Το απόσπασμα αποτελεί μέρος της παρουσίασης της ψυχολόγου Δρ. Μαργαρίτα Αγγελική Σχινά από τον κύκλο μαθημάτων Ψυχολογικές Παρεμβάσεις στη θεραπεία των Διατροφικών Διαταραχών. Η εκπαίδευση Master Practitioner on Eating Disorders είναι συνολικής διάρκειας 120 ωρών και πραγματοποιείται σε 8 Σαββατοκύριακα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη Δια Ζώσης & με δυνατότητα διαδικτυακής παρακολούθησης καθώς και με δυνατότητα On Demand παρακολούθησης σε επανάληψη των βιντεοσκοπημένων μαθημάτων 3 εργάσιμες ημέρες μετά το τέλος κάθε εκπαιδευτικού σαββατοκύριακου.

Η διαδικτυακή αναμετάδοση γίνεται μέσω της σύγχρονης πλατφόρμας WebEx με πεντακάθαρη εικόνα και ήχο σε ταυτόχρονη προβολή των διαφανειών και των παρουσιάσεων στην οθόνη του υπολογιστή σας.

Το επιλεγμένο βίντεο αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της εικόνας και του ήχου που λαμβάνουν οι διαδικτυακοί σπουδαστές που παρακολουθούν το πρόγραμμα Master Practitioner on Eating Disorders & Obesity που πραγματοποιείται κατά αποκλειστικότητα από το Κέντρο Εκπαίδευσης & Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών (ΚΕΑΔΔ) και φέρει την πιστοποίηση του British Psychological Society.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος οι διαδικτυακοί σπουδαστές επικοινωνούν μέσω του online chat τόσο με τους εκπαιδευτές όσο και με τους σπουδαστές στην αίθουσα και αλληλοεπιδρούν διαρκώς μεταξύ τους τόσο για απορίες ή παρατηρήσεις όσο και για τις βιωματικές ασκήσεις που γίνονται κατά τη διάρκεια του προγράμματος.

Το επόμενο εκπαιδευτικό πρόγραμμα τόσο για τους Δια Ζώσης σπουδαστές όσο και για την OnLine παρακολούθηση ξεκινάει το Σάββατο 21 Μαρτίου 2020 στη Θεσσαλονίκη.

Περισσότερες πληροφορίες για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΚΕΑΔΔ www.keadd.gr και στη γραμματεία Δευτέρα με Πέμπτη 12.00 – 19.00

Τι είναι αυτό που κάνει το ΚΕΑΔΔ ξεχωριστό;

Στο ΚΕΑΔΔ οι γνώσεις και οι δεξιότητες μοιράζονται ισόποσα σε όλους και κάθε νέα γνώση που δημιουργεί κάθε μέλος της ομάδας, ανυπομονεί για την στιγμή που θα την μοιραστεί με τους υπόλοιπους είτε μέσω μιας ημερίδας, είτε μέσω μια εποπτείας είτε μέσω ενός εύστοχου άρθρου, πολύ δε περισσότερο με μια εμπνευσμένη έκδοση.

Το ΚΕΑΔΔ είναι πάντα έτοιμο να υποστηρίξει κάθε νέα προσπάθεια, κάθε προτεινόμενη έκδοση, κάθε νέα δημιουργία και κάθε νέα έμπνευση που θα μας κάνει όλους ως σύνολο καλύτερους θεραπευτές Το ΚΕΑΔΔ πιστεύει και συναινεί στην συνεργασία πολλών και διαφορετικών ειδικοτήτων και έχει αποδείξει ότι Η θεραπεία των διατροφικών διαταραχών δεν είναι ιδιότητα ενός πχ ή του διαιτολόγου ή του ψυχολόγου η του ψυχιάτρου ή του καθηγητή φυσικής αγωγής αλλά είναι συνεργεία και γνώση όλων για όλους

Το ΚΕΑΔΔ μέσω της εκπαίδευσης Master Practitioner on Eating Disorders αλλά και τη συνεχιζόμενη εκπαίδευση των ειδικών σεμιναρίων που διοργανώνει κάθε χρόνο, πηγαίνει την επιστήμη της διαχείρισης των διατροφικών διαταραχών πάντα ένα βήμα παρακάτω δημιουργώντας σταθερά νέα γνώση, δεξιότητες και θεραπευτικά εργαλεία.

Τι συμπεραίνουμε αν κάνουμε εναν σύντομο απολογισμό;

Δεν θα μπορούσαμε ποτέ να φανταστούμε πόσα ακατέργαστα διαμάντια αποφοίτων και νυν «επαγγελματιών υγείας» θα ξεπηδούσαν με το άστρο τους από τη συγκεκριμένη εκπαίδευση.

Ήταν πραγματικά αδύνατο να οραματισθεί κάθε ένας από τους εκπαιδευτές ότι θα μπορούσαμε μέσα από μια ήδη εμπνευσμένη εκπαίδευση της Deanne Jade του National Center of Eating Disorders της Μεγάλης Βρετανίας, ότι δεν θα διδάσκαμε απλώς κάποιες στείρες γνώσεις για τις διαταραχές πρόσληψης τροφής που θα μπορούσε ο καθένας να διαβάσει σε δέκα σχετικά βιβλία ή θα παρακολουθούσε μέσα από ένα πρόγραμμα e-learning, αλλά αντίθετα δημιουργήσαμε νέους δασκάλους, πολυτάλαντους θεραπευτές, χαρισματικούς συγγραφείς και φωτεινούς επαγγελματίες που θα ξεχώριζαν για το ήθος και την αγάπη τους για τον άνθρωπο που χρειάζεται απεγνωσμένα την ανάγκη τους!

Παρακολούθησαν την εκπαίδευση και είπαν...

Η εκπαίδευση στο ΚΕΑΔΔ αποτέλεσε μία εμπειρία ζωής! Επαγγελματίες με ήθος, πολύ γνώση και πάθος για τη δουλειά τους! Αναμφίβολα πηγή έμπνευσης όλοι οι εισηγητές! Ευχαριστώ θερμά για όλα τα εργαλεία που απέκτησα, για το δίκτυο συνεργατών που ανέπτυξα και πάνω από όλα για το γνώθι σαυτόν! Κάθε μάθημα ξεχωριστά δεν αποτελούσε παροχή μίας στείρας πληροφορίας, αλλά ήταν ένα υπέροχο ταξίδι προβληματισμού και σκέψης μέσα από τον βιωματικό χαρακτήρα του! Τέλος, αξίζει ένα ακόμα ευχαριστώ για την ευκαιρία παροχής τόσο υψηλού επιπέδου σπουδών εξ' αποστάσεως! Θα σας έχω πάντα στη καρδιά μου για όλα όσα μου προσφέρατε και εύχομαι να συνεχίσετε το έργο σας με το ίδιο πάθος!

Φραγκάκη Κωνσταντίνα, Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια στα Χανιά Κρήτης

Ήταν ένα απίστευτο ταξίδι αλληλεπίδρασης με ανθρώπους που έχουν τις ίδιες ανησυχίες, την ίδια θέληση, τον ίδιο στόχο και σκοπό μαζί σου. Δεν μπορεί από το να είναι στο εξής αυτοί οι άνθρωποι κομμάτι της εξέλιξης σου και να έχεις πάντα τη θέληση να προσφέρεις ό,τι μπορείς για αυτούς όποτε το χρειαστούν. Οι δάσκαλοι μας ήταν ο ορισμός του «δασκάλου». Μας έδειξαν τον δρόμο αλλά ποτέ δεν μας είπαν τι να δούμε... Ευχαριστώ, που το έζησα…

Κατσαβέλης Νεκτάριος, Διαιτολόγος στη Θεσσαλονίκη

Το 2015 τον Ιούλιο ολοκλήρωσα το πρόγραμμα εκπαίδευσης του ΚΕΑΔΔ. Το πρόγραμμα, δεν σου προσφέρει απλά ένα χαρτί εξειδίκευσης στις διατροφικές διαταραχές και στην παχυσαρκία, αλλά και πραγματικές γνώσεις. Οι καθηγητές δεν είναι απλά καθηγητές, είναι επαγγελματίες και αυτό οδηγεί στην μεταφορά πραγματικής γνώσης και όχι απλά μιας τυποποιημένης θεωρίας, κάτι εξαιρετικά σημαντικό καθώς αν η θεωρία δεν συνδέεται με την πράξη δεν μπορεί να φανεί χρήσιμη. Η συγκεκριμένη εκπαίδευση είναι πετυχημένη επειδή αποτελείται από διάφορες ειδικότητες επαγγελματιών, κάτι που είναι απαραίτητο να συμβαίνει και στην πράξη, ειδικότερα για την αντιμετώπιση των διατροφικών διαταραχών.

Ως Κλινικός Ψυχολόγος νιώθω τρομερά τυχερή που έχω ολοκληρώσει τη συγκεκριμένη εκπαίδευση, καθώς έχω στα χέρια μου πάμπολα εργαλεία, με τα οποία μπορώ να κατανοήσω πολύ καλύτερα και βαθύτερα το πλαίσιο των συμπτωμάτων της διατροφικής διαταραχής, ενώ πολλές φορές τείνω να τα προσαρμόζω και σε άλλες περιπτώσεις εκτός διατροφικών θεμάτων.

Η γνώση που απέκτησα αποκλειστικά από την εκπαίδευση του ΚΕΑΔΔ αφορά τη σωστή ισορροπημένη διατροφή, κάτι που έχω πάντοτε υπόψη μου, καθώς η μη ισορροπημένη διατροφή επηρεάζει άμεσα τη ψυχολογία και οδηγεί σε πάμπολλα συμπτώματα που πολλές φορές συμβάλλουν σε ένα φαύλο κύκλο στο στρες, στην κατάθλιψη, στις κρίσεις πανικού και σε άλλα. Παρόλο που ασχολούμαι πολύ με την αντιμετώπιση διατροφικών διαταραχών, αν κάποια μέρα αλλάξω κατεύθυνση, είμαι σίγουρη πως το ό,τι απέκτησα από το ΚΕΑΔΔ θα μου είναι πάντοτε χρήσιμο!

Κωνσταντίνου Υβόνη, Κλινικός Ψυχολόγος

Δείτε ακόμη, τη συνέντευξη που έδωσε στην Πύλη Ψυχολογίας, ο Ευάγγελος Ζουμπανέας, γενικός διευθυντής του Κέντρου Εκπαίδευσης & Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών: Συνέντευξη Ευάγγελου Ζουμπανέα.