Το διαδικτυακό σεμινάριο: Από το «τρώω απερίσκεπτα» ή «τρώω σωστά»… στο «τρώω καλά» αποτελεί ένα σεμινάριο για την Ψυχολογία και την Διατροφή που διοργανώνεται από το PSYCHOLOGY.GR, με εισηγήτρια την ψυχολόγο – ψυχοθεραπεύτρια, Άρτεμις Αντωνίου.

Πολλοί άνθρωποι στις μέρες μας ομολογούν ότι δεν είναι ικανοποιημένοι με τις διατροφικές τους συνήθειες. Γνωρίζουν ότι δεν τρέφονται καλά, όμως, αισθάνονται ότι δεν μπορούν να το αλλάξουν. Είναι σαν η τροφή να ελέγχει εκείνους παρά εκείνοι να επιλέγουν τη διατροφή τους.

Άλλοι επιδιώκοντας να την ελέγξουν προσπαθούν να τρώνε «σωστά», βάζοντας τον εαυτό τους σε καθεστώς στερήσεων ή υιοθετώντας ακραία διατροφικά μοντέλα, που βρίσκουν στο διαδίκτυο κτλ. κάτι που καμιά φορά έχει τα αντίθετα αποτελέσματα.


Με τη συμμετοχή σου θα έχεις την ευκαιρία να εμβαθύνεις και να διευρύνεις τη σχέση σου με την τροφή, να εξερευνήσεις καινούρια μονοπάτια όσο και να εμπλουτίσεις αυτά που ήδη γνωρίζεις.

  • Ποια είναι η δική σου σχέση με την τροφή;
  • Πώς μπορεί, μεταξύ άλλων, να επηρεάζει η τροφή τα συναισθήματά σου και το αντίθετο;
  • Τα στερητικά μοντέλα διατροφής τείνουν να δίνουν την εντύπωση της «σωστής διατροφής». Όμως, χρειάζεται να είναι έτσι;
  • Πώς η ανάγκη για άμεση ικανοποίηση μπορεί να μεταμορφωθεί σε διατροφική επιλογή;
  • Ποιος μπορεί να είναι ο ρόλος της κουλτούρας στη διατροφή;

Αυτά και άλλα παρόμοια ερωτήματα και παράμετροι θα διερευνηθούν μέσα από αυτό το 2μιση ωρών σεμινάριο μαζί και με τη δική σου συμμετοχή.

Αν και θα δοθούν μερικές διατροφικές πληροφορίες, ωστόσο, δεν πρόκειται για ένα διατροφολογικό σεμινάριο αλλά περισσότερο για ένα σεμινάριο που θα δώσει έμφαση στο πώς η σχέση σου με το φαγητό μπορεί βελτιωθεί, αν το επιλέξεις.

Θα μπορεί να υπάρχει αλληλεπίδραση μέσα στα επιτρεπτά χρονικά όρια του σεμιναρίου, καθώς, επίσης, θα δοθούν σημειώσεις.

Σε ποιους απευθύνεται:
Σε όλους όσους θέλουν να βελτιώσουν τις διατροφικές τους συνήθειες και να απελευθερωθούν από μοτίβα που περισσότερο βλάπτουν παρά ωφελούν όχι μόνο τη σωματική αλλά και την ψυχοκοινωνική τους ποιότητα ζωής.

Συνοπτικές Πληροφορίες Σεμιναρίου
Κόστος: 40€
Διάρκεια: 2μιση Ώρες
Διαδικτυακός χώρος συνάντησης: Ζωντανά στο Zoom
Ημερομηνία: 17 Φεβρουαρίου 2023
Ώρα: 18.30 – 21.00

Λίγα Λόγια για την Εισηγήτρια, Άρτεμις Αντωνίου

Η Άρτεμις Αντωνίου είναι σύμβουλος ψυχολόγος και συνθετική θεραπεύτρια. Δουλεύει σε ατομικό επίπεδο από το 2002 ξεκινώντας από τη Μ. Βρετανία όπου εργάστηκε σε διάφορους οργανισμούς που παρείχαν θεραπεία, καθώς και στο Βρετανικό Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS).

Απέκτησε το πτυχίο της στην Ψυχολογία (BSc Hons) από το University of Reading της Μεγάλης Βρετανίας και στη συνέχεια το μεταπτυχιακό της (MSc) στη Συμβουλευτική Ψυχολογία από το London Metropolitan University στο Λονδίνο. Συνέχισε την εκπαίδευσή της στην ψυχοθεραπεία και στην εποπτεία συμβούλων και ψυχοθεραπευτών στο Ινστιτούτο Physis στο Λονδίνο.

Από το 2005 εργάζεται στην Ελλάδα. Η προσέγγισή της είναι κατά βάση ανθρωπιστική και συνθετική.

Εργασίες της έχουν δημοσιευτεί σε επιστημονικά περιοδικά και, επίσης, παρουσιάζει σε επιστημονικά και εκπαιδευτικά συνέδρια και διαλέξεις.
Αρθρογραφεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο και κατά καιρούς συμμετέχει σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές σχετικές με θέματα ψυχολογίας.

Είναι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (Σ.Ε.Ψ) και πιστοποιημένο μέλος του ΕυρωπαΙκού Συλλόγου Ψυχολόγων (EuroPsy).

Εργάζεται ιδιωτικά ως θεραπεύτρια και εισηγείται σε σεμινάρια πάνω σε σύγχρονα θέματα ψυχολογίας. To 2015 εκδόθηκε το πρώτο της βιβλίο με τίτλο «Ας μιλήσουμε για ψυχοθεραπεία» από τις εκδόσεις iWrite.

Για να δεσμεύσετε τη θέση σας στο σεμινάριο, μεταβείτε στην παρακάτω διεύθυνση : Από το «τρώω απερίσκεπτα» ή «τρώω σωστά»… στο «τρώω καλά»