Η ομάδα του PSYCHOLOGY.GR σας καλωσορίζει για δεύτερη χρονιά, στη σειρά Online Σεμιναρίων - Εκδηλώσεων, με ελεύθερη είσοδο, που πραγματοποιούνται ανά τακτά διαστήματα, καθόλη τη διάρκεια της σεζόν.

Καλεσμένοι μας είναι Ειδικοί Ψυχικής Υγείας, οι οποίοι παρουσιάζουν και αναλύουν επιλεγμένες θεματικές ενότητες και απαντούν σε κρίσιμες ερωτήσεις της ομάδας μας και των συμμετεχόντων.

Ακολουθεί συνοπτική ενημέρωση για τα Online Σεμινάρια 2022-23. Η λίστα θα ανανεώνεται τακτικά με όλες τις προσθήκες ή αλλαγές που μπορεί να προκύψουν.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη, ωστόσο οι θέσεις είναι περιορισμένες. 
Συνιστούμε να κάνετε έγκαιρα την δήλωση συμμετοχής σας σε κάθε εκδήλωση που σας ενδιαφέρει, από τον αντίστοιχο σύνδεσμο.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Απαιτείται μία φορά εγγραφή στην πλατφόρμα PSYVERSITY, την οποία μπορείτε να κάνετε από τώρα . Εφόσον ολοκληρώσετε μια φορά την εγγραφή σας, στη συνέχεια, αρκεί απλώς να κάνετε click στον εκάστοτε σύνδεσμο "δήλωσης συμμετοχής" που θα βρείτε στις παρακάτω εκδηλώσεις.

Θετική σκέψη, το κλειδί για καλύτερα αποτελέσματα

Στο σεμινάριο αυτό, μεταξύ άλλων, θα απαντηθούν τα ερωτήματα: Τι είναι πραγματικά θετική σκέψη; Γιατί η θετική σκέψη συνδέεται με την υγεία;
Πώς η θετική σκέψη συνδέεται με καλύτερα αποτελέσματα στη ζωή; Πώς μπορεί να μας βοηθήσει ο νευρογλωσσικός προγραμματισμός προκειμένου να σκεφτόμαστε θετικότερα;

Εισηγήτρια: Εύη Ξυραφά, Σύμβουλος Προσωπικής Ανάπτυξης, Εκπαιδεύτρια και συγγραφέας του βιβλίου «Θέλω-Πιστεύω-Μπορώ- Τα 3 κλειδιά της ζωής», που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Διόπτρα.

Ημερομηνία: 16 Νοεμβρίου 2022
Ώρα : 19.00-20.15
Τοποθεσία: Online – Zoom
Είσοδος: Ελεύθερη

Αναλυτικές Πληροφορίες & Δήλωση συμμετοχής: Psyversity - ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΘΕΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ

Στις σκιές του Έρωτα... για τους αιρετικούς της αγάπης

Με αφορμή την έκδοση του βιβλίου στις σκιές του έρωτα, από τις εκδόσεις PSYCHOLOGY.GR, θα πραγματοποιηθεί η παρούσα εκδήλωση, η οποία έχει διπλή ταυτότητα:

Από τη μία μεριά, είναι η παρουσίαση του βιβλίου.
Από την άλλη μεριά, καθώς την παρουσίαση κάνει ο ίδιος ο συγγραφέας με τον δικό του διαδραστικό τρόπο, η εκδήλωση αποκτά επίσης τη διάσταση μιας ομιλίας – συζήτησης, με θέμα διάφορες όψεις του έρωτα.

Καλεσμένος ομιλητής: Πέτρος Θεοδώρου, Ψυχοθεραπευτής, Συγγραφέας του βιβλίου Στις σκιές του Έρωτα.

Ημερομηνία: 25 Νοεμβρίου 2022
Ώρα : 20.00-21.15
Τοποθεσία: Online – Zoom
Είσοδος : Ελεύθερη

Αναλυτικές Πληροφορίες & Δήλωση συμμετοχής: Psyversity - ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΙΣ ΣΚΙΕΣ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ

Από την απόλαυση στην χαρά: Περάσματα από τον φόβο στη χαρά των σχέσεων

Στο σεμινάριο θα συζητηθούν ζητήματα που αφορούν στην παθολογία των σχέσεων με τον εαυτό και τους σημαντικούς μας άλλους.

Εισηγητής: Dr. Γρηγόρης Βασιλειάδης, Ψυχολόγος, ψυχοθεραπευτής, συγγραφέας.
Το σεμινάριο θα γίνει με τη μορφή ερωτήσεων στις οποίες θα κληθεί να απαντήσει ο καλεσμένος - εισηγητής. Τις ερωτήσεις προς τον καλεσμένο μας θα απευθύνουν η Χαρούλα Μπάρμπα, ψυχολόγος, ψυχοθεραπεύτρια και μέλος της ομάδας του Psychology.gr και ο Νίκος Δοϊρανλής, ψυχολόγος, ψυχοθεραπευτής και επιστημονικός υπεύθυνος του Psychology.gr 

Ημερομηνία: 7 Δεκεμβρίου 2022
Ώρα : 19.00-20.15
Τοποθεσία: Online – Zoom
Είσοδος: Ελεύθερη

Αναλυτικές Πληροφορίες & Δήλωση συμμετοχής: Psyversity - ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΒΟ ΣΤΗΝ ΧΑΡΑ ΤΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Έρωτας: γιορτή χωρίς νυμφίους, πένθος χωρίς νεκρό

Πόσο επικίνδυνο είναι να μπλέκουμε αυτά που χρειαζόμαστε από τον Άλλον όταν ερωτευόμαστε, αγαπούμε ή ποθούμε;
Πώς γίνεται και τελικά ο Άλλος, στον έρωτα, παραμένει ένας καθρέφτης κι εμείς, περνώντας με το χέρι μας την κάθετη επιφάνεια του υδράργυρου, αγγίζουμε τον εαυτό μας;.
Και, τελικά ποια είναι η φύση, η πηγή, η υφή του έρωτα, ώστε να μπορούμε να έχουμε κάποια επίγνωση μέσα στη μέθη που μας γεννά; Όχι για να τον περιορίσουμε ή να τον μειώσουμε ελέγχοντάς τον, αλλά για να σεβόμαστε έστω στοιχειωδώς τον εαυτό μας και τους ανθρώπους που συναντούμε.

Όλα τα παραπάνω είναι οι περιοχές στις οποίες κινούνται τα θέματα αυτού του σεμιναρίου, το οποίο απευθύνεται σε οποιονδήποτε επιθυμεί να ρίξει μια πρώτη ματιά στο εργαστήρι όπου σφυρηλατείται, στα έσχατα βάθη μας, η αστραπή του έρωτα.

Ο  συμμετέχων στο σεμινάριο, θα έχει την ευκαιρία να αρχίσει να χαρτογραφεί στο δικό του, προσωπικό σύμπαν, τον τόσο άστατο αστερισμό του έρωτα.

Το σεμινάριο αυτό, αποτελεί το 1ο μέρος μιας σειράς 6 αυτοτελών σεμιναρίων με κοινό παρονομαστή την ευρύτερη θεματική του έρωτα. Το συγκεκριμένο σεμινάριο προσφέρεται δωρεάν, ωστόσο τα υπόλοιπα 5 σεμινάρια αυτού του κύκλου, είναι χρεώσιμα. Κάθε σεμινάριο είναι αυτοτελές και μπορείτε να επιλέξετε μόνο όποιο/α ταιριάζουν περισσότερο στις δικές σας "αναζητήσεις" για τον έρωτα.

Συντονίζει ο ψυχοθεραπευτής και συγγραφέας Πέτρος Θεοδώρου.

Ημερομηνία: 13 Ιανουαρίου 2023
Ώρα : 19.00  -21.00
Τοποθεσία: Online – Zoom
Είσοδος : Ελεύθερη

Αναλυτικές Πληροφορίες & Δήλωση συμμετοχής: Psyversity - ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΡΩΤΑΣ ΓΙΟΡΤΗ ΧΩΡΙΣ ΝΥΜΦΙΟΥΣ