Νέο Online Σεμινάριο, με αφορμή την έκδοση του βιβλίου "Στις σκιές του Έρωτα", από τις Εκδόσεις PSYCHOLOGY.GR

Τo σεμινάριo συντονίζει ο ψυχοθεραπευτής και συγγραφέας Πέτρος Θεοδώρου με βάση το δικό του μοντέλο «Share*Dots project».

Λίγα λόγια για το επερχόμενο σεμινάριο

Όταν ερωτευόμαστε, νιώθουμε λες και πέφτουμε και κάποιος μας «πιάνει» στην αγκαλιά του, απορροφώντας την ενέργεια της κίνησής μας. Σαστισμένοι, κατάπληκτοι από την πλημμύρα και την ένταση των αισθημάτων, βλέπουμε να εμφανίζεται ένα άλλο ανθρώπινο ον, το οποίο, χωρίς να ξέρουμε πώς και γιατί, βαφτίζουμε κατάλληλο να μας δωρίζει αυτή τη μία και μοναδική αγκαλιά που χρειαζόμαστε, απολύτως συγκεκριμένη, με τις εσοχές και εξοχές του σχήματος και της μορφής αυτού που επιλέξαμε για να κάνουμε τυφλό μακροβούτι μέσα του.

Χρωματίζουμε τον εκλεκτό μας Άλλον και τον ντύνουμε με την εικόνα που εμείς χρειαζόμαστε να δούμε. Οι διαφορές μας εξαφανίζονται εντελώς. Ανεξήγητα για τον νου μας, τον νιώθουμε όμοιο, κοντινό, εξαιρετικά οικείο, γνώριμο εδώ και χιλιάδες χρόνια. Τον βλέπουμε θαυμάσιο και αστραφτερό. Του αποδίδουμε τεράστια ισχύ, σαν να έχει κλέψει και να κατέχει το κέντρο μας. Αναπτύσσουμε περισσότερο ή λιγότερο εξαρτητική συμπτωματολογία, αφού οι διαθέσεις του επιδρούν άμεσα και χρωματίζουν ή σκοτεινιάζουν τους ουρανούς μας.

Οπότε, είναι φυσικό ότι τείνουμε να μυθοποιούμε αυτήν την σπαραχτική αίσθηση ομοιότητας και εγγύτητας με τον Άλλον.
Πώς όμως γίνεται και επιλέγουμε αυτόν και όχι εκείνον εκεί ή τον άλλον άνθρωπο για να τον βαφτίσουμε με τις ιδιότητες που χρειαζόμαστε να του αποδώσουμε;
Ποιες είναι οι διαδικασίες που στον έρωτα μας προσανατολίζουν προς τα εδώ και όχι προς τα εκεί;

Πάρα πολλά έχουν λεχθεί και λέγονται γι’ αυτήν προσανατολισμένη έλξη που κάποιο απολύτως συγκεκριμένο πρόσωπο ασκεί επάνω μας στον έρωτα. Από τη «μοιραία» μεταφυσικού τύπου συνάντηση, μέχρι τον γήινο ρόλο των ορμονών και της σωματικής χημείας ή την ομοιότητα με το γονιό που επιζητούμε ν «διορθώσουμε» μέσα μας.

Μέσα σε όλα αυτά, είναι και η «υπόθεση του κομφετί» – η προσέγγιση του συγκεκριμένου σεμιναρίου, η οποία αποτελεί τόσο την πρόταση του συντονιστή, όσο και το θέμα του σεμιναρίου.

Τι θα κερδίσετε με τη συμμετοχή σας σε αυτό το σεμινάριο

Ο συμμετέχων δεν χρειάζεται να έχει καμία απολύτως προηγούμενη γνώση για τα θέματα αυτά – παρά μόνο την επιθυμία να τα εξερευνήσει.
Έτσι, θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει κάποιες ιδέες για τις πολύ βαθιές διαδικασίες, μέσω των οποίων επιλέγουμε έναν απολύτως συγκεκριμένο Άλλον για να γευτούμε μαζί του τον άχρονο χρόνο του έρωτα.
Κι έτσι, πιθανά θα εμπλουτίσει την επίγνωσή του για τους δικούς του, προσωπικούς μηχανισμούς που κινούν τις επιλογές του – και, ενδεχομένως, τα επαναλαμβανόμενα σενάρια των επιλογών του.

Τα σεμινάρια συντονίζει ο ψυχοθεραπευτής και συγγραφέας Πέτρος Θεοδώρου με βάση το δικό του μοντέλο «Share*Dots project».

Σύμφωνά με αυτό, το κάθε σεμινάριο ξεπερνά τα όρια της επιμόρφωσης και δεν είναι μόνο μία ουδέτερη παρουσίαση κάποιας θεωρίας. Χωρίς να γίνεται «διδακτικό» αλλά ούτε και ομάδα θεραπείας, στηρίζεται στο μοναδικό εκάστοτε πεδίο που δημιουργεί η ζωντανή, άμεση σύμπραξη των συμμετεχόντων και του συντονιστή.

Με αυτόν τον τρόπο ο συμμετέχων αποκτά ενεργητικό ρόλο, κινητοποιείται, ανακινεί το δυναμικό του. Το αποτέλεσμα είναι ότι αναπτύσσει τόσο τη γνώση του για τα θέματα που δουλεύονται διαδραστικά, όσο και την επίγνωσή του για το πώς ο ίδιος τα βιώνει στο δικό του πεδίο ζωής.

Στην πράξη, πάντα σε ένα περιβάλλον απόλυτου σεβασμού στα όρια και την προσωπική πραγματικότητα του κάθε συμμετέχοντα, εναλλάσσονται ζώνες που περιλαμβάνουν θεωρητικό υλικό και, μόνο για όποιον επιθυμεί, κύκλους μοιρασμάτων και κάποιες σύντομες, ενδεικτικές, βιωματικές ασκήσεις.

Συνοπτικές Πληροφορίες Σεμιναρίου

Ημερομηνία : 27 Ιανουαρίου 2023
Ώρες διεξαγωγής: 19.00 - 21.00
Θέσεις: 18
Συμμετοχή: 15 €
Τοποθεσία : Online - Zoom

Για εγγραφή στο σεμινάριο, μεταβείτε στην παρακάτω σελίδα: Η φασματική παρουσία του Άλλου στον έρωτα και η υπόθεση του «κομφετί»