Τα αγχώδη και καταθλιπτικά συμπτώματα έχουν αυξηθεί κατά 25% παγκοσμίως. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας το 2022, η πανδημία COVID-19, μεταξύ άλλων, έχει προκαλέσει και παγκόσμια κρίση ψυχικής υγεία.

Περίπου το 25% του συνολικού πληθυσμού έχει παρουσιάσει αγχώδη ή και καταθλιπτικά συμπτώματα κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους της πανδημίας.

Ο Ali Ozan Özçiçek, ο ιδρυτής Hiwell, μιας πλατφόρμας που προσφέρει διαδικτυακή θεραπεία, δηλώνει ότι ο αριθμός των πελατών που αναζητούν θεραπεία μέσω της Hiwell έχει αυξηθεί κατά 240% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Χαρακτηριστικά αναφέρει:

"Η ζήτηση για υπηρεσίες ψυχικής υγείας αυξάνεται καθημερινά. Στόχος της Hiwell είναι να καταστήσει τη θεραπεία διαθέσιμη και προσβάσιμη σε όλους, γι' αυτό και επεκτείνουμε τις υπηρεσίες μας σε νέες χώρες. Αυτή τη στιγμή επικεντρωνόμαστε στην Ελλάδα, όπου παρέχουμε υψηλής ποιότητας και προσβάσιμες υπηρεσίες θεραπείας για όλους".

Χρονοδιάγραμμα

Η Hiwell είναι μια διαδικτυακή πλατφόρμα θεραπείας που ιδρύθηκε το 2019 για να κάνει τη θεραπεία προσιτή και προσβάσιμη σε όλους. Παρέχει εξειδικευμένους κλινικούς ψυχολόγους στους πελάτες της μέσω των υπηρεσιών τους που βασίζονται στην τεχνολογία.

Ο Ali Ozan Özçiçek, ο ιδρυτής της, θέλησε να καλύψει το κενό στον τομέα της θεραπείας, η οποία παρεχόταν αποκλειστικά δια ζώσης, έπειτα από προσωπικές του δυσκολίες, κατά τη διάρκεια των φοιτητικών του χρόνων, όταν αντιμετώπισε προκλήσεις στην πρόσβαση στη θεραπεία κατά τη διάρκεια εκείνης της περιόδου, γεγονός που τον παρακίνησε να αναλάβει δράση με μια καινοτομία στον τομέα αυτόν.

Ο Ali Ozan Ozcicek μοιράστηκε σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τον κλάδο της ψυχικής υγείας και την πλατφόρμα της Hiwell. Τόνισε ότι η διαδικτυακή θεραπεία έχει γίνει πιο δημοφιλής με την ενσωμάτωση της τεχνολογίας στη ζωή μας. Η διαδικτυακή θεραπεία επιτρέπει στα άτομα να λαμβάνουν θεραπεία σε ένα άνετο περιβάλλον και εξαλείφει τους περιορισμούς που σχετίζονται με τον χρόνο και τον χώρο.

Μεγάλη η ζήτηση για ψυχική υποστήριξη, αλλά οι παροχές παραμένουν ανεπαρκείς

Τα προβλήματα ψυχικής υγείας είναι διαδεδομένα παγκοσμίως, επηρεάζοντας ανθρώπους όλων των ηλικιών και φύλων, σε όλη την υφήλιο. Στην περίοδο που διανύουμε, περίπου 1 στα 8 άτομα ζει με κάποια ψυχική διαταραχή. Οι αγχώδεις και οι καταθλιπτικές διαταραχές συγκαταλέγονται μεταξύ των πιο διαδεδομένων προβλημάτων ψυχικής υγείας παγκοσμίως, με περίπου 275 εκατομμύρια άτομα να παλεύουν με συμπτώματα άγχους.

Η διαδικτυακή πλατφόρμα θεραπείας Hiwell διαθέτει μια ομάδα κλινικών ψυχολόγων που προσφέρουν θεραπεία για ποικίλα θέματα, όπως άγχος, στρες, κατάθλιψη, σεξουαλικά προβλήματα, προκλήσεις στην επαγγελματική ζωή και προβλήματα σχέσεων. Μελέτες δείχνουν ότι η διαδικτυακή θεραπεία είναι εξίσου αποτελεσματική με τη θεραπεία δια ζώσης όσον αφορά τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και τη μείωση των συμπτωμάτων των ψυχολογικών προβλημάτων. Επιπλέον, ορισμένες μελέτες έχουν δείξει ότι οι χρήστες διαδικτυακής θεραπείας είναι ικανοποιημένοι, κυρίως λόγω της ευκολίας των διαδικτυακών συνεδριών.

Το εξατομικευμένο ταξίδι θεραπείας με έναν ειδικό ψυχολόγο

Ο Özçiçek δήλωσε ότι μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα άτομα όταν αναζητούν υπηρεσίες ψυχικής υγείας είναι η εύρεση ενός ειδικού με την απαραίτητη κατάρτιση και εμπειρία. Ο ίδιος εξηγεί: "Επιλέγουμε καταρτισμένους ψυχολόγους μέσω μιας αυστηρής διαδικασίας ελέγχου που περιλαμβάνει έλεγχο ακαδημαϊκών πτυχίων, συνεντεύξεις, εκπαίδευση και αξιολογήσεις. Το πρωτοποριακό μας σύστημα αντιστοίχισης διασφαλίζει ότι οι πελάτες συνδέονται με τον κατάλληλο θεραπευτή με βάση τις ανάγκες, τις προσδοκίες και τους λόγους για τους οποίους αναζητούν θεραπεία. Με το δίκτυό μας από εξειδικευμένους ψυχολόγους, τα άτομα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ποικίλους θεραπευτές και να ξεκινήσουν το ταξίδι της θεραπείας με τον κατάλληλο για αυτούς ψυχολόγο".

Είναι σύνηθες για τους ανθρώπους να έχουν ερωτήσεις σχετικά με το πώς λειτουργεί η θεραπεία, γι' αυτό και η Hiwell προσφέρει μια δωρεάν δοκιμαστική κλήση με τον ψυχολόγο με τον οποίο οι πελάτες αντιστοιχίζονται. Αυτό επιτρέπει στους πελάτες να συναντηθούν με τον ψυχολόγο που τους ταιριάζει, να εκφράσουν οποιεσδήποτε απορίες ή ερωτήσεις μπορεί να έχουν και να κατανοήσουν καλύτερα τη διαδικασία της θεραπείας. Επιπλέον, οι πελάτες μπορούν να αλλάξουν ψυχολόγο εάν έχουν ανησυχίες ή προβληματισμούς.

Η ευημερία ξεκινάει από μέσα μας:

Η ψυχική υγεία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της υγείας.

Η ψυχική υγεία είναι η συναισθηματική, ψυχολογική και κοινωνική ευημερία ενός ατόμου, η οποία επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις πράξεις του. Όπως και η σωματική υγεία έχει απαραίτητα οφέλη για τον ανθρώπινο οργανισμό, έτσι η ψυχική υγεία είναι ζωτικής σημασίας για τη διαχείριση του άγχους, τη δημιουργία σχέσεων και τη λήψη αποφάσεων.

Η καλή ψυχική υγεία βοηθάει τα άτομα να αντιμετωπίζουν τα καθημερινά εμπόδια με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι, να αναπτύσσουν θετικές σχέσεις και να προσαρμόζονται στις αλλαγές με ευελιξία και δυναμισμό.

Ο Ali Ozan Özçiçek τόνισε τη σημασία της ψυχικής υγείας για τη διατήρηση ενός υγιούς τρόπου ζωής. Αναγνώρισε ότι οι άνθρωποι συχνά παραβλέπουν την ψυχική υγεία λόγω του φόβου ότι θα κριθούν, ότι θα αντιμετωπίσουν διακρίσεις και θα στιγματιστούν. Η διαδικτυακή θεραπεία, λοιπόν, είναι μια βολική επιλογή αν αναζητάτε ψυχολογική υποστήριξη, αλλά προτιμάτε να τη λάβετε από την άνεση του δικού σας χώρου. Χάρη σε αυτή, μπορείτε να έχετε πρόσβαση στην ψυχοθεραπεία όποτε σας βολεύει, χωρίς να εγκαταλείψετε τον προσωπικό σας χώρο.

Η διαδικτυακή θεραπεία είναι τώρα διαθέσιμη στην Ελλάδα

Σύμφωνα με τον Özçiçek, έχει αυξηθεί σημαντικά η ζήτηση για θεραπεία στη Hiwell. Ο αριθμός των πελατών που αναζητούν θεραπεία έχει αυξηθεί κατά 240% σε σύγκριση με πέρυσι. Η Hiwell έχει προσλάβει περισσότερους ειδικούς ψυχολόγους για να διατηρήσει την ποιότητα των υπηρεσιών και την ικανοποίηση των πελατών της. Επιπλέον, υπήρξε αύξηση ύψους 200% στον αριθμό των διαθέσιμων ειδικών κλινικών ψυχολόγων.

Η Hiwell, μια εταιρεία που έχει αναπτύξει ένα εξειδικευμένο δίκτυο ψυχολόγων στην Τουρκία, επεκτείνει τις υπηρεσίες της και σε άλλες χώρες. Με την προηγμένη τεχνολογία και την έμπειρη ομάδα της, η Hiwell προσφέρει προσβάσιμες συνεδρίες διαδικτυακής θεραπείας σε άτομα σε όλο τον κόσμο. Αυτή τη στιγμή είναι διαθέσιμη σε έξι γλώσσες, ενώ η Hiwell έχει προσθέσει εδώ και 8 μήνες την Ελλάδα στον κατάλογο των χωρών με 70 ειδικούς ψυχολόγους, οι οποίοι κατέχουν άδεια άσκησης επαγγέλματος και παρέχουν επαγγελματικές και αξιόπιστες υπηρεσίες θεραπείας online.

Κάντε το πρώτο βήμα προς τη βελτίωση της ψυχικής σας υγείας με την εφαρμογή Hiwell! Απολαύστε προσιτές τιμές, κορυφαία ποιότητα και απόλυτη ιδιωτικότητα. Γίνετε μέλος των χιλιάδων ικανοποιημένων πελατών της Hiwell σήμερα, κατεβάζοντας την εφαρμογή και χρησιμοποιώντας τον κωδικό ALLAZO20 για 20% έκπτωση.

Μην περιμένετε άλλο. Νιώστε καλύτερα σήμερα!