Το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας του Α.Π.Θ. ανακοινώνει το νέο κύκλο εκπαίδευσης (θεωρητικής και πρακτικής) στο πεδίο των εξαρτήσεων.

Γενικές πληροφορίες:

Το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας είναι πρόγραμμα του τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) το οποίο λειτουργεί με τη συνεργασία του ΟΚΑΝΑ και τη χρηματοδότηση του Υπουργείου Υγείας. Προγράμματα Προαγωγής Αυτοβοήθειας λειτουργούν σε τέσσερις πόλεις της χώρας (Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Χανιά και Σητεία).

Βασικοί στόχοι του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας είναι οι εξής:

  • Η ψυχοκοινωνική υποστήριξη ανθρώπων με πρόβλημα εξάρτησης από ναρκωτικά ή αλκοόλ καθώς και των μελών του συγγενικού και φιλικού τους περιβάλλοντος.
  • Η εκπαίδευση κοινωνικών επιστημόνων και λειτουργών υγείας στις κριτικές προσεγγίσεις του πεδίου των εξαρτήσεων και στη φιλοσοφία και τις εφαρμογές της αυτοβοήθειας/ αλληλοβοήθειας.
  • Η έρευνα στις κριτικές προσεγγίσεις του πεδίου των εξαρτήσεων και στις εφαρμογές της αυτοβοήθειας/αλληλοβοήθειας στην αντιμετώπιση των ψυχοκοινωνικών προβλημάτων.

Σύντομες πληροφορίες για το πρόγραμμα εκπαίδευσης στο πεδίο των εξαρτήσεων:

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης απευθύνεται σε:

Α) Αποφοίτους τμημάτων κοινωνικών επιστημών και επιστημών υγείας

Β) Εργαζόμενους του πεδίου πρόληψης και αντιμετώπισης της εξάρτησης

Η εκπαίδευση περιλαμβάνει:

Α) Πρακτική άσκηση σε κάποιο από τα τέσσερα Προγράμματα Προαγωγής Αυτοβοήθειας διάρκειας τουλάχιστον 500 ωρών. (Για τους εργαζόμενους σε δομές εξαρτήσεων προβλέπεται διαφορετική εμπλοκή)

Β) Θεωρητική κατάρτιση μέσα από τη συμμετοχή σε ολοκληρωμένο κύκλο σεμιναρίων εμβάθυνσης στις κριτικές προσεγγίσεις του πεδίου των εξαρτήσεων.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα εκπαίδευσης είναι δωρεάν.

Αναλυτικές πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να αναζητήσουν:

Α. Στην ιστοσελίδα του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας: www.selfhelp.gr

Β. Στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Γ. Στα τηλέφωνα των επιμέρους Προγραμμάτων Προαγωγής Αυτοβοήθειας:

Θεσσαλονίκη: 2310500477, Λάρισα: 2410233332, Χανιά: 2821023432, Σητεία: 2843029620c