Άρθρα του Ειδικού Συνεργάτη

Ροδούλα Τρακάδα - Σύμβουλος Ψ.Υγείας

Business & Personal Development Coach, μέλος του Hellenic Coaching Association (HCA).
Εξειδίκευση στο Evidence Based Coaching.

Άνθιση! Μια λέξη που στο μυαλό συνδέεται άμεσα με την βιολογία σηματοδοτώντας την περίοδο του ανοίγματος των «οφθαλμών» του φυτού, επεκτεινόμενη μέχρι την καρποφορία. Πόσo σημαντικά στάδια περιλαμβάνει αυτή η περίοδος, δίνοντας σε όλους εμάς την δυνατότητα παρατηρώντας την φύση να μπορούμε να παρατηρήσουμε την ίδια την εξέλιξη!

Αισιοδοξία - Μια λέξη που αποτελεί ζητούμενο στις μέρες μας! Θα έλεγε κανείς πως ίσως συχνά αποτελεί μια λέξη θετικά υπερφορτισμένη, ακόμα και παρερμηνευμένη, συνδεδεμένη σε ορισμένες περιπτώσεις και με μια «ουτοπική» προσέγγιση των πραγμάτων. Αισιόδοξος είναι αυτός που τα βλέπει όλα θετικά!

Κατά την διάρκεια αυτής της πρωτοφανούς κρίσης που βιώνουμε, έχουμε να δώσουμε εκτός από την μάχη ισορροπίας με τους εξωγενείς αστάθμητους παράγοντες, την μάχη ισορροπίας με τον ίδιο μας τον εαυτό.

Μέσα στο χώρο εργασίας, παίρνοντας έναν νέο ρόλο ή όντας στην θέση σας ήδη για κάποιο χρονικό διάστημα, βασικό στοιχείο συνεχούς ενδυνάμωσης της απόδοσής σας είναι να μπορείτε κατά βάση να πατάτε γερά στα πόδια σας και να αισθάνεστε αυτοπεποίθηση. Πολλοί τείνουν να συγχέουν την αυτοπεποίθηση με την υπεροψία, την αλαζονεία ή ακόμα και με τον κομπασμό.

Οι ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΚΤΗ