Το σεμινάριο Συμβουλευτική Ψυχολογία – Πολυπολιτισμική προσέγγιση είναι ένα ασύγχρονο σεμινάριο που μπορείτε να το παρακολουθήσετε μέσω του PSYVERSITY.

Τι σημαίνει ασύγχρονο σεμινάριο;

Σημαίνει ότι μπορείτε να το παρακολουθήσετε, πολλαπλές φορές, στον χρόνο που εσείς επιλέγετε, από την οθόνη του υπολογιστή, του κινητού τηλεφώνου ή του tablet σας.

Τι θα μάθω στο σεμινάριο;

Η Ψυχολογία είναι ένας παράγοντας ο οποίος συμβάλει στη εξήγηση της συμπεριφοράς.

Με την αναγνώριση της επίδρασης του πολυπολιτισμού στην ψυχική υγεία του ανθρώπου, η συμβουλευτική ψυχολογία άρχισε να δίνει μεγάλη προσοχή στη σχέση ανάμεσα στο άτομο και στο περιβάλλον του, καθώς, και θεώρησε τον πολυπολιτισμό περιβάλλον βασικής επιρροής στη διαμόρφωση της ταυτότητας αλλά και στη φύση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει.

Στην αρχή, η πολυπολιτισμική αυτή διάσταση υπεισέρχονταν συχνά άνισα στη θεραπεία.

Πρόσφατα βλέπουμε, όμως, μία προσπάθεια σύνθεσης και ανάπτυξης μιας συνθετικής πολυπολιτισμικής προσέγγισης.

Η εξέλιξη αυτή εδράζεται στη διαπίστωση ότι, ενώ στις παραδοσιακές θεραπείες η έμφαση είναι ενδοψυχική και υπάρχει η πεποίθηση ότι, ο άνθρωπος είναι υπεύθυνος για τον εαυτό του, οι νεότερες εξελίξεις στο χώρο της θεραπείας διαπιστώνουν ότι, οι άνθρωποι δεν έχουν πάντα τις ίδιες ευκαιρίες και δεν μπορούν να είναι πάντα απόλυτα υπεύθυνοι για τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζουν, γιατί συχνά η όποια καταπίεση περιορίζει τις επιλογές και την ισχύ τους.

Το σεμινάριο αυτό παρουσιάζει την εξέλιξη του μοντέλου, τα θεωρητικά ρεύματα, τις αρχές και τις τάσεις που ενίσχυσαν αυτή την εξέλιξη και την επίδρασή του στη θεραπευτική προσέγγιση.

Αποκτήστε τώρα το ασύγχρονο σεμινάριο του PSYVERSITY: Συμβουλευτική Ψυχολογία – Πολυπολιτισμική προσέγγιση και παρακολουθείστε στο δικό σας χρόνο τις 10 εισηγήσεις διάρκειας 3 ωρών και 30 λεπτών!

Ποια είναι η εισηγήτρια του σεμιναρίου;

Εισγήτρια του σεμιναρίου είναι η Μαρία Ελένη Αναγνωστούλη, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας με: BSc Ψυχολογία, MSc Εγκληματολογία, MSc Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής, MBA Εργασιακή Ψυχολογία.

Η Μαρία Ελένη Αναγνωστούλη είναι αρθρογράφος, εισηγήτρια σεμιναρίων και εκπαιδεύτρια μετεκπαιδευτικών προγραμμάτων Δικαστικής Ψυχολογίας, Σχολικής/Συμβουλευτικής Ψυχολογίας και Σχολικού Προσανατολισμού!

Τι περιλαμβανει ένα ασύγχρονο σεμινάριο στο PSYVERSITY;

Τα σεμινάρια, στηρίζονται κατά βάση σε video – εισηγήσεις. Κατά μέσο όρο, το υλικό ενός σεμιναρίου, αποτελείται κατά 50% ή περισσότερο, από video.

Όλα τα σεμινάρια, έχουν τον μέγιστο δυνατό αριθμό υποενοτήτων, έτσι ώστε να διευκολύνεται η τμηματική παρακολούθηση τους.

Κάποια σεμινάρια, απαιτούν να περάσει συγκεκριμένο χρονικό διάστημα προκειμένου να ξεκλειδώσει η δυνατότητα παρακολούθησης των επόμενων υποενοτήτων. Άλλα σεμινάρια, για το ξεκλείδωμα ενοτήτων απαιτούν τη συμπλήρωση κάποιου ερωτηματολογίου ή την ολοκλήρωση ασκήσεων.

Υλικό Σεμιναρίων:

  • Screening Tests – Ερωτηματολόγια προόδου, αυτοβοήθειας ή αξιολόγησης.
  • Πρόσθετο υλικό, όπως PDF, Φωτογραφίες, Αρθρογραφία κτλ.
  • Παρουσιάσεις PowerPoint
  • Προτεινόμενες Ασκήσεις Αυτοβοήθειας και αξιολόγηση προόδου μέσω του κλειστού forum.
  • Σε επιλεγμένα σεμινάρια, online συνάντηση με τον εισηγητή, σε προκαθορισμένη ημερομηνία.

Παροχές σεμιναρίων:

  • Ειδικό, κλειστό φόρουμ επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης με τον Εισηγητή του σεμιναρίου, προσβάσιμο μόνο σε όσους έχουν αγοράσει το σεμινάριο.
    Certification – Βεβαίωση παρακολούθησης του σεμιναρίου από τον φορέα που το προσφέρει.
  • Test Αξιολόγησης του σεμιναρίου.
  • Δικτύωση με τους εισηγητές και τα μέλη του Psyversity, μέσω κλειστού Facebook Group.

Αποκτήστε τώρα το ασύγχρονο σεμινάριο του PSYVERSITY: Συμβουλευτική Ψυχολογία – Πολυπολιτισμική προσέγγιση και παρακολουθείστε στο δικό σας χρόνο τις 10 εισηγήσεις διάρκειας 3 ωρών και 30 λεπτών!