gestalt foundationΤην Πέμπτη 17 Ιανουαρίου στις 18:00 το Κέντρο Ψυχοθεραπείας και Εκπαίδευσης «Gestalt Foundation» παρουσιάζει στον ΙΑΝΟ τη διάλεξη με τίτλο «Τί μας λέει το σώμα μας;» με εισηγήτρια την Αγγελική Κωστάλου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ (Σταδίου 24) και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Λίγα λόγια για τη διάλεξη

Ο άνθρωπος είναι ένα ενιαίο σύστημα, όπου σώμα, νους και ψυχή αποτελούν ένα όλον, το οποίο αλληλεπιδρά με το περιβάλλον. Παρά όλα αυτά πολύ συχνά, και ιδιαίτερα σε περιπτώσεις σωματικής ασθένειας, το σώμα αντιμετωπίζεται ως κάτι ξεχωριστό, γεγονός που δυσχεραίνει την ίαση. Σε αυτή τη συνάντηση θα δούμε ότι συμπτώματα όπως οι ημικρανίες, οι μυϊκές εντάσεις, η υψηλή πίεση, οι αλλεργίες, τα έλκη και το άσθμα, μπορεί να αποτελούν ένδειξη μίας μη συνειδητής εσωτερικής διαδικασίας/σύγκρουσης. «Ακούγοντας» το σώμα μας λοιπόν, μπορούμε να εντοπίσουμε τα συναισθήματα, τις σκέψεις και τις απωθημένες εμπειρίες μας, που διαταράσσουν την υγιή λειτουργία ολόκληρου του συστήματος μας, και με αυτό τον τρόπο να αυξήσουμε την αυτεπίγνωσή μας και να προάγουμε την υγεία μας συνολικά.

Λίγα λόγια για την εισηγήτρια

Αγγελική Κωστάλου, BA Psychology (Αμερικάνικο Κολλέγιο της Ελλάδας), MSc Psychology and Health (City University, Λονδίνο), Postgraduate Certificate in Counselling Skills (British Association for Counselling & Psychotherapy, Λονδίνο), Πτυχίο Ιστορίας Ευρωπαϊκού Πολιτισμού (Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο), μέλος της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ψυχοθεραπείας Gestalt. Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt, με έμφαση στη σωματική διαδικασία μέσα στη θεραπευτική σχέση.

Εργάζεται επίσης, ως οικογενειακή σύμβουλος, συντονίζει θεραπευτικές και ψυχο-εκπαιδευτικές ομάδες και διδάσκει ψυχολογία, δεξιότητες συμβουλευτικής και ψυχοθεραπεία σε εκπαιδευτικά ιδρύματα και άλλους φορείς. Έχει εργαστεί επίσης με ασθενείς και φορείς του HIV, καρκινοπαθείς, επιζήσαντες εγκεφαλικού επεισοδίου και κακοποιημένα παιδιά.

Η είσοδος στις συναντήσεις είναι ελεύθερη.
IANOS | Σταδίου 24, Τ. 2103217810