Το σεμινάριο αποτελείται κατά βάση από Power Point. Περιλαμβάνει ερωτηματολόγιο αυτοαξιολόγησης, μελέτη περίπτωσης προσπάθειας ανάπτυξης ψυχικής ανθεκτικότητας, συνέντευξη Ιατρού Εντατικολόγου σχετικά με το άγχος, το στρες, την ανθεκτικότητα και την ανάγκη αυτοβοήθειας και στήριξης του.

Ψυχική ανθεκτικότητα και στρατηγικές διαχείρισης άγχους

Συγκεκριμένα αποτελείται από :

  • 6 παρουσιάσεις powerpoint
  • 2 ερωτηματολόγια αυτοαξιολόγησης – powerpoint
  • 3 Podcasts
  • 3 Video
  • Βιβλιογραφία

Ο στόχος του σεμιναρίου είναι η ενίσχυση της ψυχικής ανθεκτικότητας του ατόμου. Η βελτίωση της ψυχικής ανθεκτικότητας έχει ως αποτέλεσμα την ενίσχυση της ψυχικής και σωματικής ευεξίας και την καλύτερη ποιότητα της ζωής.

Το σεμινάριο εξετάζει το θέμα της ψυχικής ανθεκτικότητας με μία ολιστική προσέγγιση.

Δημιουργήθηκε μετά από παρατήρηση αύξησης των επιπέδων άγχους λόγω της πανδημίας και των οικονομικών προβλημάτων που αυτή ξαναφέρνει στην επιφάνεια.

Σημαντικά στοιχεία αποτελούν ο κοινωνικός και οικογενειακός κύκλος που περιβάλλουν ένα άτομο.

Σε στρεσογόνες περιόδους της ζωής, το άτομο προσπαθεί να ανταπεξέλθει στις δύσκολες συνθήκες. Η ικανότητα του ατόμου να μπορεί να προσαρμόζεται σε αυτές τις συνθήκες είναι η ψυχική ανθεκτικότητα.

Η ανθεκτικότητα δεν αποτελεί μια εύκολη και μαγική λύση, μας δίνει όμως τη δυνατότητα να μελετήσουμε τα προβλήματα σε βάθος ώστε να βρούμε τις απαντήσεις που ζητάμε.

Σε ποιους απευθύνεται:

Το σεμινάριο Ψυχική ανθεκτικότητα και στρατηγικές διαχείρισης του άγχους απευθύνεται σε Ψυχολόγους, Ειδικούς Ψυχικής Υγείας, Συμβούλους και σε όποιον επιθυμεί να επεκτείνει τις γνώσεις του ή/και να στηριχθεί στο θέμα της ψυχικής ανθεκτικότητας και των στρατηγικών διαχείρισης του άγχους.

Για περισσότερες λεπτομέρειες και αγορά του σεμιναρίου Ψυχική ανθεκτικότητα και στρατηγικές διαχείρισης άγχους επισκεφθείτε την πλατφόρμα PSYVERSITY

Αλληλεπίδραση με την Εισηγήτρια:

Τόσο κατά τη διάρκεια όσο και μετά την παρακολούθηση του σεμιναρίου, μπορείτε να είστε σε επαφή με την Εισηγήτρια, να θέσετε τις ερωτήσεις σας και να επικοινωνήσετε μαζί του, μέσω του ειδικά διαμορφωμένου κλειστού φόρουμ, στο οποίο έχουν πρόσβαση μόνο ο εισηγητής και όσοι έχουν δικαίωμα παρακολούθησης του σεμιναρίου.

Εισηγήτρια η Βασιλεία Χρηστάκη:

Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας- Ψυχοθεραπεύτρια ΜΑ, MSc Κατέχει πιστοποιητικό από την International Association for Relational Psychoanalysis and Psychotherapy στο θέμα "Working during the Coronavirus Health Crisis" . Είναι μέλος της IARPP (International Association for Relational Psychoanalysis and Psychotherapy) και της AGPA (American Group Psychotherapy Association), καθώς και της Ελληνικής Εταιρείας Εφηβικής Ιατρικής.