Οι εκδόσεις Μεταίχμιο και το Κέντρο Εκπαίδευσης & Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών (ΚΕΑΔΔ www.keadd.gr) διοργάνωσαν το open webinar με τον Διαιτολόγο-Διατροφολόγο Ευάγγελο Ζουμπανέα, Master Practitioner in Eating Disorders, με θέμα «Τεχνικές στη διαχείριση και σταθεροποίηση της απώλειας σωματικού βάρους» με αφορμή τα βιβλία:
-Αναζητώντας το μαγικό βάρος των ονείρων σου του Ευάγγελου Ζουμπανέα
-Η καλύτερη δίαιτα του κόσμου της Δάφνης Δ. Γαλάνη

Θεραπεία διατροφικών διαταραχών

Η μεθοδολογία που ακολουθεί ο κύριος Ζουμπανέας στη θεραπεία ατόμων με διατροφικές διαταραχές, αλλά και στην Εκπαίδευση Master Practitioner in Eating Disorders είναι ολιστική και βασίζεται στην αξία της ισορροπίας.

Πρόκειται για μια μεθοδολογία βασισμένη στην κατανόηση, την αποδοχή, τις σωστές βιοχημικές εξετάσεις, τη σωστή προσέγγιση του ατόμου που πάσχει από διατροφική διαταραχή καθώς και σε μια διαφοροποιημένη ενσυναισθητική καθοδήγηση του προς το δρόμο της θεραπείας.

Υπάρχει μια ολόκληρη ομάδα εξειδικευμένων συνεργατών που εξασφαλίζει τη σωστή θεραπεία και τη σωστή φροντίδα!

Πολλά άτομα που είχαν ως προσωπικό βίωμα κάποια διατροφική διαταραχή κι απευθύνθηκαν στον κύριο Ζουμπανέα ακολούθησαν στη συνέχεια την εκπαίδευση Master Practitioner in Eating Disorders και ολοκληρώνοντάς τη εξειδικεύτηκαν κι οι ίδιοι ώστε μπορούν να βοηθήσουν άλλους που βρίσκονται στο δύσκολο δρόμο των διατροφικών διαταραχών.

Τα δύο ολοκαίνουρια, λοιπόν, βιβλία θα λέγαμε πως είναι συμπληρωματικά και κάνουν διάλογο μεταξύ τους.

Τονίζουν τη σημασία της ισορροπίας και εκπαιδεύουν σ' αυτή καθώς και στο πώς μπορούμε να είμαστε χαρούμενοι με τον τρόπο που ζούμε.

Το μήνυμα των βιβλίων είναι το να φροντίζουμε και να αγαπάμε τον εαυτό μας και το σώμα μας χωρίς να στρεφόμαστε εναντίον μας ή να κρίνουμε την αξία μας και όλα όσα είμαστε από τον αριθμό μιας ζυγαριάς.

Αυτό που είμαστε είναι πάνω από το φαγητό και πάνω από κάθε διατροφική διαταραχή!

Δείτε όλα τα ασύγχρονα σεμινάρια σχετικά με την Ψυχολογία διατροφής από την πλατφόρμα του PSYVERSITY

Αναζητώντας το μαγικό βάρος των ονείρων σου

Γιατί, λοιπόν, να διαβάσεις αυτό το βιβλίο;

  • Γιατί αν είχες ήδη πετύχει το μαγικό σου βάρος δεν θα το κράταγες τώρα στα χέρια σου.
  • Γιατί είσαι βέβαιος ότι κάποιος δικός σου άνθρωπος προσπαθεί να πετύχει το μαγικό του βάρος με λάθος τρόπο.
  • Γιατί ενώ έχεις κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια σχετική με τη διατροφή και την άσκηση, αισθάνεσαι ότι χρειάζεται και κάτι άλλο μέχρι να πετύχεις το μαγικό σου βάρος.
  • Γιατί ενώ έχεις πετύχει το μαγικό σου βάρος μοιάζει σαν αυτό να ξεφεύγει διαρκώς από τον έλεγχό σου.
  • Γιατί θέλεις παρά πολύ, όπως θέλω κι εγώ, να μοιραστώ μαζί σου όλα τα μυστικά για το τι είναι το μαγικό βάρος και πώς μπορεί αυτό να επιτευχθεί

Ο διαιτολόγος Ευάγγελος Ζουμπανέας, Master Practitioner on Eating Disorders, με το βιβλίο Αναζητώντας το μαγικό βάρος των ονείρων σου ολοκληρώνει την τριλογία σχετικά με τις διαταραχές πρόσληψης τροφής και τη διαχείριση του βάρους, αποκαλύπτοντας όλα τα μικρά και μεγάλα μυστικά του για το πώς ο καθένας μπορεί να πετύχει το δικό του «Μαγικό Βάρος».

Το βιβλίο αναζητώντας το μαγικό βάρος των ονείρων σου, μόλιος κυκλοφόρησε! Αποκτήστε το με έκπτωση, από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας του Psychology.gr

Η καλύτερη δίαιτα του κόσμου

Έγραψα αυτό το βιβλίο πριν από τρία χρόνια. Όταν το ολοκλήρωσα αναρωτιόμουν αν η έκδοσή του θα βοηθούσε κατ’ αρχάς τους μελλοντικούς σπουδαστές της εκπαίδευσης Master Practitioner on Eating Disorders του Κέντρου Εκπαίδευσης & Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών να κατανοήσουν τη φύση των διατροφικών διαταραχών και, κατά δεύτερον, αν θα προέτρεπε άτομα με διατροφικές διαταραχές να αναζητήσουν βοήθεια από τους ειδικούς ώστε να θεραπευτούν.

Ο σκοπός αυτός αποτέλεσε την πηγή έμπνευσης.

Οι αναστολές μου εξανεμίστηκαν όταν συνειδητοποίησα πως εδώ και καιρό έχω θεραπευτεί. Οι διατροφικές διαταραχές είναι πλέον παρελθόν, ένα κομμάτι της ζωής μου που με καθόρισε, όμως δεν με προσδιορίζει στο παρόν και δεν θα ορίζει το μέλλον μου.

Επιτέλους έχω αποδεχτεί τον εαυτό μου. Τον σέβομαι, τον αποδέχομαι και τον αγαπώ. Φροντίζω και θρέφω σώμα και νου, ώστε να παραμένω υγιής.

Τα περισσότερα χρόνια της ζωής μου ένιωθα ένας άτυχος και δυστυχισμένος άνθρωπος. Σήμερα αιθάνομαι τυχερή και ευτυχισμένη. Ίσως, αν δεν είχα απολέσει την υγεία μου, να μην κατάφερνα να εκτιμήσω όλα όσα αξίζουν στη ζωή.

Αν αναζητάς τη μία και μοναδική «Καλύτερη Δίαιτα του Κόσμου», σε αυτό το βιβλίο θα βρεις τη δική σου μοναδική δίαιτα στο μεγάλο ταξίδι προς τη συνολική υγεία και ευημερία. Για τον μυθικό Οδυσσέα η αναζήτηση της Ιθάκης ήταν μονόδρομος, έτσι και για σένα η αναζήτηση της ευημερίας θα πρέπει είναι μονόδρομος.

Σου εύχομαι ολόψυχα καλή ανάγνωση και καλή τύχη στο ταξίδι σου!

Μη χάσετε το ολοκαίνουριο βιβλίο: Η καλύτερη δίαιτα του κόσμου! Αποκτήστε το με έκπτωση, από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας του Psychology.gr

 Εκπαίδευση Master Practitioner in Eating Disorders

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα παρέχει γνώσεις, δεξιότητες και θεραπευτική καθοδήγηση για όλες τις διατροφικές διαταραχές, όπως υπερφαγικά επεισόδια, βουλιμία, φόβος για την τροφή, ανορεξία, εμμονή με αλλεπάλληλες δίαιτες.

Παρέχονται καινοτόμες και πρακτικές εκπαιδεύσεις προς επαγγελματίες υγείας που δουλεύουν με διατροφικές διαταραχές και παχυσαρκία σε ενήλικες αλλά και σε παιδιά. Οι εκπαιδεύσεις και η διδακτέα ύλη διδάσκεται σε πλήρη εναρμόνιση με την αντίστοιχη εκπαίδευση του NCfEDστην Μεγάλη Βρετανία στο οποίο ανήκουν και τα πνευματικά δικαιώματα.

Η εκπαίδευση Master Practitioner on Eating Disorders είναι συνολικής διάρκειας 120 ωρών (96 ώρες ζωντανής αναμετάδοσης και 24 ώρες βιντεοσκοπημένες) και πραγματοποιείται σε 8 Σαββατοκύριακα σε Αθήνα και σε 6 στην Θεσσαλονίκη.

Υπάρχει δυνατότητα τόσο για Δια Ζώσης όσο και διαδικτυακής παρακολούθησης, ενώ όλοι ανεξαιρέτως οι εκπαιδευόμενοι έχουν την δυνατότητα On Demand παρακολούθησης σε επανάληψη των βιντεοσκοπημένων μαθημάτων 3 εργάσιμες ημέρες μετά το τέλος κάθε εκπαιδευτικού σαββατοκύριακου.

Μη χάσετε την έκπτωση 30% για την εγγραφή σας στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Master Practitioner in Eating Disorders μέχρι και 30 Ιουνίου του 2021!

Παρακολουθήστε εδώ την παρουσίαση των βιβλίων και τις μαρτυρίες θεραπείας ατόμων με διατροφικές διαταραχές:

Στο open webinar μίλησαν τόσο για τα βιβλία όσο και για το προσωπικό τους ταξίδι στη θεραπεία των Διατροφικών Διαταραχών κατά σειρά εμφανίσεως: η ηθοποιός και καθηγήτρια Θεατρικών Σπουδών Αμαλία Αρσένη, η ψυχολόγος Ζωή Λάσκαρη, η ψυχολόγος Νικολέττα Γιαλελάκη, η Ζωή Δρεμέτσικα, Managing Director of The Ad Project. Την εκδήλωση έκλεισε ο Θέμης Βασαρμίδης, founder Mindfulness Greece.