Ακρόαση άρθρου......

Μία πρωτοποριακή δομή ψυχοκοινωνικής υποστήριξης για παιδιά και για ολόκληρη την οικογένεια εγκαινιάστηκε χθες, την Πέμπτη 4 Μαΐου 2023, στις 6 το απόγευμα στο δήμο Νεάπολης-Συκεών, έναν δήμο που διακρίνεται εδώ και πολλά χρόνια για την προτεραιότητα που δίνει στην κοινωνική πολιτική.

Μία ακόμη δομή, από τις 106 που είναι ενταγμένες στο δίκτυο των Μονάδων Ψυχικής Υγείας και δημιουργούνται σε όλη τη χώρα με χρηματοδότηση από το υπουργείο Υγείας και το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, εγκαινιάστηκε χθες το απόγευμα στο δήμο Νεάπολης -Συκεών.

Πρόκειται για το Κέντρο Ημέρας για τη στήριξη της Οικογένειας Connect Family, που στεγάζεται σε κτίριο του δήμου στην οδό Καραβαγγέλη 9 (πρώην Εργάνη δίπλα στον Ιερό ναό του Αγίου Βασιελίου). Η νέα δομή θα λειτουργεί με ευθύνη της ΑμΚΕ IASIS, που είναι ο φορέας υλοποίησης του έργου, σε συνεργασία με την ΕΠΑΨΥ.

Σκοπός του Connect Family είναι να παρέχει ένα ασφαλές και φιλόξενο περιβάλλον στο οποίο οι οικογένειες (παιδιά, έφηβοι και ενήλικες) μπορούν να αποκτήσουν τις δεξιότητες και τα εργαλεία που χρειάζονται για να αναπτύξουν υγιείς και επικοδομητικές σχέσεις μεταξύ των μελών τους.

Οι ειδικοί επιστήμονες που ανήκουν στην ομάδα του στοχεύουν στην ενδυνάμωση των οικογενειών και στην παροχή της κατάλληλης βοήθειας ώστε να τις ενδυναμώσουν και να τις βοηθήσουν να ξεπεράσουν τυχόν δυσκολίες και προκλήσεις που αντιμετωπίζουν.

Πιο συγκεκριμένα, οι ομάδες ατόμων στις οποίες απευθύνεται το Connect Family είναι παιδιά, έφηβοι και νέοι έως 30 ετών, γονείς και οικογένειες.

Το Κέντρο Ημέρας για τη στήριξη της οικογένειας προσφέρει πληθώρα υπηρεσιών, ανάλογα με την ομάδα στόχου και τις ανάγκες του εκάστοτε ατόμου ή οικογένειας. Οι κεντρικοί άξονες των παρεχόμενων υπηρεσιών είναι οι εξής:

  1. Συμβουλευτική και ψυχοκοινωνική υποστήριξη σε ατομικό / ομαδικό επίπεδο
  2. Εκπαίδευση και Ανάπτυξη Δεξιοτήτων
  3. Αθλητικές, Καλλιτεχνικές, Περιβαλλοντικές, Ψυχαγωγικές και Εθελοντικές Δράσεις, Δράσεις της Κοινότητας για Ενημέρωση και Ευαισθητοποίηση

Η Πολυκλαδική Θεραπευτική Ομάδα (ΠΘΟ) του Κέντρου Ημέρας για την στήριξη της οικογένειας αποτελείται από τις εξής ειδικότητες:

  • παιδοψυχίατρος - επιστημονικά υπεύθυνη ψυχολόγος,
  • παιδοψυχολόγος,
  • κοινωνικός λειτουργός,
  • ειδικός παιδαγωγός εργοθεραπευτής
  • λογοθεραπευτής και
  • νοσηλευτής,

ενώ την ομάδα συμπληρώνουν διοικητικός υπάλληλος και γενικών καθηκόντων / φροντιστής

ΕΝΑΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ: 5ος Κύκλος Σεμιναρίων & Εργαστηρίων Αυτοβελτίωσης
2 ημέρες - 10 ώρες ουσιαστικής επαφής με την προσωποκεντρική στάση ζωής

Διεξαγωγή: 15-16 Ιουνίου 2024 | Διοργάνωση: PSYCHOLOGY.GR | Συμμετοχή: 35 ευρώ

Στοιχεία Επικοινωνίας:

Καραβαγγέλη 9, Τ.Κ. 566 25, Συκιές, Θεσσαλονίκη | Τηλ.: 2313115034

Συγγραφή - Επιμέλεια Άρθρου

Κέλλυ Σμάλη

smali kellyΦοιτήτρια Δημοσιογραφίας.
Μέλος της ομάδας συγγραφής - επιμέλειας άρθρων του PSYCHOLOGY.GR