24 Ιουνίου - 28 Ιουνίου 2009
Διεθνές συνέδριο Προσωποκεντρικής συμμβουλευτικής και ψυχοθεραπείας με συμετοχή διεθνούς φήμης Καθηγητών Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, Συμβούλων και Ψυχοθεραπευτών που θα παρουσιάσουν την δική τους θεώρηση στους τομείς που εξειδικεύονται.

Η Προσωποκεντρική Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία Σήμερα: Διαδρομή και Προκλήσεις

Αθήνα, 24-28 Ιουνίου 2009
Διοργάνωση: ICPS - ΚΕΠΠ
  


1η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 
Με ιδιαίτερη χαρά σας αναγγέλλουμε τη διοργάνωση διεθνούς συνεδρίου προσωποκεντρικής συμβουλευτικής και ψυχοθεραπείας που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, από τις 24 έως τις 28 Ιουνίου 2009.

Η εκδήλωση αυτή είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Ομότιμου Καθηγητή Πανεπιστημίου Αθηνών, Παθολογοανατόμου, Συμβούλου και Ψυχοθεραπευτή,  Ιούλιου Ιωσηφίδη, ο οποίος την οραματίστηκε και με ιδιαίτερο ενθουσιασμό έβαλε τα πρώτα θεμέλια για την οργάνωσή της. 


Βαδίζοντας στις δικές του επιθυμίες, στις δικές μας απαιτήσεις και στα ερωτηματικά που θέτει η εποχή μας, έχουμε ως επιδίωξη τη διερεύνηση σημαντικών ζητημάτων που αφορούν την πορεία της Προσωποκεντρικής Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας από την αρχική της διατύπωση μέχρι και τις μέρες μας, τις επιδράσεις που δέχτηκε σε αυτήν την πορεία καθώς και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει. 


Στόχος μας είναι να διερευνήσουμε ερωτήματα όπως:

Υπάρχουν εξελίξεις στην φιλοσοφία της προσέγγισης που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες και αλλαγές; Πώς διαφοροποιείται η Προσωποκεντρική Προσέγγιση από τις άλλες προσεγγίσεις, ποια είναι η ιδιαίτερη συνεισφορά της αλλά και ποια είναι τα σημεία συνάντησης και διαλόγου με τις άλλες προσεγγίσεις; Ποιες είναι οι κοινωνικές, πολιτικές, διαπολιτισμικές και πνευματικές της διαστάσεις; Πώς έχει εξελιχτεί η εφαρμογή της, η εκπαίδευση και η εποπτεία;


Στο συνέδριό έχουν προσκληθεί και θα συμμετάσχουν διεθνούς φήμης Καθηγητές Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, Σύμβουλοι και Ψυχοθεραπευτές οι οποίοι θα παρουσιάσουν την δική τους θεώρηση στους τομείς που εξειδικεύονται.


Στο επιστημονικό πρόγραμμα του συνεδρίου θα περιλαμβάνονται εκτός από τις παρουσιάσεις των προσκεκλημένων ομιλητών, ελεύθερες ανακοινώσεις, συμπόσια, βιωματικά εργαστήρια ή/ και αναρτημένες εργασίες.  Η οργανωτική επιτροπή σας προσκαλεί να υποβάλλετε εργασίες που σχετίζονται με την Προσωποκεντρική Προσέγγιση καθώς και τις συγγενείς ανθρωπιστικές και βιωματικές προσεγγίσεις.  Η θεματολογία του συνεδρίου περιλαμβάνει:

  • Φιλοσοφία της Προσωποκεντρικής Προσέγγισης
  • Εξελίξεις της θεωρίας
  • Κοινωνικο-πολιτικές διαστάσεις
  • Εφαρμογές
  • Έρευνα
  • Εκπαίδευση και εποπτεία
  • Διάλογος με άλλες ανθρωπιστικές προσεγγίσεις


Σύντομα θα ακολουθήσει 2η ανακοίνωση η οποία θα περιλαμβάνει λεπτομέρειες για τη διεξαγωγή του συνεδρίου, όπως π.χ το δικαίωμα συμμετοχής, την αίτηση εγγραφής, τη φόρμα υποβολής περίληψης κ.α.


Η οργανωτική επιτροπή σας καλεί όλους να πλαισιώσετε την επιστημονική αυτή εκδήλωση πιστεύοντας ότι θα ικανοποιήσει τις προσδοκίες σας και θα προσφέρει τη δυνατότητα μιας εποικοδομητικής συζήτησης για θέματα που μας απασχολούν όλους.

Πόλλυ Ιωσηφίδη,
Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής

Για περισσότερες πληροφορίες: Institute of Counselling & Psychological Studies (ICPS)Ινστιτούτο Συμβουλευτικής & Ψυχολογικών Σπουδών,
Τσόχα 15-17, Αθήνα

Τηλ.  210 6456565

Φαξ.  210 6454982

Ώρες 18:00 - 21:00 (κα. Αθηνά Δελλαπόρτα)

             

Συγγραφή - Επιμέλεια Άρθρου

Νίκος Μεταξάς

e psy logo twitter2Συντάκτης στην Πύλη Ψυχολογίας - Psychology.gr
Μετάφραση, απόδοση ξενόγλωσσων άρθρων.
Επικοινωνία: editorial @psychology.gr