Η ομάδα του Psychology.gr σας παρουσιάζει ένα πολύ ενδιαφέρον, δωρεάν Online Webinar, για την ψυχική ανθεκτικότητα και την ενσυναίσθηση, που διοργανώνεται από την MindPath.

Περιγραφή Σεμιναρίου Ψυχικής Ανθεκτικότητας

Η εποχή μας χαρακτηρίζεται από την έντονη πολυπλοκότητα και το συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον. Σήμερα περισσότερο από ποτέ κατανοούμε πως η αλλαγή αποτελεί δεδομένο. Συνεπώς το στρες κυριαρχεί στη ζωή μας, η αβεβαιότητα μας ταράζει και οι διαπροσωπικές μας σχέσεις κλονίζονται συθέμελα.

Τι μπορούμε να κάνουμε για να “οχυρωθούμε” απέναντι στα ανεξέλεγκτα αρνητικά μας συναισθήματα;

Η έννοια της ψυχικής ανθεκτικότητας έρχεται για να συμβάλλει στην “επαναφόρτισή” μας με χαρά, ενέργεια, δημιουργικότητα. Μας μεταφέρει απο την αντιξοότητα στην ανάπτυξη. Επίσης, έννοιες όπως η ενσυναίσθηση και αυτογνωσία είναι “συνοδοιπόροι” της ψυχικής Ανθεκτικότητας και την πλαισιώνουν με σκοπό την αποτελεσματικότερη κατανόηση και εφαρμογή της.

Η παρακολούθηση του σεμιναρίου είναι Δωρεάν και η διεξαγωγή του γίνεται μέσω της πλατφόρμας zoom. Επιπρόσθετα, δίνεται η δυνατότητα μιας Δωρεάν συνεδρίας με τις εισηγήτριες για όποιον συμμετέχοντα το επιθυμεί.

Ενότητες Σεμιναρίου

Το Online Webinar αποτελείται από τις παρακάτω θεωρητικές και πρακτικές (βιωματικές) ενότητες.

Ψυχική Ανθεκτικότητα και Ενσυναίσθηση
Ψυχική Ανθεκτικότητα και Θετική Ψυχολογία
Τρόποι που βοηθούν την Ψυχική Ανθεκτικότητα
Διερευνώντας τον εσωτερικό μας θησαυρό
Βιωματικό μέρος ( Ασκήσεις Εν συναίσθησης και Ψυχικής Ανθεκτικότητας)
Τίποτα δεν μπορεί να σου συμβεί που δεν είναι στη φύση σου να το αντέξεις – Μάρκος Αυρήλιος

Για να δείτε αναλυτικές πληροφορίες για το Webinar αλλά και για να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας, μεταβείτε στην παρακάτω σελίδα: PSYVERSITY - WEBINAR ΨΥΧΙΚΗΣ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑΣ.

Εισηγήτριες:

Μαίρη ΠαναγοπούλουΟργανωσιακός Σύμβουλος, υποψήφια διδάκτορας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής στο πεδίο της Οργανωσιακής Συμπεριφοράς.
Μαρία Ολυμπία Ποντίκη: Νομικός, Σύμβουλος Γάμου-Οικογένειας, Σχολικός Σύμβουλος, Msc Ποιμαντική Ψυχολογία.