Ακρόαση άρθρου......

«Be safe: Ερωτευτείτε, αλλά προφυλαχτείτε!» ήταν το μήνυμα που μετέφεραν στους νέους και στις νέες του Λαγκαδά το Κέντρο Πρόληψης «Πυξίδα», στο πλαίσιο της καμπάνιας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, που διοργανώνεται με αφορμή την Παγόσμια Ημέρα κατά του AIDS.

Η δράση της «Πυξίδας» για την προφύλαξη και πρόληψη

Το απόγευμα της Παρασκευής 7 Δεκεμβρίου 2018, επιστημονικά στελέχη και μέλη του Δ.Σ. της «Πυξίδας», και συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος του δήμου Λαγκαδά και ταμίας του Δ.Σ. Στέλιος Δεργιανλής και η αναπληρώτριά του Σοφία Τελίδου, προϊσταμένη του Τμήματος Δημόσιας Υγείας, επισκέφθηκαν τα καφέ και τα μπαράκια της περιοχής και μοίρασαν ενημερωτικά φυλλάδια για το AIDS και προφυλακτικά.

Προσωπικό και διοίκηση με τη δράση αυτή θέλησαν να στείλουν στους νέους το μήνυμα πρόληψης «Be safe: Ερωτευτείτε, αλλά προφυλαχτείτε!».

Οι θαμώνες των χώρων ψυχαγωγίας με έκπληξη ανοίγοντας το φυλλάδιο έβρισκαν το προφυλακτικό που μοιράσθηκε δωρεάν με την ευγενική χορηγία των προφυλακτικών Playboy, που φέτος υποστηρίζει την καμπάνια ευαισθητοποίησης της «Πυξίδας», η οποία ξεκίνησε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS (2 Δεκεμβρίου) και θα ολοκληρωθεί την Ημέρα των Ερωτευμένων (14 Φεβρουαρίου 2019).

Στον δήμο Λαγκαδά θα ακολουθήσει ενημερωτική εκδήλωση για γονείς με το θέμα «Η σεξουαλικότητα των παιδιών κι ο ρόλος των γονέων» στο πλαίσιο της Σχολής Γονέων της «Πυξίδας» στο Λαγκαδά και ενημερωτική εκδήλωση για εφήβους με το θέμα «Έρωτας και εφηβεία».

Συγγραφή - Επιμέλεια Άρθρου

Νίκος Μεταξάς

e psy logo twitter2Επιμέλεια & μετάφραση άρθρων, Τμήμα Σύνταξης Πύλης Ψυχολογίας psychology.gr
Επικοινωνία: editorial @psychology.gr