Στο πλαίσιο διπλωματικής εργασίας διεξάγεται μία έρευνα για τον τρόπο που τα ετεροφυλόφιλα άτομα στην Ελλάδα εμπλέκονται στην διεκδίκηση των δικαιωμάτων των ΛΟΑ ατόμων (Λεσβίες, Ομοφυλόφιλοι, Αμφιφυλόφιλοι).

Για την συμμετοχή σας στην έρευνα χρειάζεται να αυτοπροσδιορίζεστε ως ενήλικα ετεροφυλόφιλα άτομα και να είστε μεταξύ 18-41 ετών. Η εργασία πραγματοποιείται στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών υπό την επίβλεψη επιστημονικών συνεργατών.

Για τις ανάγκες της συγκεκριμένης έρευνας διαμορφώσαμε ένα ερωτηματολόγιο στο οποίο καλείστε να εκφράσετε τις στάσεις σας.

Η έρευνα και το ερωτηματολόγιο έχουν εγκριθεί από την Επιτροπή Ηθικής και Δεοντολογίας Έρευνας (Ε.Η.Δ.Ε.) του Παντείου Πανεπιστημίου.

Διαδικασίες και Δικαίωμα Απόσυρσης

Η συμμετοχή σας στην έρευνα είναι ελεύθερη, εθελοντική και ανώνυμη. Οι απαντήσεις σας θα αναλυθούν ως σύνολο και δεν μας ενδιαφέρει να γνωρίζουμε τα στοιχεία του ατόμου που απαντά.

Η συμπλήρωση του ερωτηματολογίου διαρκεί 15 περίπου λεπτά, ενώ δίνονται βοηθητικές οδηγίες για τον τρόπο που θα απαντήσετε. Μπορείτε να διακόψετε τη συμμετοχή σας οποιαδήποτε στιγμή αισθανθείτε ότι δεν θέλετε να συνεχίσετε, χωρίς καμία κύρωση.

Σε περίπτωση που έχετε ολοκληρώσει την συμπλήρωση του ερωτηματολογίου και επιθυμείτε να αποσύρετε την συμμετοχή σας εκ των υστέρων, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ερευνήτρια στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή την επόπτρια της εργασίας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., χρησιμοποιώντας τον προσωπικό κωδικό που θα σας ζητηθεί να δημιουργήσετε παρακάτω.

Σε αυτό το ερωτηματολόγιο, δεν υπάρχουν σωστές και λάθος απαντήσεις. Δεν πρόκειται να αξιολογήσουμε τις γνώσεις σας. Αντίθετα, αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η προσωπική σας άποψη.

Πιθανά Οφέλη

Δεν υπάρχουν άμεσα οφέλη που να σχετίζονται με την συμμετοχή σε αυτή την έρευνα. Επιπλέον, δεν υπάρχει κάποια υλική αμοιβή για την συμμετοχή σας στην έρευνα. Αυτή η έρευνα δεν έχει σχεδιαστεί για να σας βοηθήσει σε προσωπικό επίπεδο, αλλά τα αποτελέσματα μπορούν να βοηθήσουν την ερευνήτρια να μάθει περισσότερα για την συλλογική δράση υπέρ των ΛΟΑ δικαιωμάτων.

Ελπίζουμε ότι, στο μέλλον, άλλοι άνθρωποι θα μπορέσουν να επωφεληθούν από αυτή την έρευνα μέσα από την βελτιωμένη κατανόηση των παραγόντων που επηρεάζουν την πρόθεση για συλλογική δράση υπέρ των ΛΟΑ δικαιωμάτων.

Πιθανοί Κίνδυνοι

Mπορεί να νιώσετε ανία ενώ συμπληρώνετε το ερωτηματολόγιο. Ωστόσο, η βοήθειά σας είναι πολύτιμη για αυτό και σας ενθαρρύνουμε να συνεχίσετε την συμπλήρωση της έρευνας. Σε κάθε περίπτωση διατηρείται το δικαίωμά σας να αποσυρθείτε από την έρευνα σε οποιαδήποτε φάση.

Εμπιστευτικότητα και Τήρηση Ανωνυμίας

Θα τηρηθεί η ασφαλής καταγραφή και προστασία των προσωπικών σας δεδομένων βάσει της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων (GDPR). Διασφαλίζεται, επίσης, η ανωνυμία σας, καθώς δεν θα σας ζητηθεί οποιοδήποτε στοιχείο θα μπορούσε να οδηγήσει στην ταυτοποίησή σας και επομένως δεν θα μπορέσουμε με κανέναν τρόπο να συνδέσουμε τα δεδομένα με την προσωπική σας ταυτότητα. Επιπλέον, σε περίπτωση που συντάξουμε κάποια αναφορά ή άρθρο για αυτή την έρευνα, η ταυτότητά σας θα προστατευτεί στον μέγιστο βαθμό.

Tα δεδομένα που θα παρέχετε, θα διατηρηθούν σε φάκελο που θα προστατεύεται με κωδικό και στον οποίο θα έχει πρόσβαση μόνο η ερευνήτρια και η επόπτριά της. Όλες οι ευαίσθητες προσωπικές σας πληροφορίες θα μεταχειριστούν με την μεγαλύτερη δυνατή εμπιστευτικότητα. Τα δεδομένα θα διαγραφούν στις αρχές του Οκτωβρίου 2024.

Δικαίωμα Πληροφόρησης

Σας ενημερώνουμε ότι δεν θα έχετε πρόσβαση στα δεδομένα που παρείχατε μέσα από την καταγραφή των απαντήσεών σας. Σε περίπτωση που επιθυμείτε να πληροφορηθείτε για τα συνολικά αποτελέσματα της έρευνας και όχι για τα μεμονωμένα δεδομένα που αφορούν εσάς, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ερευνήτρια στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή την επόπτριά της εργασίας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., χρησιμοποιώντας τον προσωπικό κωδικό που θα σας ζητηθεί να δημιουργήσετε παρακάτω.

Ο κωδικός αυτός δεν θα οδηγήσει σε καμία περίπτωση στην ταυτοποίηση και αποκάλυψη της προσωπική σας ταυτότητας.

Τέλος, σε περίπτωση που έχετε τυχόν ερωτήσεις, προβληματισμούς, παράπονα, ή αισθανθείτε δυσφορία μετά την συμμετοχή σας στην έρευνα μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ερευνήτρια ή την επόπτρια της εργασίας

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία σας!

Υπεύθυνη Ερευνήτρια: Γεωργία Μακαρούνη
Επόπτρια: Αικατερίνη Καραγεώργου

Για να συμμετέχετε στην έρευνα, μεταβείτε στον παρακάτω σύνδεσμο: ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΛΟΑ ΑΤΟΜΩΝ.

Το PSYCHOLOGY.GR και οι προσκλήσεις συμμετοχής σε έρευνες Ψυχολογίας

Το Psychology.gr, η πύλη της ψυχολογίας στο ελληνικό διαδίκτυο, έχει ένα σταθερό ενδιαφέρον να υποστηρίζει τις έρευνες φοιτητών ψυχολογίας και ειδικών ψυχικής υγείας. Στείλτε πληροφορίες για την έρευνα που διοργανώνετε, στο info @psychology.gr προκειμένου να προχωρήσουμε σε δημοσίευση στo PSYCHOLOGY.GR

Το κείμενό σας πρέπει να είναι σαφές και περιεκτικό, να περιλαμβάνει τουλάχιστον 300 λέξεις και να εξηγεί ποιος διοργανώνει την έρευνα, ποιος είναι ο σκοπός της έρευνας, ποιοι μπορούν να συμμετέχουν.

Συγγραφή - Επιμέλεια Άρθρου

Νίκος Μεταξάς

e psy logo twitter2Συντάκτης στην Πύλη Ψυχολογίας - Psychology.gr
Μετάφραση, απόδοση ξενόγλωσσων άρθρων.
Επικοινωνία: editorial @psychology.gr