινομενολογικής κατεύθυνσης, που διέπονται από κοινά ερωτήματα και κοινές αναζητήσεις: την Ελληνική Εταιρεία Dasein-ανάλυσης (Εταιρεία Φαινομενολογικής-Υπαρξιακής Ανάλυσης και Ψυχοθεραπείας), την Ελληνική Εταιρεία Υπαρξιακής Ψυχολογίας «Γίγνεσθαι» και το Ελληνικό Κέντρο Focusing (Προσωποκεντρική και Focusing-βιωματική Προσέγγιση).

Φιλοδοξία των συντελεστών της είναι να προσφέρει στον αναγνώστη βιβλία υψηλού επιπέδου που εμπνέονται από τη φαινομενολογία, την ερμηνευτική και την υπαρξιακή σκέψη, σχετικά με την ψυχοθεραπεία. Το νέο αυτό εκδοτικό εγχείρημα έρχεται ως φυσική συνέχεια της έκδοσης του περιοδικού «εποχή/epoché», το οποίο έχει τύχει θερμής υποδοχής από την επιστημονική κοινότητα, αριθμώντας ήδη έξι τεύχη.

Θα υπάρχει μετάφραση από τα Γερμανικά.
Θα ακολουθήσει workshop στην ψυχοθεραπεία και την ερμηνευτική.

Αποκτήστε το βιβλίο, από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο Ψυχολογίας της Πύλης μας. Dasein Ανάλυση, Alice Holzhey Kunz.