Το Τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και η Ελληνική Ψυχολογική Εταιρεία (ΕΛ.Ψ.Ε.) σας προσκαλούν, από 5 έως 9 Οκτωβρίου 2022, στο 18ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψυχολογικής Έρευνας, που θα διεξαχθεί στους φιλόξενους χώρους του Παντείου Πανεπιστημίου.

Η περιδίνηση των κρίσεων των τελευταίων ετών κατέδειξε την αναγκαιότητα της επιστήμης της Ψυχολογίας στη διαχείρισή τους και ανέδειξε την ιδιαίτερη συμβολή των ποικίλων γνωστικών αντικειμένων της.

Κεντρικό θέμα του συνεδρίου μας είναι η ρήση «τίποτα το ανθρώπινο δε μου είναι ξένο».

Αντανακλά την προσπάθεια να συναντηθούμε με τον άγνωστο, ανέστιο κι αποκλεισμένο «ξένο», που άλλοτε βρίσκεται δίπλα μας κι άλλοτε μέσα μας, με τη σκοτεινή πλευρά μας, τον άκρατο ατομικισμό, την παρορμητικότητα, το τραύμα, το αρνητικό συναίσθημα, την άκαμπτη προκατάληψη, τους μεροληπτικούς μηχανισμούς της σκέψης μας, αλλά και με την συχνά εξίσου αλλότρια, φωτεινή πλευρά μας, που είναι ικανή για ενδοσκόπηση, αυτοβελτίωση, γενναιοδωρία, αλτρουισμό και συμπόνια.

Οι συναντήσεις αυτές ίσως μας κάνουν πιο ολοκληρωμένους ανθρώπους και, παράλληλα, τις κοινότητές μας, κοινότητες πιο ενεργών πολιτών, κατανόησης και αλληλεγγύης.

Το συνέδριο, με την ευρεία γκάμα θεμάτων που υπηρετούν σχεδόν 30 ειδικότητες της Ψυχολογίας, τις ανταλλαγές απόψεων στα συμπόσια και τις στρογγυλές τράπεζες, τις προφορικές παρουσιάσεις και αναρτημένες εργασίες, τα εργαστήριά του, εμβαθύνει ερευνητικά στην ανθρώπινη κατάσταση, ώστε να κατανοήσουμε, να παρέμβουμε, να στηρίξουμε και να θεραπεύσουμε, σε ατομικό, διαπροσωπικό και κοινοτικό επίπεδο.

Την κατανόηση κάθε οικείας και ταυτόχρονα ξένης πλευράς του ατόμου και της κοινότητας θα βοηθήσουν οι προσκεκλημένοι ομιλητές μας από την Ελλάδα και το εξωτερικό με τις καινοτόμες έρευνές τους, αλλά και τα προσκεκλημένα μας συμπόσια σε θέματα όπως η αντιεπιστημονική, συνομωσιολογική και μεροληπτική σκέψη, η έμφυλη βία - η πρόληψη και αντιμετώπισή της, οι άγνωστες πλευρές του προσφυγικού ζητήματος, η οικονομική κρίση και οι ανισότητες, η ψυχική υγεία και ενδυνάμωση των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων.

Πολιτιστικές εκδηλώσεις, στο πνεύμα του συνεδρίου, έχουν προγραμματιστεί για όλες τις ημέρες της διάρκειάς του.

Σας περιμένουμε με χαρά στη γιορτή της Ψυχολογικής σκέψης, γνώσης και έρευνας!

Περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές στο συνέδριο, στον ιστότοπό μας www.elpse2022.gr | Τηλέφωνο επικοινωνίας, Διοργάνωση του Συνεδρίου: 2103390204 (εσωτ. 45 και 81)

Προσκεκλημένοι Ομιλητές

Μεταξύ άλλων, θα μιλήσουν στο συνέδριο οι κάτωθι προσκεκλημένοι ομιλητές:

• Aikaterini (Katerina) Fotopoulou, PhD, DCPsych
  • Manos Tsakiris, PhD
  • Mario Mikulincer, PhD
  • Anke Ehlers, Dipl-Psych PhD Dr rer nat habil CPsychol
  • Φρόσω Μόττη-Στεφανίδη, PhD
  • Φωτεινή Τσαλίκογλου, Συγγραφέας, Ομότιμη Καθηγήτρια Ψυχολογίας, Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών

Δείτε ακόμη στο εξειδικευμένο Portal Σπουδών Ψυχολογίας, αναλυτικές πληροφορίες για το προπτυχιακό πρόγραμμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου,