Ακρόαση άρθρου......

Ο Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων ΨΝΑ καλεί όλες τις Ομοσπονδίες στον χώρο της Υγείας και όλα τα σωματεία και τους φορείς στην ψυχική υγεία και απεξάρτηση σε πλατιά πανελλαδική σύσκεψη για τον συντονισμό της δράσης μας απέναντι στο σχέδιο που καταργεί και διαλύει τις δημόσιες δομές ψυχικής υγείας και απεξάρτησης.

Παραθέτουμε την ανακοίνωση - κάλεσμα του Συλλόγου:

Μέσα στο καλοκαίρι και με τις γνωστές fast track διαδικασίες η κυβέρνηση της ΝΔ και το Υπουργείο Υγείας νομίζει ότι θα πιάσει στον ύπνο εργαζόμενους, ασθενείς και τις οικογένειές τους. Είναι βαθιά γελασμένοι!

Τα σχέδιά τους προβλέπουν το κλείσιμο του ΨΝΑ και του ΨΝΘ, θέλουν να δοθεί ακόμα περισσότερος χώρος στην ανάπτυξη ιδιωτικών κλινών, που ήδη αριθμούν 4.700, σε αντίθεση με τις 900 κλίνες στο ΕΣΥ.

Τους λέμε ότι θα πέσουν στο κενό!

Δεν θα επιτρέψουμε κοινωνικοοικονομικά ασθενέστερα στρώματα, ανασφάλιστοι, να μην έχουν καμία πρόσβαση στις δημόσιες υπηρεσίες ψυχικής υγείας, αφού δεν θα αντέχει να ανταπεξέλθει οικονομικά η «τσέπη» τους και οι χρόνιοι ασθενείς μας να μεταφέρονται σε χώρους «αποθήκες ψυχών». Δεν είναι άλλωστε λίγα τα πρόσφατα παραδείγματα, όπου ασθενείς που φιλοξενούνται σε ΜΚΟ επιστρέφουν πίσω στα ψυχιατρικά νοσοκομεία.

Γι αυτούς αυτό είναι αποασυλοποίηση!

Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στην απεξάρτηση τη δημιουργία ΝΠΙΔ και την κατάργηση προγραμμάτων με «δείγματα γραφής» στη θεραπεία και την επανένταξη, όπως το ΚΕΘΕΑ, το «18ΑΝΩ», το «ΑΡΓΩ», το «ΔΙΑΠΛΟΥΣ», ο «ΙΑΝΟΣ», τα Κέντρα Πρόληψης. Προγράμματα που υποχρεώνονται να αλλάξουν φιλοσοφία αφού η ανάπτυξή τους δεν θα σχετίζεται με τις ανάγκες της κοινότητας, αλλά θα λειτουργεί καθαρά με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, με ότι αυτό συνεπάγεται και για τους εργαζόμενους.

Στόχος τους η «μείωση της βλάβης» και η ενίσχυση του «λειτουργικού χρήστη» και της ατομικής ευθύνης του εξαρτημένου ατόμου και της οικογένειάς του και όχι η πλήρης και οριστική απεξάρτηση και κοινωνική επανένταξη του ατόμου.

Εξειδικευμένες Ψηφιακές Υπηρεσίες για Επαγγελματίες Ψυχικής Υγείας .
Διαχείριση Social Media, Διαφήμιση στη Google, Υποστήριξη Επαγγελματικής Ιστοσελίδας, Προβολή στο PSYCHOLOGY.GR, χτίσιμο διαδικτυακού brand...

Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις το σχέδιο νόμου για την ολοκλήρωση της αντιδραστικής ψυχιατρικής μεταρρύθμισης να μην φτάσει στην Βουλή. Τους προειδοποιούμε ότι δεν θα αφήσουμε τα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία και όλες τις δημόσιες δομές ψυχικής υγείας και απεξάρτησης να γίνουν βορά στα χέρια κάθε λογής ιδιώτη, δεν αφήσουμε τους ασθενείς μας, τους θεραπευόμενους στον τομέα των εξαρτήσεων να μείνουν στο περιθώριο και μακριά από την βασική κάλυψη των αναγκών τους!

Να σημάνει συναγερμός!

Καλούμε όλα τα σωματεία και φορείς σε πανελλαδικό επίπεδο να συμμετέχουν στην πλατιά σύσκεψη που καλεί ο Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων, στην Αίθουσα Πολλαπλών του ΨΝΑ (Δαφνί), την Τετάρτη 10/7, στις 11.00 πμ. Η σύσκεψη θα γίνεται και μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας και θα σταλούν τις επόμενες μέρες περαιτέρω οδηγίες, προκειμένου να υπάρξει συντονισμός σε όλη την Ελλάδα!

Καλούμε τους εργαζόμενους και την επιστημονική κοινότητα του Νοσοκομείου, να συμμετέχουν μαζικά σε κινητοποίηση στην Πύλη του ΨΝΑ, την Παρασκευή 12/7 και ώρα 8.00 πμ, με στάση εργασίας σε όλη την πρωινή βάρδια, καθώς εργαζόμενους από τα όμορα Νοσοκομεία και φορείς στην ψυχική υγεία και απεξάρτηση.

Καλούμε όλες τις Ομοσπονδίες στον χώρο της Υγείας, τα σωματεία και τους φορείς στην ψυχική υγεία και την απεξάρτηση να συνεδριάσουν και να προχωρήσουμε σε μεγάλη πανελλαδική απεργία την Τρίτη 16/7, με κινητοποίηση στις 11.00 στο Υπουργείο Υγείας.

Στις Σκιές του έρωτα: τα μάτια που με κοίταξαν
Μια υπαρξιακή προσέγγιση για τις σχέσεις, τον έρωτα, την αγάπη, τον σεξουαλικό πόθο.
Συγγραφέας: Πέτρος Θεοδώρου, Εκδόσεις: PSYCHOLOGY.GR

Απαιτούμε:

  • Όχι στη διάλυση και το κλείσιμο των δημόσιων υπηρεσιών στη Ψυχική Υγεία και την Απεξάρτηση.
  • Όχι στην κατάργηση του οργανισμού του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής.
  • Κάτω τα χέρια σας από το 18 Άνω! Ενίσχυση των στεγνών προγραμμάτων ως κύρια μορφή θεραπείας.
  • Όχι στις απολύσεις και την εργασιακή ομηρία των χιλιάδων συναδέλφων συμβασιούχων στις δημόσιες μονάδες υγείας. Άμεση μονιμοποίησή τους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις ειδικότητες με βάση τις ανάγκες. Πλήρη εργασιακά – μισθολογικά – ασφαλιστικά – επιστημονικά δικαιώματα για όλους.
  • Κατάργηση κάθε μορφής επιχειρηματικής δράσης στο χώρο της υγείας. Έξω οι εργολάβοι από τα Νοσοκομεία.
  • Διασφάλιση όλων των εργασιακών σχέσεων. Να μην πειράξουν ούτε έναν εργαζόμενο.

Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες!\ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ!
Βάζουμε μπροστά τις ανάγκες του λαού για δημόσια και δωρεάν ψυχική υγεία και απεξάρτηση στο ύψος των αναγκών μας!
Συνεχίζουμε το δρόμο του αγώνα και της απεργιακής κλιμάκωσης!

Για το Δ.Σ
Ο Πρόεδρος, Δημουλάς Θωμάς | Ο Γραμματέας, Καλαρίτης Σταύρος

Συγγραφή - Επιμέλεια Άρθρου

Νίκος Μεταξάς

e psy logo twitter2Συντάκτης στην Πύλη Ψυχολογίας - Psychology.gr
Μετάφραση, απόδοση ξενόγλωσσων άρθρων.
Επικοινωνία: editorial @psychology.gr