Ο Ηράκλειτος δηλώνει πως “τα πάντα ρει και ουδέν μένει” και πως “ποταμώ ουκ έστιν εμβήναι δις τω αυτώ” (κανείς δεν μπαίνει δύο φορές στον ίδιο ποταμό), εξηγώντας όχι μόνο ότι το νερό του ποταμού ρέει, αλλά ότι οι άνθρωποι επίσης αλλάζουν από τη μια στιγμή στην άλλη.

Living in the Here & Now - Embracing our roots. Creating our future

Η ύπαρξη μας βρίσκεται πάντοτε στο παρόν, ξεκινώντας και εμπεριέχοντας όλη μας την βιολογική και κοινωνική προϊστορία. Ταυτόχρονα και ενώ η ύπαρξη εμπεριέχει όλο το παρελθόν, οραματίζεται και κινείται προς το μέλλον. Ένα μέλλον προς το οποίο ο άνθρωπος δεν κινείται απλώς αλλά το δημιουργεί, μέσω της εγγενούς του ελευθερίας.

Το παρόν, το μέλλον και το παρελθόν συμβαίνουν μέσα σε μια συνεχή ροή. Ο Ηράκλειτος υποστηρίζει περαιτέρω πως η αρχή και το τέλος συγχωνεύονται στον κύκλο και πως κάθε ανθρώπινο ον έχει τη δυνατότητα της επίγνωσης του εαυτού.

Το 3ο Παγκόσμιο Συνέδριο Υπαρξιακής Ψυχοθεραπείας που θα διεξαχθεί στην Αθήνα τον Μάιο του 2023, προσφέρει την ευκαιρία να επεξεργαστούν θέματα που περιλαμβάνουν το παρόν, το εδώ και το τώρα, αγκαλιάζοντας συγχρόνως τις ρίζες μας με τη ματιά εστιασμένη και στο αύριο.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να διερευνήσουν θέματα που σχετίζονται με την ίδια τη ζωή, με την ύπαρξή σε ένα πλαίσιο με βαθιές ιστορικές ρίζες, τις ρίζες που γέννησαν τον δυτικό πολιτισμό.

Τα θέματα θα επεξεργαστούν με διάφορους τρόπους. Θα πραγματοποιηθούν κεντρικές ομιλίες, ατομικές παρουσιάσεις, στρογγυλά τραπέζια και συμπόσια, debates, βιωματικά εργαστήρια και παρουσιάσεις αφισών, δίνοντας στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να μοιραστούν τις εμπειρίες τους, τη γνώση και την πολυπολιτισμική τους σοφία με συναδέλφους από όλα τα μέρη του κόσμου.

Πληροφορίες Συνεδρίου Υπαρξιακής Ψυχοθεραπείας

Οι προτάσεις των συμμετεχόντων θα χρειαστεί να αποσταλούν εγκαίρως. Οι λεπτομέρειες σχετικά με την αποστολή των εργασιών θα κοινοποιηθούν σύντομα στην ιστοσελίδα του Συνεδρίου.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν επίσης την ευκαιρία να επεξεργαστούν και να εμπλουτίσουν τα υπαρξιακά θέματα του συνεδρίου με επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους, απολαμβάνοντας συγχρόνως περιπάτους σε μια πόλη που προσφέρει ένα μοναδικό πλαίσιο χρωματισμένο από την επιρροή της ιστορίας και από ένα ζωντανό και αποκαλυπτικό αθηναϊκό παρόν.

Θα είναι τιμή μας να σας προσκαλέσουμε και να σας καλωσορίσουμε όλους στην Ελλάδα από τις 3 μέχρι τις 6 Μαΐου του 2023.

Για περισσότερες πληροφορίες και ενημερώσεις για το συνέδριο μην παραλείψετε εγγραφείτε στην ιστοσελίδα: www.existentialworldcongress2023.gr

Προσκεκλημένοι Ομιλητές

Emmy van Deurzen
Καθηγήτρια, Διευθύντρια NSPC, Existential Academy, Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο

Alfried Längle
Καθηγητής, Ψυχοθεραπευτής, Ιατρός, Κλινικός Ψυχολόγος | Επίτιμος Πρόεδρος της Διεθνούς Εταιρείας Λογοθεραπείας και Υπαρξιακής Ανάλυσης (GLE-I),, Βιέννη, Αυστρία

Kirk Schneider
Αδειούχος Ψυχολόγος, Συμβούλιο Αντιπροσώπων, APA (Humanistic Psychology) | Επίκουρος Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Saybrook και Teachers College, Πανεπιστήμιο Columbia | Πρόεδρος του Υπαρξιακού-Ανθρωπιστικού Ινστιτούτου Σαν Φρανσίσκο, ΗΠΑ

Susana Signorelli
Αδειούχος Ψυχολόγος Πρόεδρος του Ιδρύματος CAPAC, Επίτιμος Πρόεδρος ALPE (Λατινικής Αμερικής Ένωση Υπαρξιακής Ψυχοθεραπείας)
Μπουένος Άιρες, Αργεντινή

Ernesto Spinelli
Καθηγητής Ernesto Spinelli and Associates, Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο

Erik Craig
Αδειούχος Ψυχολόγος, Νέο Μεξικό, ΗΠΑ