Το Σάββατο 4 Μαρτίου, στις 12:00 η Αλυσίδα Πολιτισμού Ιανός και οι Εκδόσεις Psychology.gr, διοργανώνουν ομιλία - συζήτηση με θέμα τα φαινομενικά μυστηριωδώς επαναλαμβανόμενα σενάρια των ερώτων μας.

Ο ψυχοθεραπευτής και συγγραφέας Πέτρος Θεοδώρου αναπτύσσει την ομιλία διαδραστικά με το κοινό, σύμφωνα με το μοντέλο βιωματικών παρουσιάσεων που ο ίδιος δημιούργησε και ονομάζει “Share*Dots project”.

Η ομιλία διατηρεί την αυτονομία της, ενώ ταυτόχρονα είναι η 3η ενός κύκλου 5 συνολικά ομιλιών, με τον γενικό τίτλο «Για τους αιρετικούς της αγάπης».

Το ευρύτερο θέμα του κύκλου είναι διάφορες «αθέατες» όψεις των σχέσεων έρωτα, αγάπης και σεξουαλικού πόθου.

Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στον Παιδικό ΙΑΝΟ της Θεσσαλονίκης, Γρηγορίου Παλαμά 3 & Τσιμισκή, το Σάββατο, 04 Μαρτίου 2023, στις 12:00

Λίγα λόγια για την ομιλία

«Πάει, τέλειωσε, αυτό ήταν, ποτέ δεν θα ξανακάνω το ίδιο λάθος» λέμε κάποιες φορές, απογοητευμένοι, πικραμένοι, πληγωμένοι από το πού πήγε και το πώς κατέληξε κάποιος έρωτάς μας.

Ορκιζόμαστε σθεναρά ότι βάλαμε μυαλό κι ότι από εδώ και πέρα τα πράγματα κι οι επιλογές μας θα αλλάξουν. Κι ύστερα; Να πάλι τα ίδια...

Υπάρχουν φορές που φαίνεται να γινόμαστε δέσμιοι επαναλαμβανόμενων σεναρίων, λες και ξετυλίγονται ερήμην μας. Είμαστε άτυχοι; Αδύναμοι; Ή μήπως βάζουμε κι εμείς κάπως το χέρι μας και βλέπουμε το ίδιο έργο;

Πώς γινόμαστε ο βάτραχος του παραμυθιού, που περιμένει να τον φιλήσει η όμορφη κοπέλα για να λυθούν τα μάγια και να μεταμορφωθεί σε πρίγκιπα;

Λίγα λόγια για τον ομιλητή και συγγραφέα, Πέτρο Θεοδώρου

Ψυχοθεραπευτής, μέλος της E.A.G.T. και πιστοποιημένος επόπτης.

Aνέπτυξε ως συμπληρωματικό εργαλείο την προσέγγισή του PSP (Process-Stage-Praxis), με πολλές δυνατότητες εφαρμογής. Συγγραφέας 4 βιβλίων. Τελευταίο βιβλίο του: Στις Σκιές του Έρωτα από τις εκδόσεις PSYCHOLOGY.GR

Λίγα λόγια για το βιβλίο Οι Σκιές του Έρωτα, τα μάτια που με κοίταξαν (για τους αιρετικούς της αγάπης)

Το βιβλίο των ερώτων είναι το τέταρτο του συγγραφέα και η προσωπική του πρόταση για μια ιδιότυπη και πολυδιάστατη μελέτη του έρωτα στα 1000+1 πρόσωπά του. 

Σε μεγάλο μέρος του, το βιβλίο εμβαθύνει στη σχέση του έρωτα με τον σεξουαλικό πόθο, την αγάπη, αλλά και τις απροσπέλαστες Σκιές μέσα μας - πολύ πέρα από το ανακριτικό φως της νόησης και της συνείδησής μας. Τα διάφορα Κεφάλαια του βιβλίου, χωρίς προκαταλήψεις αναγκαστικής αισιοδοξίας και «στρογγυλεμένες» γωνίες, αγγίζουν διάφορες όψεις του έρωτα.

Το πώς ο έρωτας κυοφορείται στα βάθη του έσω κόσμου μας και το πεπερασμένο του χρόνου του.
Τα ευαίσθητα σύνορά του με την αγάπη και τις δυσδιάκριτες περιοχές του πόθου και της εξάρτησης.
Το πώς επιλέγεται ο εκάστοτε «Άλλος μας», μεγαλόπρεπος μεν για εμάς, αλλά πάντα άπιαστος, φασματικός, παρών μόνο εν τη απουσία του.
Την υπόγεια σχέση του έρωτα με τον αχανή μη συνειδητό έσω χώρο μας, τη Σκιά μας, εκεί όπου συντίθενται αθόρυβα τα επαναλαμβανόμενα σενάρια και οι αδιέξοδες επιλογές μας.