Ακρόαση άρθρου......

Μια νέα πρωτοβουλία πολιτών  έχει ήδη συσταθεί, με γνώμονα την εθελοντική παροχή ψυχολογικής υποστήριξης στους πληγέντες.
Η PSY for ATTIKI, αποτελεί μία αυτοοργανωμένη πρωτοβουλία πολιτών που δημιουργήθηκε μετά τις πυρκαγιές που έλαβαν χώρα στην Ανατολική και Δυτική Αττική την 23η Ιουλίου 2018. Στηρίζεται στην πίστη γύρω από την σημαντικότητα της ψυχικής υγείας.

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η δημιουργία ενός δικτύου στο οποίο θεραπευτές ψυχικής υγείας, παιδαγωγοί κ.α θα δηλώνουν την βοήθεια που μπορούν να προσφέρουν σε όσους που επλήγησαν από τις πυρκαγιές της 23η Ιουλίου 2018 και εκείνοι που χρειάζονται αυτή την βοήθεια θα μπορούν να εντοπίσουν τον ειδικό που χρειάζονται. Η σύνδεση αυτή θα γίνεται μέσω ενός διαδραστικού χάρτη στον οποίο θα παρουσιάζονται τα στοιχεία του εκάστοτε θεραπευτή και μια συνοπτική περιγραφή της διαθεσιμότητας των δωρεάν υπηρεσιών που μπορεί να προσφέρει.

Που απευθύνεται το PSY for Attiki;

Το PSY for ATTIKI απευθύνεται κλιμακωτά σε δύο ομάδες ανθρώπων.

Αρχικά, απευθύνεται επαγγελματίες ψυχικής υγείας, παιδαγωγούς κ.α. που επιθυμούν να προσφέρουν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους στους πληγέντες της πυρκαγιάς της 23ης Ιουλίου 2018.

Στην συνέχεια, απευθύνεται σε όσους υπήρξαν αποδέκτες και θεατές των συνεπειών της τραγικής πυρκαγιάς της 23ης Ιουλίου 2018.

Απευθύνεται σε όσους μπορούν να προσφέρουν φροντίδα και υποστήριξη και σε όσους την χρειάζονται.

Απευθύνεται σε όσους θέλουν αλλά πρακτικά και οικονομικά αδυνατούν να λάβουν την φροντίδα και την υποστήριξη που χρειάζονται.

Απευθύνεται στα παιδιά, που έγιναν μάρτυρες τραγικών γεγονότων και χρειάζεται να προσθέσουμε στις μνήμες τους και στην πραγματικότητά τους στιγμές περισσότερο ευχάριστες και δημιουργικές.

Πως λειτουργεί η πλατφόρμα;

Οι ενδιαφερόμενοι παροχής υπηρεσιών συμπληρώνουν τα στοιχεία τους στην φόρμα ενδιαφέροντος (όνομα, επίθετο, ιδιότητα, συνοπτικό cv, διεύθυνση επαγγελματικού χώρου, χρονικό διάστημα παροχής δωρεάν υπηρεσιών, χώρος παροχής της υπηρεσίας, αριθμός ατόμων που δύνανται να εξυπηρετήσουν για τον συγκεκριμένο σκοπό).

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΔΙΑΛΕΞΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΜΟΥ
3 Μήπως μεγάλωσες και εσύ με γονείς που ήταν απόμακροι; Δύστροποι; Εγωκεντρικοί; Απορριπτικοί; Ελεγκτικοί; Επικριτικοί; Μη-διαθέσιμοι;
Ανακάλυψε τους τέσσερις τύπους τοξικών-ανώριμων γονέων

Στη συνέχεια, τα στοιχεία αυτά καταχωρούνται στον διαδραστικό χάρτη της ιστοσελίδας μας έτσι ώστε ο κάθε επισκέπτης να έχει πρόσβαση.

Πως λειτουργεί ο χάρτης;

Αφού η ομάδα μας καταχωρήσει τους ενδιαφερόμενους θεραπευτές στο δικτυό, οι ίδιοι αυτομάτως εμφανίζονται στον χάρτη. Κάνοντας κλικ στην κάθε καταχώρηση στον χάρτη, εμφανίζονται τα στοιχεία του εκάστοτε θεραπευτή όπως όνομα, email, τηλέφωνο, τομέας δωρεάν παροχής υπηρεσίας και χρόνος δωρεάν παροχής της υπηρεσίας.

Συγγραφή - Επιμέλεια Άρθρου

Νίκος Μεταξάς

e psy logo twitter2Επιμέλεια & μετάφραση άρθρων, Τμήμα Σύνταξης Πύλης Ψυχολογίας psychology.gr
Επικοινωνία: editorial @psychology.gr