expansion method

Πολλοί ψυχολόγοι χρησιμοποιούν νέες μεθόδους για να παρέχουν πιο ολοκληρωμένη θεραπεία. Λίγοι όμως γνωρίζουν την Expansion Method, μια νέα επαναστατική μέθοδος που καταφέρνει να απελευθερώσει τοξικά συναισθήματα όπως της αδικίας, της προδοσίας ή του θυμού μέσα σε λίγες στιγμές. Αν σας ακούγονται περίεργα όλα αυτά, συνεχίστε το διάβασμα.

Η μέθοδος συνδυάζει ήδη πετυχημένες τεχνικές της ψυχολογίας με εμπεριστατωμένα εργαλεία life coaching για την κατανόηση του προβλήματος, την απελευθέρωση της πηγής των αρνητικών συναισθημάτων, δημιουργώντας έτσι έναν νέο εαυτό, μια νέα προσωπικότητα. Μέσω της εταιρίας ΡΟΗ αμκε διεξήχθει μια έρευνα και παρακάτω σας παραθέτουμε τα αποτελέσματά της.

Τα πρώτα πειράματα έγιναν σε μικρό αριθμό ατόμων και ήταν σχετικά απλά. Ζητήθηκε από τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα να περιγράψουν ένα απλό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν και στην συνέχεια να αναγνωρίσουν τα συναισθήματα που ένιωσαν όταν το βίωσαν. Μετά τους ζητήθηκε να αποκαλύψουν στον εαυτό τους εμπειρίες της παιδικής τους ηλικίας που εμπεριείχαν τα ίδια συναισθήματα με μια τεχνική που λέγετε συναισθηματική σύνδεση. Η σύνδεση αυτή άφησε τους συμμετέχοντες έκπληκτους γιατί μπροστά τους εμφανίστηκαν ξεκάθαρα τα μοτίβα συμπεριφοράς που ακολουθούσαν. Έκαναν μόνοι τους τις συνδέσεις και κατανόησαν την σημαντικότητα της αποκάλυψης αυτής. Μέχρι και σε αυτό το σημείο η συμβολή των συμβούλων ήταν μόνο καθοδηγητική.

Στην συνέχεια τους ζητήθηκε να επαναλάβουν μερικές προτάσεις που έχουν δημιουργηθεί συνδυάζοντας τα 5 πρωταρχικά αρνητικά συναισθήματα με θετικές δηλώσεις μέσα σε έναν δημιουργικό οραματισμό. Οι επιστήμονες της μεθόδου ονομάζουν αυτό το σημείο ως απελευθέρωση.

Με το τέλος των πειραμάτων, ζητήθηκε από τους συμμετέχοντες να συμπληρώσουν ξανά το ίδιο ερωτηματολόγιο με τα τα συναισθήματα που θα ένιωθαν τώρα, άμα συνέβαινε το ίδιο περιστατικό, το ίδιο πρόβλημα. Παρατηρήθηκε τεράστια βελτίωση στα συναισθήματα σε μερικές περιπτώσεις σε βαθμό 86%!

Μετά τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα των πειραμάτων η μέθοδος ολοκληρώθηκε και παρουσίασε μια μεγαλύτερη έρευνα 2000 ατόμων σε σταθμισμένο δείγμα 200 και τα αποτελέσματα παρέμεναν στα ίδια επίπεδα.

Με απλά λόγια, όσοι δεχθήκανε την μέθοδο, μείωσαν την ένταση των αρνητικών συναισθημάτων σε τέτοιο βαθμό που πλέον δεν αναγνώριζαν την εμπειρία ως αρνητική.

 

Συγγραφή Άρθρου

Αργύρης Σ. Μάρδας
Προέδρος του International Council of Expansion Method (ICEM), ψυχολογικής μεθόδου άμεσης συναισθηματικής απελευθέρωσης.
Ιστοσελίδα: ExpansionMethod | Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Όλα τα περιεχόμενα της Πύλης Ψυχολογίας - Psychology.gr προστατεύονται από την DMCA. Η αναδημοσίευση περιεχομένου είναι αποδεκτή, μόνο εφόσον τηρούνται όλοι ανεξαιρέτως οι παρακάτω κανόνες. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση η Πύλη Ψυχολογίας θα προχωράει σε καταγγελία DMCA, χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση. Διαβάστε προσεκτικά το σχετικό πλαίσιο: ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ DMCA.com Protection Status

Περισσότερα άρθρα του ειδικού συνεργάτη

Η κρυμμένη αλήθεια των τοξικών ανθρώπων
τοξικοί άνθρωποι

Όλοι μας έχουμε έρθει σε επαφή με ανθρώπους που εκφράζουν και εκπέμπουν αρνητισμό και τοξικότητα τόσο λεκτικά, όσο και μέσω της συμπεριφοράς τους. Και το αναπάντεχο ερώτημα, αναδύεται ενστικτωδώς. Τι να κάνω με αυτούς τους ανθρώπους; Να τους απορρίψω ή να τους κρατήσω στη ζωή μου;

Γυναικεία Κακοποίηση. Ενδυνάμωση με την Ψυχολογική Μέθοδο Expansion
Γυναικεία Κακοποίηση

Πολλά έχουν γραφτεί για τη γυναικεία καταπίεση και κακοποίηση ανά τους αιώνες μέχρι τις μέρες μας σε όλο σχεδόν τον πλανήτη. Όλοι οι απίστευτοι καταναγκασμοί που είχαν επιβληθεί στη γυναίκα ήταν σχεδιασμένοι από άνδρες, στη συνέχεια έγιναν νόμοι της πολιτείας και της εκκλησίας και έτσι επιβλήθηκαν διαχρονικά. Μόλις στις τελευταίες δεκαετίες αποκαταστάθηκε κάπως και μόνο σε ορισμένες χώρες η θέση της γυναίκας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχει τελικά επικρατήσει ισότητα δικαιωμάτων.

Μειώνοντας το χρόνο της ψυχολογικής θεραπείας
ψυχολογική θεραπεία

Εδώ και καιρό έχει ανοίξει μία συζήτηση σχετικά με το χρόνο που απαιτείται ώστε η ψυχολογική θεραπεία να εκφραστεί και να ολοκληρωθεί. Παρά το γεγονός ότι οι κλασσικές ψυχολογικές προσεγγίσεις προσφέρουν σημαντικά οφέλη, δεν είναι λίγοι οι θεραπευόμενοι οι οποίοι εκφράζουν παράπονα αναφορικά με το μεγάλο χρονικό διάστημα που απαιτείται για την εμφάνιση των πρώτων θετικών αποτελεσμάτων.

 

Το facebook μας καταστρέφει την κοινωνική ζωή;
internet addiction

Στον τοίχο μου στο facebook βλέπω όλα τα τελευταία νέα από όλους τους φίλους μου και όχι μόνο. Από τις ειδήσεις στην πολιτική μέχρι άχρηστες πληροφορίες, που απορώ ποιοι τις διαβάζουν, σε ποιον κάνουν καλό. Και άλλες τέτοιες ανούσιες σκέψεις. Κάποια στιγμή άρχισα να καταλαβαίνω. 

Εγγραφή στο Newsletter

Απεχθανόμαστε το Spam! Στην 1η λίστα, θα λαμβάνετε emails από την Πύλη Ψυχολογίας για επιλεγμένα άρθρα ψυχολογίας. Στη 2η λίστα, θα λαμβάνετε προτάσεις βιβλίων ψυχολογίας. Στην 3η λίστα, κάντε εγγραφή μόνο αν είστε επαγγελματίας ψυχικής υγείας.

0
Shares