Η ΚΣΔΕΟ ΕΔΡΑ σας προσκαλεί στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο «Αθλητισμός και Φυσική Άσκηση για την Ψυχική Υγεία:  από τη θεωρία στην πράξη» το οποίο σηματοδοτεί την ολοκλήρωση του ευρωπαϊκού έργου EVENTS Project και στοχεύει στην αξιοποίηση και ανάδειξη μεθόδων αξιοποίησης του αθλητισμού και της σωματικής άσκησης στον τομέα της ψυχικής υγείας, αποσκοπώντας στη θέσπιση συγκεκριμένων Ευρωπαϊκών Οδηγιών (EU Guidelines) για τη σύνδεση των παραπάνω πεδίων.  

Χαρακτήρας και θεματολογία συνεδρίου

Ο χαρακτήρας του Συνεδρίου είναι διεπιστημονικός με ομιλητές και παρουσιάσεις που ειδικεύονται και επικεντρώνονται στη σύνδεση του αθλητισμού με την πρόληψη και θεραπεία των ψυχικών διαταραχών. Στο πλαίσιο του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί το σεμινάριο του Παντελεήμονα Εκεκκάκη - Καθηγητή στο Τμήμα Κινησιολογίας, Πανεπιστήμιο ΙΟWΑ, Ph.D., FACSM, και Προέδρου της Επιστημονικής Επιτροπής του Συνεδρίου - με τίτλο «Κριτική αξιολόγηση Τυχαιοποιημένων Ελεγχόμενων Δοκιμών και Μετα-Αναλύσεων: Μελέτες για την επίδραση της άσκησης στην κατάθλιψη».

Στο διήμερο του Συνεδρίου θα προβληθούν αποσπάσματα του Ντοκιμαντέρ το οποίο παράχθηκε κατά τη διάρκεια της 1ης Ευρωπαϊκής Αθλητικής Διοργάνωσης για την Ψυχική Υγεία (21, 22, 23 Σεπτεμβρίου 2018) και παράλληλα θα πραγματοποιηθεί μια συνολική παρουσίαση της ιδιαίτερης αυτής πρωτοβουλίας, με συμμετοχές από την Ελλάδα και άλλες 13 ευρωπαϊκές χώρες. Τη θεσμική ευρωπαϊκή διάσταση του Συνεδρίου αναδεικνύει και ο χαιρετισμός που θα απευθύνει ο κ. Δημήτρης Παπαδημούλης, Αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, καθώς η 1η Ευρωπαϊκή Αθλητική Διοργάνωση για την Ψυχική Υγεία έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Προέδρου του Eυρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Antonio Tajani.

Για το κλείσιμο του συνεδρίου έχει προγραμματισθεί μια συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με βασική θεματική τον σχεδιασμό των Ευρωπαϊκών Οδηγιών για τη σύνδεση της σωματικής άσκησης με την ψυχική υγεία την οποία θα συντονίζουν ο Antonio Silva Mentes, Μέλος του Συμβουλίου του EU Think Tank “Sport & Citizenship” και θα μετάσχουν μεταξύ άλλων οι εκπρόσωποι των Ευρωπαϊκών Δικτύων Mental Health Europe (MHE) και Global Alliance of Mental Illness Advocacy Networks (GAMIAN).

  • Η σωματική άσκηση ως αντικαταθλιπτική θεραπεία: Εξέλιξη, προκλήσεις και προοπτικές, Παντελεήμων Εκεκκάκης, Ph.D., FACSM, Καθηγητής στο Τμήμα Κινησιολογίας, Πανεπιστήμιο ΙΟWΑ
  • Θεραπεία χωρίς φάρμακα. Εφαρμόζοντας την Φυσική Άσκηση και την Τέχνη στη Θεραπεία. Εμπειρία και προοπτικές, Marianne Viberg, Φυσιοθεραπεύτρια, Medicine-free Clinique, Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Asgard, Βόρεια Νορβηγία
  • Ψυχική Υγεία και Φυσική Άσκηση: κολύμβηση σε ανεξερεύνητα ύδαταΧρυσόστομος Γιαννουλάκης, Δρ. Sport Management 
  • Άσκηση και Κλινική Κατάθλιψη, Ιωάννης Μωρρές, Μεταδιδακτορικός ερευνητής, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
  • Φυσική άσκηση και Ψυχική Υγεία- Ανασκόπηση βιβλιογραφίαςΚομάνθη Κουλουτμπάνη, Διδακτορική Φοιτήτρια ΕΚΠΑ/ΣΕΦΑΑ

Πληροφορίες Συνεδρίου:

Τρίτη, 23 Οκτωβρίου, 2018 - 17:30 - 19:30

Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2018 - 10:00 – 18:00

Αμφιθέατρο Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης, Φραγκούδη 11, Καλλιθέα

Στοιχεία Επικοινωνίας: 210 5913826, www.eventsproject.eu και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σημ. Οι εργασίες του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν στην αγγλική γλώσσα. Για τους Έλληνες συμμετέχοντες έχει προβλεφθεί παράλληλη διερμηνεία για συγκεκριμένο αριθμό συμμετεχόντων.

Πληροφορίες Σεμιναρίου: 

«Κριτική αξιολόγηση Τυχαιοποιημένων Ελεγχόμενων Δοκιμών και Μετα-Αναλύσεων: Μελέτες για την επίδραση της άσκησης στην κατάθλιψη» Παντελεήμων Εκεκκάκης, Ph.D., FACSM

Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2018, 14:00-17:00

Αίθουσα Συνεδριάσεων Ξενοδοχείο Athenaeum Palace, Λ. Συγγρού 123, Αθήνα

Σημ. Οι εργασίες του Σεμιναρίου θα πραγματοποιηθούν στην αγγλική γλώσσα.

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και στο 210 5913826.